Anita van Komen helpt alle shoppende lange vrouwen uit de brand

Aangeboden door Long Lady Fashion 11 januari 2018

Vind maar eens passende kleding als je een vrouw van 1.89 bent. “Bij een blouse zit de taille altijd op de verkeerde plek en broeken zijn altijd te kort”, vertelt Anita van Komen. Deze frustratie leidde ertoe dat ze zelf een kledinglijn ontwikkelde: LongLady Fashion. 

Als klein meisje was Anita al de langste van de klas. Dit moest ze dan ook geregeld horen van klasgenootjes. “En nog steeds wijzen mensen mij op mijn lengte. Alsof ik zelf niet weet dat ik lang ben, ik doe het ook niet expres.” Maar wat Anita het vervelendst vond, was dat kleding haar nooit goed paste. Broeken waren altijd te kort, evenals de mouwen van haar shirts. “Gelukkig had ik een handige moeder. Zij maakte de kleren voor mij en mijn zusje.” Anita zelf was ook niet vies van een naald en draad. Op haar naaimachientje maakte ze geregeld kleertjes voor haar poppen. “Zo heb ik kleren leren maken.”

Lange jeans

Met de komst van de elektrische naaimachines was voor Anita ook de tijd aangebroken om zelf broeken te gaan maken. “Ik was een jaar of achttien toen ik daarmee begon. Ik kreeg een baan in de accountancy, waarbij het belangrijk was dat ik goed gekleed ging. Ik was erg blij dat ik van mijn moeder had geleerd om broeken en blazers te maken. Het leuke is dat je altijd iets unieks aanhebt als je zelf je kleding maakt, maar soms zou ik wel eens gewoon willen shoppen.” En die mogelijkheid gunde zij andere lange vrouwen ook. Het idee om een kledinglijn te starten was geboren.

Alles passen

Long Lady Fashion

Een eigen kledinglijn betekent in het geval van Anita een kast vol met kleding, een droom die uitkomt voor veel vrouwen. “Ik vind het vooral heel belangrijk om zelf alle kleding te passen om te kijken of de kleding goed blijft. Hoe draagt het, loopt het uit, dat soort dingen. Mijn kast hangt vol met prototypes. Als ik een feestje heb, dan heb ik keuze zat.” Je kunt er dan ook van op aan dat ieder kledingstuk dat in de winkel hangt, een grondige test heeft doorstaan. “Kleren moeten gewoon goed zitten, dat verdient iedere vrouw.”

LongLady Fashion

Maar voordat haar (web)winkel open kon, was er een hoop werk aan de winkel. Letterlijk. “Ik ben ongeveer een jaar bezig geweest met patronen laten maken, uitzoeken waar ik mijn stoffen wilde inkopen, waar ik de kleding wilde laten produceren, noem maar op. Het had ongelooflijk veel voeten in de aarde.” Maar haar harde werk leverde in november 2010 wel haar webshop LongLady Fashion op, wat nog steeds het grootste verkoopkanaal is. “Ik merkte na verloop van tijd dat veel vrouwen toch even wilde passen, dus vorig jaar heb ik een fysieke winkel geopend in de Arnhemsestraat.” Het is natuurlijk een nichemarkt, maar wel eentje met veel dankbare klanten. “Ik krijg vaak vrouwen in de winkel die zeggen dat ze eindelijk een broek hebben gevonden die goed zit. Ik weet uit eigen ervaring hoe fijn dat is, dat maakt dat ik dit blijf doen.”

Long Lady Fashion kledingwinkels

nu gesloten10:00 - 17:30

Arnhemsestraat 24, Amersfoort

Bekijk meer:kledingwinkels