Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bas is acupuncturist én fysiotherapeut in Amersfoort: ‘Je kan het vergelijken met het gevoel na een massage’

Aangeboden door Acupunctuur Bas van Dijk 26 oktober 2019

Heb je klachten die al wat langer bestaan en fysiotherapie en medicijnen hebben geen effect? Dan kan acupunctuur de oplossing zijn. Niet iedereen staat te springen om naaldjes in zijn of haar lichaam te laten prikken, maar het is veel minder eng dan het lijkt. “Eigenlijk voel je er bijna niets van, sterker nog: na afloop voelt het vaak alsof je een heerlijke massage hebt gehad”, vertelt Bas van Dijk, acupuncturist/fysiotherapeut.

Zelf zijn we niet bepaald fan van naalden, maar we houden ons groot en vragen Bas naar de voordelen van acupunctuur. “Het is echt pijnloos”, begint Bas. “Ik plaats hele fijne naaldjes op specifieke plekken op het lichaam, waardoor pijn kan afnemen. Binnen drie of vier behandelingen treedt er vaak al verandering op, terwijl sommige mensen al maanden of soms jaren met klachten lopen.”

Behalve een blauw plekje geen bijwerkingen

Bij het horen van de term acupunctuur hebben mensen vaak een beeld van zweverige muziek, wierook en verhalen over ophoping van afvalstoffen. Bas ziet zichzelf vooral als een Westerse acupuncturist. ”Ik maak gebruik van de oude geneeswijze acupunctuur. Deze is wel gebaseerd op de filosofie van yin en yang en dergelijke, maar eigenlijk is het zo klaar als een klontje. Eigenlijk draait alles om energie.”

Acupunctuur kan de oplossing bieden bij bijvoorbeeld klachten van de schouder, tenniselleboog en gevolgen van een whiplash. “In eerste instantie gaan mensen met deze klachten naar de huisarts en fysiotherapeut. Als dat niet helpt kan acupunctuur weleens de oplossing bieden. Een blauw plekje kan trouwens altijd voorkomen na een behandeling, maar verder heeft de acupunctuur geen bijwerkingen. Na de behandeling voelen mensen zich vaak ontspannen.”

Bas maakt ook gebruik van dry needling. Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. “Het is eigenlijk een soort cross-over tussen fysiotherapie en acupunctuur.”

Lees hier meer over de overeenkomsten en verschillen van de dry needling en acupunctuur >>>

Stop nou eens met roken…

Als ex-roker – Bas is 15 jaar geleden na enige pogingen echt gestopt – weet hij hoe moeilijk het is van de sigaret af te blijven. “De laatste jaren zijn de sigaretten, door toevoegingen, ook nog eens extra verslavend geworden. Het moeilijke aan het stoppen is naast de enorme zucht naar nicotine ook de vervelende afkickverschijnselen. Onrust, slecht slapen, drang om te snoepen en zelfs een ziek gevoel.” Ook hierbij kan acupunctuur helpen. “Samen met een goede dosis motivatie kan acupunctuur de bijverschijnselen sterk verminderen.”

Kwaliteit en een nuchtere kijk

Bas is lid van de NVA, wat betekent dat de behandelingen vaak gedeeltelijk of geheel worden vergoed door de zorgverzekeraar. ”Elk jaar volg ik cursussen en trainingen op het gebied van acupunctuur en fysiotherapie om zo optimaal en professioneel mogelijk te kunnen blijven werken. Ik vind de acupunctuur een prachtig vak en hoop het nog vele jaren te kunnen blijven uitoefenen. Acupunctuur is inmiddels voor vele klachten erkent door de Wereldgezondheidsorganisatie. Het werkt vaak heel goed en ik ben blij om mensen van hun klachten te kunnen bevrijden.”

Ben je geïnteresseerd of wil je een afspraak maken? Kijk dan hier >>>


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Acupunctuur Bas van Dijk. Meer over Acupunctuur Bas van Dijk ontdekken?

Acupunctuur Bas van Dijk beauty en wellness

Op aanvraag

Stadsring 248, Amersfoort

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.