Eigen zaak beginnen? Deze winkelpanden in Amersfoort staan al lange tijd leeg

Door Annemarie Degens 13 mei 2019

Iedere keer als we kunnen berichten over een nieuwe onderneming in Amersfoort zijn we weer blij. Want wat is er nou mooier dan leuke nieuwe initiatieven in onze stad? Helaas moeten we ook weleens afscheid nemen van een ondernemer, met een leeg winkelpand tot gevolg. Dit opent ruimte voor nieuwe zaakjes, maar lopend door onze binnenstad ontdekten we dat sommige pandjes toch niet zo gewild blijken te zijn: deze winkelpanden in Amersfoort staan namelijk al een hele tijd leeg en zijn op zoek naar een nieuwe baas!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Krommestraat

restaurant bosporus
Foto: Annemarie Degens

Het voormalige pand van restaurant Bosporus staat inmiddels al zo lang te huur dat we er al eens een telefoontje aan waagden. Maar nog altijd is er geen leven in de brouwerij in de Krommestraat. Gek, want wie wil er nou niet een zaak beginnen in het zelf gekroonde leukste straatje van Amersfoort?

restaurant bosporus

Mysterie: waarom staat dit pand in de Krommestraat al jaren leeg?

Hoe kan een pand in het leukste straatje van Amersfoort, de Krommestraat, al jaren leeg staan? We tr...

Hendrik van Viandenstraat

Met pijn in ons hart namen we vorig jaar augustus afscheid van De Smaak van Brood. Ze hadden er immers de lekkerste brownies van het Amersfoort. Maar wat ook een beetje pijn doet, is dat er nog altijd geen nieuwe zaak in het mooie, lichte winkelpand in de Hendrik van Viandenstraat zit.

Smaak van Brood

Doek lijkt gevallen voor De Smaak van Brood in de Hendrik van Viandenstraat

We hebben vandaag onze uiterste best gedaan om contact te krijgen met Paul Wattimena, want we zagen ...

Kamperbinnenpoort

Maandenlang werd er noeste arbeid verricht in het pand naast de Kamperbinnenpoort waar zich jarenlang lingeriewinkel Roos Foundations & Lingerie bevond. En zeg toch eerlijk: dit pand is een snoepje met die leuke glas in lood ramen en enorme etalage. Daarbij is dit natuurlijk een tóplocatie. Het bestemmingsplan voor het pand is ook nog eens heel breed, want er mag zowel horeca als retail in komen. Een buitenkansje! Geïnteresseerd? Meer info vind je hier.

Leven in het pand naast de Kamperbinnenpoort: er is flink verbouwd

We kunnen ons de tijd dat het pand níét leeg stond amper meer herinneren, zo lang is het geleden dat...

Amicitia

Foto: AD / Istvan Kövi

Er lijkt een soort vloek op Amicitia te rusten: bijna geen enkele zaak houdt het er lang vol. Op de Action na dan. Zelfs Amersfoorts eigen foodhall was niet van lange duur, en sinds de laatste culinaire ondernemers uit het grote pand getrokken zijn is het angstig stil in Amersfoorts koopgoot. Wij zijn wel klaar voor een nieuw initiatief op deze locatie!

Arnhemsestraat

Bron: Google Maps

In oktober zeiden we dag tegen de tosti’s van Son of a Croque in de Arnhemsestraat, toen we er via een briefje op het raam achter kwamen dat Sonny zijn biezen gepakt had. Dat maakt dat het pand op de hoek van de Arnhemsestraat en de Koestraat alweer zeven maanden leeg staat en wacht op een nieuwe baas.

son of a croque

Zeg maar dag met je tosti: Son of a Croque gaat weg uit Amersfoort

Het hoekpandje op de Arnhemsestraat en de Koestraat staat er verloren bij. De geur van croques en ko...

 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Bedrijvigheid

adv.