Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Amersfoortse Bernard is genomineerd voor de Gouden Parel 2020: ‘Eigenlijk wil ik die prijs niet’

Door Melt Pels 27 november 2020

Elk jaar reikt OnderNamen de Gouden Parel in Amersfoort uit. Dat is een prijs voor de meest inspirerende ondernemer uit de keistad. Eén van de genomineerde Amersfoorters is Bernard Gellekom, die je mogelijk kent van muziekplatform Studio-FCG. 

Om kans te maken op de Gouden Parel, moest Bernard eerst door een aantal Amersfoorters genomineerd worden. “Eigenlijk is die prijs niet voor mij weggelegd”, vertelt Bernard. “Raymond van den Hoek, een goeie vriend van me, gooide het als eerste online. Ik zei nog, dat is niks voor mij. Maar juist daarom wilde hij me nomineren.” Ook andere prominente Amersfoorters zoals Carola Groenewoud van Fort33 en Henry de Gooijer van het Buurtbestuur Soesterkwartier steunen Bernard hierin. “Op een gegeven moment hebben zoveel mensen me genomineerd, dat ik eigenlijk geen keus meer heb”, zucht hij.

Op z’n Bernards

“Ik ben een draak”, vertelt Bernard. “Normaal worden alleen mannen in strakke pakjes genomineerd voor deze wedstrijd. Mensen uit het bedrijfsleven, niet iemand zoals ik met een petje op en een ongeschoren baardje met een muziekstudio voor jongeren.” Bernard noemt zichzelf dan ook een buitenbeentje in de wedstrijd. “Maar ik krijg nu zoveel berichten vanuit allerlei hoeken, dat ik denk dat ik nog best een kans maak.”

Studio FCG

Onder zijn huis heeft Bernard een repetitie en opnamestudio gebouwd. Dit is een plek waar jongeren en muzikanten een plek vinden waar ze muziek kunnen maken en hun verhaal kwijt kunnen. De man met de pet in plaats van een stropdas heeft vanuit studio- FCG het grootste muziekplatform van de regio opgebouwd, waar hij nieuwe muzikanten een podium biedt. Daarnaast is hij ook nauw betrokken bij Eempodium. Zijn missie: “Ik wil dat mensen van buitenaf naar Amersfoort komen, in plaats van dat Amersfoorters naar andere steden trekken”.

De muziekscene ziet hij als een toevluchtsoort. “Jongeren die niet thuis willen zijn, kunnen zich in de studio tot muzikant ontwikkelen. Het is een mooie manier om mensen uit huis en van straat te trekken.” Dat is de manier waarop Bernard een podium aan deze jongeren geeft.

Stemmen

Gun dit buitenbeentje in de race (zijn woorden, niet die van ons) de overwinning? Dan kun je hem helpen door op hem te stemmen. Dat doe je via deze link.
Meer lezen over Bernard en Studio-FCG?


Meer over Studio-FCG ontdekken?

Studio-FCG muziek

Soesterweg 452 , Amersfoort

Bekijk meer:muziek

Lees ook:

Te koop: dit kost een parkeerplaats in de binnenstad van Amersfoort

Ben jij ook zo klaar met dat betaald parkeren? Als je nooit meer langs de betaalautomaat in een park...

Pop de champagne: indebuurt is verkozen tot beste nieuwswebsite van het jaar

Het is feest met een hoofdletter F bij indebuurt! De verkiezingsuitslagen van Website van het Jaar z...
Amersfoortse politieserie

Korting bij LOODS, Black Friday bij Lazy Louis en nog veel meer Amersfoortse aanbiedingen!

Het heerlijk avondje is al bijna zichtbaar op de kalender, hoog tijd om wat cadeautjes te scoren! Ge...

adv.