Zangdocente Lucette laat Amersfoortse artiesten in de dop shinen: ‘Zingen hoort bij mij’

Door Charella Hulsbosch 14 september 2018

Het is september en dat betekent begin van het zangjaar voor Lucette Snellenburg. Zelf zingt ze al vanaf haar veertiende en al jaren begeleidt ze talenten in haar zangstudio: “Ik vind het heel mooi om te zien hoe mensen hier groeien.”

Lucette staat al jaren op het podium. Na haar conservatoriumopleiding zong ze onder andere als soliste bij het Metropool orkest en de WDR Bigband en tourde ze met Vocalgroup Sisters in binnen en buitenland. Optredens op televisie in de Vijf Uur Show met Tineke de Nooij, De schreeuw van de Leeuw, de TV Show van Ivo Niehe of in één van de programma’s van Ron Brandsteder zijn een aantal jaar geleden vaste prik. Foto’s aan de schuine muur van haar zangstudio herinneren nog aan die tijd. “We traden elk weekend op”, vertelt ze trots. “Je kunt het een beetje vergelijken met wat O’G3NE nu doet.”

‘Zingen hoort bij mij’

Met pijn in haar hart stopt ze, omdat haar muzikale carrière niet meer te combineren is met het moederschap. “Niet helemaal hoor, ik bleef wel achtergrondkoortjes inzingen en ander studiowerk doen. Maar ik miste het optreden verschrikkelijk. Zingen hoort bij mij, als dat niet kan doen, kan ik mijn energie niet kwijt.”

Zangles in Amersfoort

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als Lucette weer besluit te gaan optreden, komt ze in verschillende bands en projecten terecht en gaat ze weer volop aan het werk. Maar in 2010 gaat ze op zoek naar iets meer rust. “Ik dacht: ik vind het leuk om kennis over te dragen op anderen en toen ben ik dat serieuzer aan gaan pakken”, vertelt ze. Een nieuwe zangstudio in Amersfoort was geboren.

Stokje doorgeven

Op haar zolder waar Lucette de leerlingen ontvangt, geniet ze nog dagelijks van die beslissing. “Ik vind het super leuk om het stokje door te geven, om te zien wat muziek met mensen doet”, vertelt ze. Met succes begeleidde ze al verschillende talenten: Paddy Schleidt (Voice Kids 2013), Silke van de Klundert (Voice kids 2015, The Voice of Holland 2017), Nina ten Kate (The Voice of Holland in 2017), en andere zangeressen die je lokaal vaak voorbij ziet komen: Iris Noëlle, Jasmijn Hendriks en Dilara Karsch. Sommigen heeft ze ook op zien groeien door de jaren heen.

‘Het is een eer om gevraagd te worden’

Zelf werd ze in 2014 gevraagd om mee te doen aan The Voice. “Ik vond het wel een eer om gevraagd te worden. Mijn leerlingen vonden het geweldig als ik mee zou doen maar ik had twijfels. Ik vond het best eng, stel je voor dat er niemand zou draaien! Maar als ik alle dingen die ik eng vond niet had gedaan, zat ik alleen maar thuis op de bank”, vertelt ze lachend. Alle 4 de stoelen draaiden. Ze koos voor team Borsato en gebruikt nu die ervaring om haar leerlingen te coachen.

‘Iedereen kan shinen op zijn eigen manier’

Als er iets is dat Lucette belangrijk vindt, is het dat al haar leerlingen voor haar gelijk zijn. Of ze nu jong bij haar komen of al wat ouder zijn en altijd al hebben willen zingen. “Ik organiseer twee keer per jaar een concert. Als leerlingen dan iets doen wat ze hebben ingestudeerd en wat bij ze past, kan iedereen shinen op zijn eigen manier. En dat optreden is dan misschien van te voren eng, maar je hebt het toch maar gedaan.”

Zangstudio Lucette Snellenburg entertainment

Nu openHele dag

Mignonpad 27, Amersfoort

Bekijk meer:entertainment

adv.