Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lilian Prins: ‘Iemand noemde mij de underground horecakapper van Amersfoort’

Door Roeliene Bos 12 oktober 2018

Zit het haar van je favoriete Amersfoortse barman opvallend goed, dan is de kans groot dat hij door Lilian Prins geknipt is. “Vorig jaar vertelde iemand me dat ik de underground horecakapper van Amersfoort ben, die had ik nog nooit eerder gehoord”, zegt ze lachend. Maar Lilians wereld is zoveel groter dan die kappersstoel. 

“Momenteel ben ik bezig met het samenbrengen van een netwerkplek en haar”, vertelt de ondernemende Lilian. “Na tien jaar knippen ken ik zoveel leuke mensen en ik dacht, waarom kennen die mensen elkaar niet?” Lilian is namelijk niet een kapster die met jou over het weer praat. Alles behalve. “Daarom knip ik ook aan huis en niet in een kapsalon. Ik wil graag echt contact met mensen en goede gesprekken voeren. Of juist stil zijn, als ze daar behoefte aan hebben.”

Netwerkgroep

Afgelopen zomer studeerde Lilian af als lifestyle professional, volgde een minor wereldreligies en filosofie en volgde na haar afstuderen nog een cursus positieve psychologie. Maar wat ga je daar in vredesnaam mee doen? “Ik realiseerde me dat ik zowel in het knippen als met mijn opleiding bezig ben met het verbeteren van de kwaliteit van leven. Blijkbaar vind ik mensen ontzettend interessant.” Zo ontstond het idee om een netwerkgroep te beginnen, waarin ze ondernemende vrouwen in Amersfoort aan elkaar wil koppelen. “Niet omdat ik iets tegen mannen heb, integendeel. Het viel me alleen op in de gesprekken met de mannen in mijn kappersstoel, dat zij hun ideeën erdoorheen knallen. Als ze iets willen, dan doen ze het. Vrouwen zitten veel meer in hun hoofd.”

‘Wanneer zijn we wel lief voor elkaar? Op de wc in de kroeg’

Lief zijn

Vrouwen mogen wel wat liever zijn voor elkaar, vindt Lilian. “We halen elkaar vaak naar beneden omdat we last hebben van angsten en onzekerheden. Dat weten we van elkaar, maar waarom doen we er niets aan?” De setting die Lilian wil neerzetten in haar netwerkgroep, is er een die iedere vrouw zal herkennen: de wc in de kroeg. “Dan kunnen we het ineens wel. We delen daar onze lippenstift en geven elkaar complimentjes.” Momenteel zitten er tussen de dertig en veertig vrouwen in de groep van Lilian, die elkaar allemaal inspireren. “En ik zit klaar met mijn schaar en make-up om vrouwen klaar te maken voor een eventueel belangrijk skypegesprek. Ik wilde nooit een standaard kapper worden. Ik wil altijd meer mensen knippen, maar dan wel op mijn manier.”


Meer over Ietsmethaar ontdekken?

Ietsmethaar kappers

Op aanvraag

Peperstraat 5, Amersfoort

Bekijk meer:kappers

adv.