Margriet illustreert: ‘Ik blijf altijd een beetje dromerig’

Door Roeliene Bos 8 februari 2019

Al sinds ze zich kan herinneren, wordt Margriet omgeven door potloden, kwasten en vellen papier. “Tekenen is altijd al mijn grootste hobby geweest”, vertelt ze. “Ik was altijd dingen aan het uitproberen. Ik rolde van de ene in de andere hobby, als ik maar iets kon maken.” Sinds zes jaar is die hobby haar brood: IsaBella Illustrations.

De creatieve Margriet rondde met succes haar opleiding aan de mode-academie af, maar wilde na de geboorte van haar eerste kind graag dichter bij huis werken. “Ik kwam terecht bij de Dille en Kamille. Dat was ook erg leuk, maar ik had niet voor niets vier jaar aan de mode-academie gestudeerd. Ik wilde weer iets met mijn creativiteit doen.” Zodoende meldde ze zich aan voor een deeltijd opleiding aan de Kunstacademie. Dat ging allemaal prima, totdat… haar dochter zich aankondigde in het eerste jaar van de opleiding. “Ik heb dat jaar nog afgemaakt”, lacht ze. “Het voelde wel heel goed om weer creatief bezig te zijn, dus ik hakte toen de knoop door dat ik voor mezelf zou beginnen. De naam is eigenlijk een ode aan mijn dochter: Isa.”

Een beetje dromerig

Sommige tekeningen van Margriet heb je ongetwijfeld eens in de stad gezien. Haar kaarten met Amersfoortse eyecatchers erop, liggen bijvoorbeeld bij de VVV en Boekhandel Veenendaal. “Ik kreeg de tip om Amersfoortse gebouwen te tekenen van een medewerkster bij de Bruna aan het Euterpeplein. Dat was een goede tip, want het sloeg in als een bom. Ik verkoop die kaarten nog steeds.” Toch zijn ze inmiddels ondergeschikt aan de andere klussen van Margriet. “Ik houd heel erg van de natuur, dus ik ben blij dat alles met botanische prints momenteel heel erg in is. Ik heb ook een serie kaarten gehad met kinderen in lieflijke situaties, zoals het vangen van vlindertjes. Als ik de illustratoren moet aanwijzen waar ik vroeger veel naar opkeek, kom ik uit bij Anton Pieck en Fiep Westendorp. Ik blijf altijd een beetje dromerig met een link naar de natuur.”

Tekeningen met gevoel

Inmiddels is Margriet 150 tekeningen verder, waarvan er zelfs eentje naar Hawaï is gevlogen. “Toen ik zes jaar geleden begon, kwam net de website Etsy op. Ik deed wel een vreugdedansje hoor, toen ik een bestelling uit Hawaï kreeg. Het is toch fascinerend dat je een tekening maakt, die via het vliegtuig in Hawaï terecht komt en nu daar aan de muur hangt.”

‘Ik deed een vreugdedansje toen ik een tekening naar Hawaï mocht sturen’

Op de tekeningen van Margriet zul je veel dingen vinden, maar geen tekst. “Ik vind het veel mooier dat mensen zelf het beeld kunnen interpreteren. Dat meisje dat vlindertjes aan het vangen was, heb ik ooit getekend als geboortekaartje voor een vriendin. Iemand anders kocht datzelfde kaartje vanwege het overlijden van haar zus. Ik vind het heel bijzonder dat mijn kaartjes verschillende doelen kunnen dienen.” Het grootste compliment dat Margriet krijgt over haar werk, is dat er zoveel gevoel in zit. “Ik koester dat heel erg, dat is echt mijn stijl. Daar wil ik aan vast blijven houden.”


Meer over IsaBella Illustrations ontdekken?

IsaBella Illustrations cadeauwinkels

Nu openHele dag

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Talingstraat 4, Amersfoort

Bekijk meer:cadeauwinkels

adv.