Luuk van Koning Bordspel: ‘Dit superleuke partyspel zorgt voor hilarische taferelen’

Aangeboden door Unbox Now

Foto: Charlotte Wagemakers

Zoals de naam misschien doet vermoeden, vind je zeker niet alleen bordspellen bij dé spellenwinkel van Amersfoort. Bij Koning Bordspel ben je aan het juiste adres voor een superbreed scala aan spelletjes. En met het oog op de feestdagen staan er weer heel wat leuke, nieuwe games voor jou klaar!

Kleine kans dat je als spelletjesliefhebber nog nooit hebt gehoord van Koning Bordspel. De winkel bestaat namelijk alweer tweeënhalf jaar en is een steeds bekender begrip onder Amersfoorters. “Het is erg druk de laatste tijd, mensen weten ons vooral nu goed te vinden”, zegt mede-eigenaar Luuk van Loon.

Verhuizen naar nieuw winkelpand in Winkelcentrum Emiclaer

Luuk startte met zijn twee vrienden Ronald en Martijn – alledrie bordspelliefhebbers – hun winkel in de Amersfoortse wijk Nieuwland. “Daar hebben we ruim twee jaar gezeten. Dit pand was alleen wat aan de kleine kant met slechts 85 vierkante meter, waarvan veel opslagruimte. Ook zaten we op de eerste verdieping zonder lift, niet heel toegankelijk dus. Daarom besloten we te verhuizen naar Winkelcentrum Emiclaer in het noorden van Amersfoort. We zijn hier nu ruim een maand bezig en het is een fijne locatie voor iedereen.”

Vriend Martijn heeft onlangs een stapje terug gedaan in verband met zijn werk in het onderwijs. “Hierdoor zijn we in zee gegaan met onze nieuwe compagnon Ben. Hij heeft behoorlijk wat jaren ervaring in de horeca, wat goed past bij ons nieuwe concept.”

Lees verder onder de foto’s >

Nieuw concept: gamen met een klein hapje

Het nieuwe concept van Koning Bordspel is een combinatie van winkelen, spelen en horeca. “We zijn geen horecazaak, maar we willen onze klanten graag wat extra’s kunnen aanbieden. Als je een nieuw spel wil uitproberen, kun je dat doen onder het genot van een drankje en iets anders lekkers. Af en toe zit daar ook een huisgemaakte cannoli of candybar bij. Dit concept is uniek in de provincie Utrecht.”

Spellen uit de kleedkamer uitproberen

Het uitproberen van deze nieuwe spellen, doe je met een knipoog naar de vorige eigenaar van het winkelpand. “Hier zat namelijk voorheen een sportkledingzaak. De kleedhokjes hebben we tijdens de verbouwing bewust gehouden. In de hokjes staan nu allerlei spellen die je kunt uitproberen, zodat je goed kunt ervaren of een spel echt bij je past”, legt Luuk uit.

Feestdagen in aantocht

En je kunt heel wat spellen uitproberen in het 170 vierkante meter grote winkelpand van Koning Bordspel. Van tactische bordspellen tot competitieve kaartspellen en partygames. “Met de feestdagen in aantocht hebben we weer heel wat spellen uitgestald staan. Het is voor iedere ondernemer in deze branche een erg belangrijke periode. We moeten het echt hebben van de feestdagen in november en december. Het is nog even spannend, aangezien we pas net in ons nieuwe pand zijn begonnen, maar we merken dat mensen onze nieuwe winkel al goed weten te vinden.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Charlotte Wagemakers

Zijn deze spellen iets voor jou?

Een van de spellen die je naar alle hartenlust kunt ontdekken bij Koning Bordspel is het nieuwe spel Star Wars: The Clone Wars – A Pandemic System Game. Luuk: “Dit is een gaaf spel, zowel Star Wars liefhebbers als voor mensen die van tactische spellen houden. Pandemic is al jarenlang een superbekend begrip en het spel is nu echt mooi in een Star Wars jasje gestoken. Je moet tijdens het spel als Jedi samenwerken en de Dark Side verslaan. En dit moet je echt mét elkaar doen – samen win of verlies je dus.”

En heb je al eens gehoord van het spel Stella? Ook dit associatiespel ligt klaar in de schappen van Koning Bordspel. “Dit is echt een schitterend spel. Wat dit spel vooral zo bijzonder maakt, is het artwork. Het ontwerp van de kaarten zijn al een beleving op zich. Mensen vinden de kaarten soms zo mooi, dat ze deze kaarten willen bijbestellen om ze als collectersitem te sealen.” Stella is overigens ook bekroond tot Speelgoed van het jaar 2022.

Meer zin in een partygame? Dan is Poetry for Neanderthals waarschijnlijk wel wat voor jou. “Ik vind goed spel”, grapt Luuk gelijk. En dat geeft gelijk aan waar het om draait: je mag tijdens deze game alleen woorden gebruiken met één lettergreep. “Gebruik je meer lettergrepen? Dan mag je elkaar op de kop slaan met een opblaasbare knuppel. Een superleuk partyspelletje dat zorgt voor hilarische taferelen.”

En er ligt nog veel meer bij de Amersfoortse spellenzaak klaar om jouw verlanglijstje mee aan te vullen. Namens Luuk en zijn team: graag tot snel!

Unbox Now

Waar spellen uitproberen ook centraal staat, is op het platform Unbox Now. Dit is namelijk hét platform waar je alles vindt over de leukste bord- en kaartspellen voor iedere gelegenheid. Of je nu samen met je familie speelt of gezellig met je vrienden, het spelen van een spelletje brengt mensen samen en zorgt voor onvergetelijke momenten vol plezier, lol en ontspanning. Op Unbox Now ontdek je nieuwe spellen, lees je informatieve blogs en kan je meer informatie vinden over deze en andere spellen.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Kapster Sabine opent eigen zaak in Liendert: ‘SABB is een droom die uitkomt’”

Kapster Sabine opent eigen zaak in Liendert: ‘SABB is een droom die uitkomt’

Foto: Denise Tichelaar
Ga naar “Amersfoortse Rosa: ‘Ik begon met 5 ringen en nu heb ik mijn eigen showroom’”

Amersfoortse Rosa: ‘Ik begon met 5 ringen en nu heb ik mijn eigen showroom’

Ga naar “Amersfoortse Jeroen: ‘Hier staat de blauwe velvet pump van David Guetta’”

Amersfoortse Jeroen: ‘Hier staat de blauwe velvet pump van David Guetta’

Foto: Denise Tichelaar

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Kerstbrunch Centraal Ketelhuis”

Kerstbrunch Centraal Ketelhuis

 • Centraal Ketelhuis
 • Geldig t/m 26 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Onesie € 12,99”

Onesie € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Crediteurenmedewerker”

Crediteurenmedewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “De Seizoensstreekmarkten”

De Seizoensstreekmarkten

 • Winkels op Wielen
 • T/m 17 dec
Ga naar “Hooglandse Wintersferen”

Hooglandse Wintersferen

 • 16 december 2022
Ga naar “Kerstmarkt bij Brinkhorst”

Kerstmarkt bij Brinkhorst

 • Natuurboerderij De Brinkhorst
 • 21 december 2022
Ga naar “Kunstkerstmarkt in de Mannenzaal”

Kunstkerstmarkt in de Mannenzaal

 • De Mannenzaal
 • Van 23 dec t/m 24 dec
Ga naar “3FM Serious Request Amersfoort”

3FM Serious Request Amersfoort

 • Gemeente Amersfoort
 • Van 18 dec t/m 24 dec