Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niels Bruinsma (26): ‘Op school was ik al bezig met het repareren van koptelefoons’

Aangeboden door Schermgebroken.nl 26 mei 2020

Hij zat nog op school toen hij in het schuurtje van zijn ouders de telefoons van vrienden en familie een tweede leven gaf. Nu, 10 jaar later, is de 26-jarige Niels Bruinsma eigenaar van Schermgebroken.nl in Vathorst en Harderwijk. Hij doet wat hij nog steeds zo leuk vindt. “Ik begon ooit in een klein schuurtje en nu heb ik twee winkels en tien man personeel”, vertelt Niels.

“Het begon eigenlijk al op de basisschool. Ik repareerde de koptelefoons van de computers. Je kunt wel zeggen dat ik altijd al technisch ben geweest”, vertelt Niels. “Ik kocht ooit een iPhone 3 en die ging kapot. Ik heb ‘m toen uit elkaar gehaald en heb ‘m zelf gemaakt. Dat vonden mijn vrienden wel interessant. Voor ik het wist kwamen zij naar mij toe met de vraag of ik hun telefoons ook wilde repareren”, legt Niels uit. En zo begon het balletje te rollen, want Niels verdiende inmiddels zoveel met het maken van telefoons, dat hij geen ander bijbaantje meer nodig had.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Schermgebroken.nl

Splinternieuwe telefoons om uit elkaar te halen

“Iedereen die hier werkt, is gek op telefoons. We volgen de laatste trends allemaal en zodra er een nieuwe telefoon uitkomt dan schaffen we hem aan”, legt Niels uit. En nee, dat doen ze bij Schermgebroken.nl niet om er zuinig op te zijn en mee te pronken. “Zodra de telefoon binnenkomt, halen we hem uit elkaar. We willen precies weten hoe de telefoon werkt en hoe hij in elkaar zit. Als een zelfde exemplaar van een klant kapot gaat, dan kunnen wij hem op de juiste manier maken”, legt Niels uit.

Service en hele kleine chips

“Waarin we ons onderscheiden? Service. We zijn maar een klein bedrijf, maar voorzien klanten altijd van eerlijke informatie. Dat merk je bijvoorbeeld in de verkoop van telefoons. We verkopen namelijk ook telefoons en abonnementen; nieuw, tweedehands en bijna alle soorten merken en providers. Veel grote bedrijven sluiten deals met merken. Als ze bijvoorbeeld meer Samsungs verkopen, krijgen ze een vergoeding. Wij zijn onafhankelijk en sluiten niet van dat soort deals. Bij ons krijg je eerlijk advies en uiteindelijk de telefoon die het beste bij jou past”, legt Niels uit.

Waar Schermgebroken.nl zich ook in onderscheidt, is het repareren van chips. Dat zijn minuscule onderdelen die eigenlijk alles regelen in jouw smartphone. “We krijgen best wel veel telefoons binnen met kapotte moederborden. Veel bedrijven die ook reparaties uitvoeren beginnen daar niet aan. Wij vinden het juist heel leuk om dit te repareren. Misschien zelfs wel één van de leukste dingen van ons werk”, vertelt Niels.

Tekst loopt door onder de foto’s 

Foto: indebuurt Amersfoort
Foto: indebuurt Amersfoort
Foto: indebuurt Amersfoort

Kwaliteit

“We hebben hier diverse machines staan die zijn ontwikkeld om telefoons en tablets te repareren. Eigenlijk gebruiken alleen echte servicepunten deze apparaten. Bij Samsung waren ze daarom ook verbaasd, dat wij het voor elkaar hebben gekregen om zo’n apparaat te bemachtigen. Maar ook voor andere merken gebruiken wij apparatuur van hoge kwaliteit.”

“Kapotte schermen, accu’s die het niet meer doen en waterschade zien we het meest. We gaan altijd met de klanten in gesprek, want originele materialen zijn duurder, maar wel van hogere kwaliteit dan bijvoorbeeld imitatieschermen. Soms komen er wel eens mensen binnen met een hele oude telefoon, waarvan het repareren duurder is, dan de telefoon zelf waard is. Dan zeggen we dat ook eerlijk tegen de klant”, legt Niels uit.

Tekst loopt door onder de foto’s 

Foto: indebuurt Amersfoort (Het apparaat om een Samsung mee te openen)
Foto: indebuurt Amersfoort (Het apparaat om een Samsung mee te openen)
Foto: indebuurt Amersfoort (Het apparaat om een Samsung mee te openen)

Uitdagingen niet uit de weg gaan

“Waterschade is vaak lastig om op te lossen. De meeste telefoons met waterschade die wij binnenkrijgen zijn van vrouwen. Die stoppen hem in hun kontzak en gaan vervolgens naar de wc. En dan valt hij letterlijk in het water. Mensen zetten hun telefoon vaak snel aan en dan brandt alles van binnen door. Echt waar, als je waterschade hebt, zet hem uit en breng hem direct langs, anders heb je kans dat het een hele dure reparatie wordt.”

Telefoons met waterschade en het maken van minuscule chips zijn eigenlijk geen uitdagingen meer voor Niels en zijn team. “We repareren echt van alles, van telefoons, tot laptops en tablet’s. Laatst kregen we zelfs een boordcomputer van een Tesla binnen. We hebben hem uit elkaar gehaald én kunnen maken. Eigenlijk is het best leuk om te zien dat veel van die apparaten hetzelfde werken. We komen er altijd achter hoe iets werkt en hoe we het moeten maken”, zegt Niels.


Meer over Schermgebroken.nl ontdekken?

Schermgebroken.nl

Geopend10:00 - 18:00

Leeghwater 6, Amersfoort

Verder lezen:

Supertof! De winst van dit Amersfoortse bier gaat rechtstreeks naar de lokale horeca

Het begon allemaal aan het begin van de coronacrisis: Amersfoortse bierbrouwer Koen kwam een interes...

Klompe Dompe maakt al 40 jaar lief en leed mee: ‘Koningsdag 2019 moesten wij ook in lockdown’

Dankzij deze twee Amersfoorters gebruik jij straks geen plastic rietjes meer

Bij Black Dog Rare Books vind je alleen de meest bijzondere en zeldzame oude boeken

adv.