Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit wil je! Mazzoli verkoopt Italiaanse ijsjes voor maar € 0,10 per bolletje

Door Roeliene Bos 20 april 2019

Het jaar is 1959. De ouders Ermanno zijn vanuit Italië naar Amersfoort gekomen en openen met trots hun eigen ijssalon: Mazzoli. Na zestig jaar is de ijssalon nog steeds springlevend. Reden voor Ermanno om een hele bijzondere actie te starten. “Ik ga op dinsdag 23 april de hele middag ijs verkopen tegen de prijs van toen.” 

Ja, je leest het goed. Je krijgt op dinsdag 23 april tussen 13.00 en 17.00 uur een hoorntje of bakje met een bolletje ijs voor maar € 0,10. “Ik wil het wel leuk houden natuurlijk, dus iedereen krijgt maximaal één bolletje”, vertelt de vrolijke Ermanno. “We hebben het altijd heel goed gehad in Amersfoort, dus dit is mijn bedankje aan de stad.” Naast goedkope ijsjes gaat ook de koffie weg voor een spotprijs. Espresso haal je die middag voor maar € 0,20 en een cappuccino kost je € 0,30.

Opgegroeid in de ijssalon

Je kunt wel stellen dat Ermanno is opgegroeid in de ijssalon. Als zevenjarige jongen hielp hij al mee met het bijvullen van de ijshoorntjes en het zetten van een kopje koffie. “Toen ik een jaar of twaalf was, hielp ik mijn vader voor het eerst met het maken van ijs. De eerste smaak die ik maakte was citroenijs, dat was toen heel erg populair. Ik kan me nog herinneren dat we stracciatella toevoegden aan het assortiment. Dat was wat hoor, ijs met stukjes erin.”

‘Citroenijs was vroeger al heel populair’

Zestig jaar geleden verkochten ze maar zes smaken bij Mazzoli, die ze uit hele grote bakken schepten. “Je had chocolade, citroen, malaga, mokka, vanille en pistache. Aardbeien hadden we alleen in de zomer, want die kon je alleen maar van juni tot en met augustus krijgen.” Op dinsdag 23 april gaat hij niet alleen prijstechnisch terug naar vroeger, maar ook qua assortiment. “Heel misschien voeg ik nog yoghurt of banaan toe, maar ik vind het leuk om juist alleen die oude smaken te scheppen.”

Gaan jullie ook in de rij staan voor een ijsje?

adv.