Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Angela van Lazy Louis: ‘Wat er ook gebeurt, het echte Lazy Louis gevoel blijft’

Aangeboden door Lazy Louis Jazzcafé & Eethuys 1 oktober 2020

De afgelopen maanden waren spannend en uitdagend voor Angela Klarenbeek, eigenaresse van Lazy Louis. Toch is ze positief over de afgelopen zomer. De maanden juli en augustus waren door het lekkere weer beter dan verwacht. “Binnen de mogelijkheden die we hebben, zat het terras toch vaak goed vol. Nu de herfstdagen zijn aangebroken hebben we weer iets nieuws om naar uit te kijken: herfstbok op de tap!” En iedereen mag komen proeven.

Minder mensen, wel gezellig

“Corona kan niemand iets aan doen. Punt”, zegt Angela strijdbaar, terwijl ze in haar prachtige bruine jazzcafé op de zomer terugkijkt. “We moeten het doen met wat we wél hebben en dat is gelukt. Binnen moeten we nu terug van 120 zitplaatsen naar een maximum van 30 mensen. Dat is even inschikken, maar we gaan gewoon door met het creëren van het echte Lazy Louis gevoel.”

Lazy Louis Gasten
Foto: Lazy Louis

Even Lazy als altijd

Lazy Louis is voor veel Amersfoorters dé plek voor een borrel, een hapje en natuurlijk jazzmuziek. Niet alleen klinken legendes als Louis Armstrong, John Coltrane en Ella Fitzgerald sfeervol uit de speakers, de inrichting van het café ademt muziek. Dat maakt de ambiance van Lazy Louis ook zo bijzonder. Waar een ander café misschien zou kiezen voor een sierlijke vaas vol bloemen, zit je bij Lazy naast een standbeeld van een saxofonist of een bassist uit vervlogen tijden.

Heerlijk ontspannen

Het café draagt de naam Louis dankzij de legendarische jazz-artiest Louis Armstrong. ‘Lazy’ staat voor de relaxte, jazzy sfeer. Die sfeer is niet zomaar weg volgens vaste gasten Miranda en Brian. “Wij komen hier na een drukke dag nog steeds heerlijk ontspannen.” Chris en Monique, die verderop in het restaurant zitten te eten, denken daar hetzelfde over. “Lazy Louis heeft nog steeds de lekkerste carpaccio van Amersfoort. En we blijven altijd zitten voor de overheerlijke desserts.”

Lazy Louis
Foto: Lazy Louis

Echt de tijd nemen

De vaste gasten van Lazy Louis zijn nog belangrijker voor Angela geworden. Niet alleen omdat ze nog steeds voor haar café kiezen, maar ook omdat Angela er voor hen kan zijn. “Als barvrouw ben je vaak druk, dan kom je soms te weinig toe aan écht contact. In deze gekke periode is dat anders en dat geeft ons iets heel moois. Ik heb en neem vaker de tijd voor mijn gasten, ga lekker met ze in gesprek en leer ze beter kennen. Ik geniet daar heel erg van.”

Tommy aan de toog

Dat veel vaste gasten al jaren aanschuiven bij Lazy Louis is een groot compliment aan de toegewijde jongens en meiden van Angela’s team. De strijders die tijdens de warme dagen vol positieve energie het terras over liepen, staan nu met een grote glimlach aan de toog. Barman Tommy staat altijd klaar om iedereen op te vangen. “Welkom”, zegt hij vol enthousiasme en met een grote glimlach als er gasten binnenkomen. “Wat kan ik voor jullie inschenken? En oja, we hebben ook herfstbok op de tap!”

Lazy Louis
Foto: Lazy Louis

Herfstbok: donker met een zoete afdronk

Bij Lazy Louis wordt vanaf eind september weer herfstbok getapt. “We hebben dit jaar gekozen voor de Ijbok van brouwerij ’t Ij en de Brand Dubbelbok, een echte klassieker”, zegt Angela. “De herfst is altijd een hele gezellige periode. Iedereen schuilt binnen voor de gure wind en de regen. En waar doe je dat nou liever dan bij ons met een lekker hapje of je favoriete drankje? Deze bokjes maken Lazy Louis nog knusser dan het normaal gesproken al is!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lazy Louis Jazzcafé & Eethuys. Meer over Lazy Louis Jazzcafé & Eethuys ontdekken?

Lazy Louis Jazzcafé & Eethuys cafés

Gesloten12:00 - 23:00

Arnhemsestraat 1-3, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Lees meer: 

Lazy Louis

Een echte Brood, Toots Thielemans en Britse Vintage: dit wist je nog niet over Jazzcafé en Eethuys Lazy Louis

Het was 1991 toen het allemaal begon in Amersfoort. Lazy Louis werd geboren. Toen nog als een klein ...

Dit zijn 7 x de lekkerste nacho’s van Amersfoort volgens jullie

Amersfoorters zijn dol op nacho's. Als we op de terrasjes zitten, bestellen we vaak zo'n portie warm...

adv.