Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tijd voor een nieuw interieur? Laat je inspireren door de vakmensen van Van Wiefferen

Aangeboden door Van Wiefferen 26 september 2020

In familiebedrijven wordt kennis en vakmanschap van generatie op generatie doorgegeven. Bij Van Wiefferen aan de Hogeweg is dat niet anders. Het hart van de familie zit sinds 1957 in het bedrijfs-DNA verweven. Zoon Thomas werkt als leerling stoffeerder en is trots op het bedrijf dat hij ooit gaat overnemen: “Ik werk écht ergens voor, niet alleen voor mijn salaris.”

Leerbedrijf voor stoffeerders

Bij Van Wiefferen is het opleiden van jonge vakmensen een belangrijke doelstelling. “Goede stoffeerders zijn steeds lastiger te vinden”, legt eigenaresse Edith uit. “Wij vinden dat we daar als bedrijf een belangrijke rol in spelen. Dat geldt voor onze zoon, maar ook voor andere leerlingen die bij ons werken.”

Een containertje speciaal

“Ik mag bij Van Wiefferen alles wat met stofferen te maken heeft. PVC leggen, zonwering, tapijt”, vertelt de achttienjarige Evert vol trots over zijn werk. “Ik ga met mannen op pad die veertig jaar ervaring hebben. Op school leer ik de theorie, van hen leer ik hoe het echt moet.”

Dat hij dan als Benjamin van de groep wel eens op de kop in een container belandt, neemt hij op de koop toe. “Dat noemen ze hier een containertje speciaal”, vertelt hij lachend. “Dat hoort er wel een beetje bij.”

Van Wiefferen Leerling Stoffeerder
Foto: Van Wiefferen Amersfoort

Trots als een pauw

Als de jongens de vraag krijgen op welk project ze écht heel trots zijn, dan moeten ze nadenken. “Ik ben niet echt ergens trots op”, zegt de nuchtere Evert. “Ik ben gewoon heel blij dat ik hier mag werken en hoe ik in de groep ben opgenomen. Ik heb het goed naar mijn zin.”

“Ik realiseer me altijd pas later dat we echt iets moois hebben neergezet”, zegt Thomas. “Tegen die tijd zijn we alweer bezig aan de volgende klus. Dat ik de zaak over een paar jaar overneem, dat is wel heel mooi. Er wordt al generaties lang aan dit bedrijf gewerkt. Dan doe je het echt ergens voor.”

Van Wiefferen
Foto: indebuurt Amersfoort

Van Wiefferen Inspiration Tour

Bij Van Wiefferen kun je ook in de toekomst terecht voor vakmanschap. Ben jij al eerder toe aan inspiratie voor je huis? Op 17 oktober en 7 november kun je weer langskomen bij Van Wiefferen voor gratis advies tijdens de Inspiration Tour. Binnenhuisarchitecte Charlotte zit voor je klaar in de showroom en gaat samen met jou nadenken over een nieuwe inrichting. Maak snel een afspraak voor een sessie!

© Inspiration Tour

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van Wiefferen. Meer over Van Wiefferen ontdekken?

Van Wiefferen dienstverlening

Gesloten08:45 - 18:00

Hogeweg 45, Amersfoort

Bekijk meer:dienstverlening

Lees meer:

René werkt al 40 jaar voor Van Wiefferen: ‘Ik ga elke dag lachend naar mijn werk’

"De tijd vliegt voorbij, maar als je ouder wordt gaat sowieso alles sneller. Er verandert veel. Soms...

Bloemen en bitterballen: Woonzorgcentrum de Koperhorst fleurt er van op

Het is een vreemde tijd. Heel Amersfoort doet er alles aan om het coronavirus in te dammen. Horecaza...

adv.