Daniel opent een tweede zaak in Amersfoort: ‘Samen is uitdagend én toegankelijk’

Daniel in zijn nieuwe zaak 'Samen'. Foto: indebuurt Amersfoort

Een prachtige koffiemachine, gemaakt volgens authentiek Italiaans design, een kleurige muurschildering van het koffiewiel en een prachtige bar met open keuken: de nieuwste zaak van Daniel de Boer is bijna een feit. “Samen met de vrienden van Livingstone heb ik dit voor elkaar gekregen.”

Wie gek op koffie is, heeft het vast al gehoord: Daniel, eigenaar van Livingstone Coffee, opent binnenkort zijn tweede horecazaak in het centrum van Amersfoort. Op 14 juli kreeg hij de sleutel van een monumentaal pand aan de Kamperbinnenpoort 4. “Heel veel lieve mensen die ik vanuit Livingstone ken, helpen mee met verbouwen.”

Samen

“Bij Livingstone kun je nog altijd terecht voor de beste kwaliteit koffie. Maar daar is simpelweg de ruimte niet om een lunch klaar te maken en te serveren. Genoeg zaken in Amersfoort waar je goed kunt lunchen, maar daar ontbreekt dan weer écht goede koffie. En dus besloot ik dat het tijd was om uit te breiden”, vertelt Daniel.

De nieuwe zaak heet Samen by Livingstone. “De naam komt voort uit het idee dat gasten hier samen komen. Dat ze hier samen zijn, samen genieten, samen bouwen aan een prachtige community en samen lachen. Ook doen we met ons team alles samen. We creëerden met zijn allen een lunch en hebben geen functie zoals een bedieningsmedewerker of een kok. De mensen in de keuken brengen de gerechten die zij maken zelf naar de tafels. Uiteindelijk komt het erop neer dat Samen is geïnspireerd op de passie die ik voor mensen heb, met zijn allen hebben we hier een prachtige zaak neergezet.”

Lees verder onder de foto >

Foto: indebuurt Amersfoort

Het koffiewiel

Ondanks dat er in de zaak nog flink verbouwd wordt, fleurt een prachtige muurschildering van Marloes de Kiewit de zaak flink op. “Mooi is hij hè? Ik ben er hartstikke trots op”, zegt Daniel. “Dat is het koffiewiel, maar dan aangepast zodat hij ook voor de lunch toegankelijk is. De verschillende kleuren geven de smaaksensaties van koffie weer. Denk bijvoorbeeld aan fruitige koffie, of juist koffie met een houterige smaak. De kleuren van het koffiewiel zijn aangevuld met de vele smaken die we je met onze lunch bieden.”

Lees verder onder de foto >

De muurschildering van het Koffiewiel, geschilderd door Marloes de Kiewit. Foto: indebuurt Amersfoort

Uitdagend en toegankelijk

De spiksplinternieuwe La Marzocca koffiemachine pronkt op de bar. “Hij is met de hand gemaakt in Italië en ik heb er denk ik drie maanden op moeten wachten”, zegt Daniel. Toch wordt Samen geen tweede Livingstone. “Livingstone is uitdagend. Daar willen mensen verschillende smaken proeven. Bij Samen schenken we dezelfde koffie als in Livingstone, met de toevoeging van een toegankelijkere koffie in hoge kwaliteit.”

“Livingstone blijft gewoon bestaan. De sfeer die daar op de Groenmarkt heerst is niet te kopiëren. Daar is het knus, kleinschalig en er is op een prettige manier weinig privacy, waardoor gasten gemakkelijk contacten leggen. Samen biedt mij de kans om uit te breiden met een lunchkaart en straks in de toekomst ook met toffe koffieworkshops die we op de eerste verdieping gaan organiseren.”

“We zijn nog druk bezig om de lunchkaart te ontwikkelen, maar die zal grotendeels bestaan uit vegan gerechten. We werken met gerechten uit het seizoen en dan vooral gericht op de smaak. Ik ben ervan overtuigd dat mensen zin hebben in iets zoets of hartigs. Daarin willen we diepgang bieden, net als we doen met koffie. Daarom brengt de keuken zelf de gerechten, leggen we de ingrediënten niet compleet uit op de kaart, maar vertellen we aan tafel waar je van gaat genieten.”

Bijna klaar

‘We zijn nog druk aan het verbouwen, maar ik verwacht dat we op 1 oktober open gaan. Je bent dan van harte welkom voor een goed ontbijt, een lekkere lunch, goede koffie en een plank met allerlei gerechten om samen te delen.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

 • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

Samen by Livingstone

Kamperbinnenpoort 4 , 3811 AL Amersfoort

Meer informatie

Samen by Livingstone

Kamperbinnenpoort 4 , 3811 AL Amersfoort

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Marija creëert de mooiste wenkbrauwen: ‘Het is mijn specialiteit geworden’”

Marija creëert de mooiste wenkbrauwen: ‘Het is mijn specialiteit geworden’

Foto: Denise Tichelaar
Ga naar “Saskia is coach: ‘Gun het jezelf om meer inzichten en rust te krijgen’”

Saskia is coach: ‘Gun het jezelf om meer inzichten en rust te krijgen’

Aangeboden door Vrouwencoach.nl

Ga naar “Kapster Sabine opent eigen zaak in Liendert: ‘SABB is een droom die uitkomt’”

Kapster Sabine opent eigen zaak in Liendert: ‘SABB is een droom die uitkomt’

Foto: Denise Tichelaar

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023