Gaaf: De Dikke Koning krijgt Het Laatste Avondmaal op de muur

Aangeboden door Biercafé De Dikke Koning 28 januari 2019

Ja, je leest het goed. De Dikke Koning krijgt een kunstwerk op de muur. Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci wordt nog dit jaar op de muur gezet, maar dan een beetje anders. “We komen er zelf op te staan en een aantal vaste gasten. En natuurlijk een hele hoop bier”, aldus Har. 

Het wordt ook best een joekel, als we de plannen zo horen. Want met 3.60 meter breed en 1.20 hoog is het geen klein kunstwerk te noemen. “Het kan gerust een half jaar duren voordat het af is, maar we zijn ermee bezig. Dit is zonder twijfel een van de grootste en meest verrassende aanpassingen die we gaan doorvoeren binnen.”

Tap take-overs

En dat is nog maar een van de plannen die ze willen uitvoeren in 2019. “We zijn altijd aan het veranderen”, vertelt Har enthousiast. “We gaan ook beginnen met tap take-overs. Dan neemt een brouwer een stuk of acht taps over en komen ze zelf vertellen over de bieren die ze schenken. Brouwerij De Molen wil dit ieder jaar bij ons gaan doen, maar ook brouwers als Het Uiltje en anderen zullen gaan langskomen.” Het is sowieso een speerpunt van De Dikke Koning om steeds meer uitleg te kunnen verschaffen over de bieren die ze schenken. “In de eerste helft van 2019 gaan we alles op alles zetten om daarin uit te blinken.”

Groen op de Appelmarkt

Ook de vergroening van de Appelmarkt staat op het programma. Want als je de enige kroeg bent aan het plein, is het natuurlijk aan jou om het zo gezellig mogelijk te maken. “We zijn aan het kijken hoe we het vrolijker en frisser kunnen maken. We zitten eraan te denken om bomen te planten of de parasols te vervangen voor een overkapping met een Blauweregen.” Vooralsnog zijn het plannen, maar Har en Robert willen over een jaar aan een ultiem gezellig plein hun bieren schenken. “De contactpersonen bij de gemeente zijn in ieder geval al heel enthousiast.”

de dikke koning

Steeds meer exclusieve bieren op de bierkaart van De Dikke Koning

Har en Robert hebben niet stilgezeten bij De Dikke Koning. De bierkaart waarin bierfeitjes afgewisse...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Biercafé De Dikke Koning Meer over Biercafé De Dikke Koning ontdekken?

Biercafé De Dikke Koning cafés

Nu open13:00 - 19:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Appelmarkt 18, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

adv.