Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maud en Arjan van Hey!Pannenkoek: ‘Mensen schrikken nog steeds als we de telefoon opnemen’

Aangeboden door Hey!Pannenkoek 24 mei 2019

Combineer oud-Hollands interieur met een moderne boerderij en overheerlijke pannenkoeken en wat krijg je dan? Hey!Pannenkoek in Vathorst. Maud en Arjan runnen sinds 2010 de pannenkoekenboerderij. “Mensen reageren soms nog steeds verschrikt als ik de telefoon opneem en Hey!Pannenkoek zeg”, vertelt Maud lachend. 

Laten we eens beginnen met die naam. Want hoe kom je erop om je pannenkoekenboerderij Hey!Pannenkoek te noemen?! Maud schiet in de lach. “Toentertijd riepen veel voetbalsupporters ‘hé pannenkoek’ naar Marco van Basten vanuit het publiek en dat werd door heel veel mensen overgenomen. Op een dag was ik aan het skiën in Winterberg en ik zag dat er iemand omver geskied werd. Die persoon riep vervolgens ‘hé pannenkoek!’. Toen wist ik dat het de naam werd van het restaurant. Ik ben er nog steeds heel blij mee.”

Laagdrempelig

Dat Maud en Arjan samen de zaak zouden gaan runnen, wisten ze allebei niet. In tegenstelling tot wat je misschien dacht, is het geen stel. “Toevallig wilden we allebei een pannenkoekenboerderij openen in Amersfoort”, vertelt Arjan. “Dit pand stond leeg en ze zochten iemand die er een pannenkoekenrestaurant van wilde maken. Ik liet mijn schetsen zien aan Maud en het sloot goed aan bij wat zij wilde doen.” Na een paar weken nadenken, besloten de twee samen in zee te gaan. En met succes, want de eerste maanden waren een stuk drukker dan verwacht. “Op de derde zondag dat we open waren, hadden we 279 man binnen. Het heeft daarna nog twee jaar geduurd voordat we dat aantal weer haalden.”

Foto: Robin Joshua

Maar waarom pannenkoeken? “Omdat iedereen naar een pannenkoekenrestaurant gaat, rijk en arm, jong en oud”, aldus Maud. “Het is heel laagdrempelig en dat vind ik leuk.” En natuurlijk moet je het ook goed kunnen vinden met de grootste (of eigenlijk kleinste) doelgroep van een pannenkoekenboerderij: kinderen. “Die kunnen hier gewoon rondrennen. Af en toe zie ik de meiden slalommen om de kinderen heen met hun dienblad.”

Ze horen er helemaal bij

Foto: Robin Joshua

Na bijna tien jaar Hey!Pannenkoek horen Maud en Arjan er helemaal bij in Vathorst. “Het is een hele kinderrijke wijk, dus we zijn een welkome toevoeging”, vertelt Arjan. Maar ook tieners die op date gaan weten het restaurant te vinden. “De wijk wordt steeds ouder, dus dat gebeurt steeds vaker. We hebben laatst zelfs een bruiloft gehad van mensen die hier hun eerste date hebben gehad.”

Hey, pannenkoek! Ja, jij ja! Wil je er ook een keertje eten? Druk dan op de grote oranje knop onderaan dit artikel.


Meer over Hey!Pannenkoek ontdekken?

Hey!Pannenkoek pannenkoekenrestaurants

Geopend15:00 - 20:00

Zijperberg 22, Amersfoort

Bekijk meer:pannenkoekenrestaurants

adv.