Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Florissant bestaat tien jaar! ‘Het leukste was het verbouwen van een brandweerbus’

Aangeboden door Florissant Design 19 mei 2019

“Ik ben net een kind. Ik wilde per se een taart met beestjes erop”, vertelt interieurontwerpster Cynthia Vastenburg. Vandaag – zondag 19 mei – runt ze al tien jaar haar eigen onderneming: Florissant Design. Van brandweerbussen ombouwen tot bruiloften stylen en bouwvallen opknappen, de creativiteit in Cynthia’s brein ging alle kanten op. 

Tien jaar Florissant, het is een hele prestatie. Een van de meest bijzondere projecten van Cynthia, is het volledig ombouwen van een oude brandweerbus. “Ik kreeg contact met Jaantje, een coach die mensen graag wilde begeleiden in haar oude brandweerbus, zodat ze ook de natuur in kon rijden als ze dat zou willen. Ze wilde de camper ook met haar gezin gebruiken, maar het moest niet de uitstraling van een privédomein hebben.” Met die aanwijzingen in haar achterhoofd, begon Cynthia met het strippen van de bus. Na menig uurtje op de parkeerplaats en in de loods te hebben doorgebracht, was de Coach Cabin af. En Jaantje? Die was meer dan blij. De camper belandde zelfs in het boek ‘Happy Campers’, volgens Cynthia de kers op de taart.

Foto’s en review

“Cynthia heeft van mijn Coach Cabin een paleisje gemaakt. Zij verstaat de kunst om precies dat te creëren waar je van droomt en kan dus niet alleen heel goed afstemmen op de klant, maar ook een vertaalslag maken naar het maken van een plan dat je dromen doet overtreffen. De uitvoering is met zorg, liefde en aandacht gedaan en met elementen die zorgen voor een prachtige, authentieke afwerking. Je begrijpt dat ik haar ook heb gevraagd de inrichting van mijn praktijk te creëren, alsook ons huis. Cynthia is een topper: een geweldige vakvrouw en een prachtmens.”

Hard werken

Inmiddels kan Cynthia leven van haar bestaan als zzp’er, maar dat kwam haar niet zomaar aanwaaien. “Tien jaar geleden werkte ik parttime in loondienst en parttime voor mezelf. Iedere euro die ik verdiende met Florissant, stopte ik weer terug in de zaak. Er kwam een laptop, een printer en allerlei andere dingen die ik nodig had. Ik heb er echt heel hard voor gewerkt.” Op een gegeven moment runde ze zelfs twee zaken tegelijk. Samen met een vennoot had ze het bedrijf Style your event, waarmee ze in 2015 in de top drie belandde van beste bruiloftstylisten van Nederland. “Maar op een hoogtepunt moet je stoppen”, aldus Cynthia. “De werkdruk was ook te heftig, ik was alleen maar aan het werk. Een privéleven is ook wel prettig.”

Met een stagiair naar Parijs

Een vennoot heeft Cynthia dus niet meer, maar wel een stagiair. Om de vijf maanden schuift er een ander aan bij Florissant Design. “Ik vind het heel belangrijk dat zij met plezier naar hun werk gaan, het moet een feestje zijn. Als je plezier hebt in je werk, straalt dat ook af op je klanten. Ik vind het bijvoorbeeld heel fijn om iedere dag uitgebreid te lunchen en met mijn klanten te kunnen lachen.”

Een van de hoogtepunten van het jaar is de Maison et Objects beurs in Parijs. “Dat is het leukste uitje van het jaar. De stagiair die in september begint, gaat altijd mee. Het grote voordeel is dat je vijf uur met elkaar in de auto zit en samen een Airbnb deelt, dan leer je elkaar goed kennen.” De stagiair en Cynthia dompelen zich onder in de laatste trends en tussendoor is er nog tijd voor een beetje sightseeing. “Het is altijd heel gezellig. We nemen verse broodjes en koffie mee voor onderweg, eigenlijk is het een kleine roadtrip. Muziekje aan en gaan met die banaan.”

Cadeautjes

Cynthia is dol op bijzondere accessoires, zoals dit tafeltje met vogelpoten.

Omdat Cynthia haar succes graag wil delen, heeft ze een aantal winacties op touw gezet. Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 mei deelt ze typische Florissant-accessoires uit. Een kandelaar in de vorm van een banaan of vogelpoot bijvoorbeeld. “Iedere dag verloot ik een cadeau op mijn Facebook– en Instagrampagina. Iedereen die mij volgt kan meedoen en de winnaars krijgen een privéberichtje.”


Meer over Florissant Design ontdekken?

Florissant Design dienstverlening

Vandaag gesloten

Gerrit van Stellingwerfstraat 95, Amersfoort

Bekijk meer:dienstverlening

adv.