Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kapper Nick verliet New York vanwege corona: ‘Het heeft zo moeten zijn dat ik in Amersfoort aan de slag ging’

Door Juliette Schmitt 10 juli 2020

Als klein jongetje had Nick Kersten één grote droom: de beste kapper ter wereld worden. Jaren later kwam een groot deel van die droom uit. Nick reisde de hele wereld over, hij woonde op Bali en werkte mee aan grote fashion shows in New York en in Parijs. En toen kwam corona…

“Toen ik nog een klein jongetje was, knipte ik de haren van mijn vriendjes en vriendinnetjes. Ik heb altijd al een passie voor het kappersvak gehad en die passie is de laatste jaren alleen maar meer gegroeid”, vertelt Nick. “Voordat ik naar New York vertrok werkte ik in Nederland voor Rob Peetoom, daar heb ik Cindy ontmoet.” Nick wijst naar Cindy die het haar van een klant aan het stylen is in haar kapsalon L’Entourage. “Toen ik terugkwam in Nederland vroeg Cindy of ik samen met haar wilde werken. We zijn al jaren vrienden en weten heel goed van elkaar waar we goed in zijn. We besloten om samen Amersfoort te veroveren en L’Entourage nog meer te laten groeien”, vertelt Nick enthousiast.

Tekst loopt door onder de foto

Terug naar Nederland

Het is nog niet zolang geleden dat Nick vanuit New York naar Amersfoort kwam. “Ik had net een nieuw appartement in New York. Ik woonde in Brooklyn en kreeg in het begin van de coronacrisis nog niet zoveel mee van wat er gaande was. Het was wel zo dat iedereen mondkapjes droeg. Dat zag je op straat en in winkels, maar het leek allemaal mee te vallen. Ik volgde het nieuws natuurlijk wel, maar soms moet je ook een beetje opletten dat je je niet bang laat maken. In New York werd er massaal wc-papier en vitamine c gehamsterd en vanaf dat moment kreeg ik steeds meer telefoontjes vanuit Nederland. Vrienden en familie vroegen of het allemaal wel goed ging”, vertelt Nick.

“Ik was in Parijs, waar ik meewerkte aan een fashion show, toen ik vanuit New York een telefoontje ontving. Ik werd opgebeld dat de salon waarvoor ik in New York werkte vanwege het coronavirus dichtging. De borg voor mijn nieuwe appartement van drieduizend dollar had ik net betaald. Ik wist dat de regels rondom contracten in Amerika heel anders zijn geregeld dan in Nederland, maar ik was mij er niet van bewust dat er zo snel een einde aan kon komen. Ik besefte mij heel goed dat mijn leven in New York op dat moment klaar was en dat ik snel met een ander plan moest komen”, legt Nick uit.

Tekst loopt door onder de foto 

Een nieuw plan

“Ik ben Rob Peetoom heel dankbaar voor de mooie tijd in New York. Ik heb er zoveel geleerd en meegemaakt en aan de grootste shows met wereldberoemde modellen meegewerkt. Dat was heel speciaal. Door corona brak de tijd aan om verder te gaan en toen heb ik een ticket naar Nederland geboekt.”

“Ik vloog met KLM terug en dat was supergoed geregeld. Ik vond het prettiger om in het vliegtuig te zitten, dan om boodschappen te doen in New York. Vanuit Parijs kwam ik aan in Nijmegen, waar ik twee weken in quarantaine heb gezeten bij familie. Daarna heb ik een tijdje bij Cindy gewoond en sinds kort heb ik mijn eigen appartementje in Amersfoort”, vertelt Nick.

Tekst loopt door onder de foto 

Het maakt niet uit waar je bent

“Ik ben heel blij dat ik terug ben in Nederland en dat ik nu weer samenwerk met Cindy. De afgelopen jaren heb ik op heel veel plekken in de wereld gewoond en gewerkt. Uiteindelijk maakt het mij niet uit waar ik ben, als ik maar kan doen wat ik echt leuk vind.”

“Ik vind Amersfoort heel leuk en het ligt lekker centraal. Ik heb een klant die uit Zuid-Afrika komt en nu in Nederland woont. Zij komt nu speciaal naar Amersfoort toe om door mij geknipt te worden. En een heel gezin uit Zweden, dat ook in Amsterdam woont. Ik knip nu de hele familie in Amersfoort”, vertelt Nick.

Tekst gaat door onder de foto 

Kennis naar Nederland

“Ik denk wel dat we in Nederland een klein beetje achterlopen met de kennis over het kleuren van haar. In New York heb ik geleerd om een echt goede balayage te zetten. Dat is iets dat niet alle Nederlandse kappers kunnen. Het is heel leuk om de kennis die ik heb opgedaan in New York en in Parijs in Nederland te delen. Cindy en ik vormen samen een heel fijn team. We vinden het allebei heel belangrijk om onze klanten veel aandacht en goed professioneel advies te geven”, vertelt Nick.

“Ik ben blij om weer in Nederland te zijn. Ik weet niet wat er over twee jaar gaat gebeuren in New York, dus terug ga ik niet zo snel. Het lijkt mij wel heel leuk om in de toekomst weer mee te werken aan allerlei wereldwijde shows.”


Meer over Boutique Salon L’Entourage ontdekken?

Boutique Salon L’Entourage kappers

Gesloten09:00 - 21:00

Koestraat 16 , Amersfoort

Bekijk meer:kappers

Verder lezen:

Shirley van Erotica Amersfoort: ‘Ik merk dat mensen steeds extremer worden’

Het begon allemaal 35 jaar geleden toen de ouders van Shirley (27) seksshop Erotica openden in Amers...

Tamor van Broers Fietsreparateurs ontwierp een knalrode fiets als ode aan Amersfoort

De Hollandse Nieuwe is beter dan ooit en wij mochten hem proeven

Amersfoortse Esther bakt authentieke donuts: ‘Een goede donut valt of staat bij het maken van het deeg’

Mondkapjes in alle soorten en maten: Amersfoortse Kim maakt ze in jouw lievelingskleur

Niels Bruinsma (26): ‘Op school was ik al bezig met het repareren van koptelefoons’

Supertof! De winst van dit Amersfoortse bier gaat rechtstreeks naar de lokale horeca

Klompe Dompe maakt al 40 jaar lief en leed mee: ‘Koningsdag 2019 moesten wij ook in lockdown’

adv.