Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even voorstellen: Claudia is de nieuwe eigenaar van Brood en Zoets

Door Roeliene Bos 17 mei 2019

Volgens Claudia was het een tranentrekkend afscheid toen Sanne, de vorige eigenaar van Brood en Zoets, op 30 april 2019 de deur achter zich dichttrok. “We kennen elkaar al sinds de basisschool en ik heb vanaf het begin in de zaak gewerkt. We werden allebei heel emotioneel toen we ons realiseerden dat we niet meer iedere dag zouden samenwerken.” 

Acht jaar lang was Claudia de rechterhand van Sanne. “Toen zij de zaak begon, was ik net bevallen van mijn zoontje. Ik wilde eigenlijk het eerste jaar thuisblijven, maar al snel miste ik het om onder de mensen te zijn. Ik ben Sanne gaan helpen en nooit meer weggegaan.”

Veranderingen

Al snel kreeg Claudia steeds meer verantwoordelijkheden, maar de volledige verantwoordelijkheid voor de zaak? Dat was toch even wennen. “Het moet nog even landen dat ik nu andere keuzes mág maken. Het moet natuurlijk wel Brood en Zoets blijven, de oubollige kopjes en het roze plafond horen erbij, maar ik wil meer mannelijke kleuren aanbrengen en onder andere nieuwe lampenkappen ophangen.” Wat absoluut niet mag veranderen, is de aanwezigheid van medewerkster Ronel. “Dat was de afspraak. Ik zou Brood en Zoets niet overnemen als Ronel wegging.”

Spannend

Dat Claudia de scepter ging zwaaien over de lunchroom, hing al wat langer in de lucht. “Afgelopen december hebben we het erover gehad. Sanne gaat in juni bevallen, dus ze wilde zich voorlopig alleen op Blur richten. We vonden het allebei heel eng om de stap te zetten, dus we hebben er daarna maanden over gezwegen. Een beetje onder het motto van, als je het er niet over hebt, dan is het er niet.” Heel februari heeft Claudia nagedacht over het overnemen van de zaak en hakte na een paar goede gesprekken met haar vriend Thomas Groot de knoop door. “Hij heeft een paar horecazaken in Amsterdam en twee in het buitenland, dus hij kon me heel goed adviseren.” Op 1 mei was het zover, Brood en Zoets was van Claudia. “De eerste week van de overdracht vroeg ik me nog af waar ik aan begonnen was, maar nu vind ik weer leuk.”

Toekomstplannen

Naast een nieuwe inrichting wil Claudia ook een frisse wind door het menu laten waaien. “Er is steeds meer vraag naar een vegan high tea, dus dat bieden we nu ook aan, net als vegetarische en veganistische broodjes.” En Sanne? Ook die komt voor in de toekomstplannen van Claudia. “Na de overdracht zijn we samen lekker luxe uit eten geweest en hebben we geproost op de toekomst. We zijn bezig met het maken van een kookboekje waar onder meer de taarten in staan die we in Brood en Zoets bakken. We zijn nog lang niet klaar met samenwerken.”


Meer over Brood en Zoets ontdekken?

Brood en Zoets bakkers

Gesloten11:00 - 17:30

Mooierstraat 3, Amersfoort

Bekijk meer:bakkers

adv.