Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carola Plooij knipt werkelijk iedereen: ‘Vroeger knipte ik al het haar van mijn barbies’

Door Roeliene Bos 18 mei 2018

Toen haar ouders gingen verhuizen, kreeg Carola een doos met kinderspullen terug. “Ik moest zo hard lachen toen ik daarin mijn barbies met kortgeknipte haren zag liggen. Ik had allemaal plaatjes van tijdschriften in mijn barbiehuis geplakt en er een kapsalon van gemaakt. Knippen zat er al vroeg in.” 

Ruim twintig jaar zit Carola al in het kappersvak, waarvan elf jaar met een eigen kapsalon: Carola Hairjunkie. Dat ze later zou gaan knippen, was op jonge leeftijd al duidelijk. “Ik ben absoluut geen boekenwurm, op school zat ik vooral naar buiten te staren”, vertelt de vrolijke Carola. “Ik ben creatief, dat zijn de meeste kappers. Ik vind het heerlijk om iedere drie kwartier weer iemand anders in mijn stoel te hebben. Iedereen wil iets anders en heeft ander haar, knippen is een heel veelzijdig vak.” Dat het ook wel eens mis kan gaan, ondervond Carola aan den lijve tijdens de opleiding. “Een mede-student moest een aantal plukken in mijn haar donker maken, maar die werden groen. Dat was niet al te best. Gelukkig is het diezelfde dag nog opgelost en hoefde ik er niet mee rond te blijven lopen.”

Lekker kletsen

Over gekke kleuren gesproken, Carola doet heel veel, maar een knalblauwe coup kun je bij haar niet krijgen. “Een kapsel is mijn handtekening, dus ik knip alleen kapsels waar ik zelf achter sta. Ik houd meer van natuurlijke kleuren en kapsels. Als mensen echt iets extreems willen, dan verwijs ik ze gewoon door.” Wat Carola wel doet, is kletsen. Veel kletsen. “Kappers zijn gezelligheidsmensen. Mensen vertrouwen me heel veel dingen toe in die stoel. Aan het einde van de knipbeurt bedanken ze me vaak voor het gesprek en niet eens voor het kapsel. Dat vind ik heel leuk.” Na zoveel jaar heeft Carola een grote club vaste klanten opgebouwd, iets waar ze heel dankbaar voor is. “Sommige klanten zie ik bijna vaker dan sommige van mijn vrienden. Ik heb echt een band met ze gekregen.”

Knippen

Ook mensen die niet precies weten wat ze met hun haar willen, hebben aan Carola een goede kapster. “Ik geef mensen graag advies. Je kunt aan de vorm van iemands gezicht en de plek van de kruinen heel snel zien hoe het haar gaat vallen en wat iemand mooi zou staan. En voordat ik iemand kleur, kijk ik altijd naar de kleur van de ogen en de huid.” Carola weet zelf altijd precies wat ze met haar eigen haar wil. “Daarom knip ik het altijd zelf”, zegt ze lachend. “Ik ben veel te eigenwijs om het door een andere kapper te laten knippen.”


Meer over Hairjunkie ontdekken?

Hairjunkie kappers

Gesloten09:00 - 18:00

koestraat 37, Amersfoort

Bekijk meer:kappers

8 x dit zijn volgens jullie de beste kappers van Amersfoort

We kregen meer dan vierhonderd reacties op de vraag wat jullie de beste kapper van Amersfoort vinden...

adv.