Elizabeth van Kruidje Roer Me Niet: ‘De zaak is mijn leven’

Aangeboden door Kruidje Roer Me Niet 3 november 2017

Elizabeth Dijkgraaf stamt uit een familie met passie voor gezondheidswinkels. Opa en oma Dijkgraaf hadden vlak na de oorlog al een apotheek op de Leusderweg en in 2015 nam Elizabeth de zaak van haar vader op De Hof over: Kruidje Roer Me Niet. “Ik ben blij als mensen baat hebben gehad bij een product.”

“We zijn heel goed in pillen verkopen zeggen ik en mijn vader altijd spottend naar elkaar”, zegt Elizabeth lachend. In de 35 vierkante meter van Kruidje Roer Me Niet staat het vol met allerlei gezondheidsproducten. “Volgepropt, noemen we dat.” Van boven tot onder en van links naar rechts zie je natuurlijke cosmetica, thee, voedingssupplementen, afslankproducten, je kunt het zo gek niet verzinnen. En met welke vraag je ook komt, Elizabeth heeft het antwoord. “Ik word blij als mensen baat hebben gehad bij een product. Een meneer die hier kwam was gek op wandelen, maar had artrose in zijn knie. Hij moest noodgedwongen van alles op een scooter doen. Nu komt hij weer lopend binnen met de mededeling: ‘Ik kom weer een flesje halen hoor!’ Daar geniet ik van.”

Lange geschiedenis

Zowel het pand – waarvan de fundamenten uit 1400 stammen – als de passie van de familie Dijkgraaf voor gezondheid gaan ver terug. “Vlak na de oorlog begonnen mijn opa en oma al een apotheek op de Leusderweg. Mijn vader begon in 1975 Kruidje Roer Me Niet, met een enigszins ander assortiment. Toen verkochten we nog biologische groenten en brood.” Dat Elizabeth de zaak over zou nemen, lag echter niet zo voor de hand. “Ik heb geleerd voor automonteur”, zegt ze lachend. “Maar dat vond ik toch niet zo interessant. Ik heb veel verschillende baantjes gehad en in de zomer van ’98 hielp ik mijn vader in de winkel. Toen ben ik nooit meer weggegaan.”

Steeds leuker

Elizabeth kreeg als kind van dichtbij mee dat een eigen zaak best een handenbinder kan zijn. “Ik doe veel zelf. Omdat je zoveel kennis moet hebben van de producten, kun je niet zomaar even iemand in de winkel zetten als je op vakantie gaat. De zaak is zo’n beetje mijn leven.” Maar dat betekent niet dat Elizabeth er niet met een vrolijk gezicht staat. “Het wordt eigenlijk steeds leuker, vooral door het contact met de mensen. We hebben klanten die iedere vrijdag komen. Je gaat dan bijna bellen of het wel goed gaat als ze er een keertje niet zijn.”

Kruidje Roer Me Niet drogisterijen

nu open09:30 - 18:00

Zevenhuizen 5, Amersfoort

Bekijk meer:drogisterijen