Websites bouwen of je excel vaardigheden bijwerken: hier vraag je kosteloos een IT-cursus aan

Aangeboden door IT-Randsteden

Het team van IT Randsteden zit klaar voor alle vragen over het STAP budget Foto: IT-Randsteden

Wil je leren hoe je je eigen website kunt bouwen en kun je wel een opfriscursus Office gebruiken? Goed nieuws! Dit is de uitgelezen kans om een van deze trainingen gratis te volgen bij IT-Randsteden in Amersfoort via het STAP-budget. Je kunt je nu alvast aanmelden. Hoe het werkt? Je leest het hier.

Tot 1 januari 2022 was het mogelijk om scholingskosten af te trekken bij het indienen van je inkomstenbelasting. In plaats daarvan kunnen werkenden en werkzoekenden sinds maart 2022 voortaan één keer per jaar een STAP-budget van maximaal 1000 euro aanvragen.

Opleiding, training of cursus volgen via STAP

Met het budget kun je een opleiding, training of cursus naar keuze volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie en iedereen van 18 tot en met de pensioengerechtigde leeftijd komt ervoor in aanmerking. Onder andere bij IT-Randsteden, dé opleider in digitale vaardigheden, kun je het STAP-budget inzetten. Handig als je meer bedreven wilt raken in bijvoorbeeld Excel en Word, of wanneer je terug de arbeidsmarkt op wil en deze vaardigheden nog niet hebt.

Klokslag 10.00 uur

Elke twee maanden is er een tijdvak waarop je je kunt inschrijven voor een opleiding, cursus of training. De eerstvolgende mogelijkheid is op november om 10.00 uur. “Het animo is groot, dus ben er snel bij”, zegt Richard Meijer, samen met Cees-Jan van der Meer eigenaar van IT Randsteden. “Om klokslag 10.00 uur komt het budget vrij en zodra het bedrag is bereikt kan je je niet meer inschrijven. Nou ja, dan moet je weer twee maanden geduld hebben.”

Lees verder onder de foto >

Cees-Jan in een van de klaslokalen Foto: IT-Randsteden

Zelf uitzoeken

“Vroeger gebruikten we een computer alleen op het werk en leerden daar hoe de noodzakelijke programma’s te gebruiken”, zegt Cees-Jan. “Tegenwoordig zijn Word, Excel, Powerpoint en Outlook thuis niet meer weg te denken én veel mensen zijn zelfstandig ondernemer. Men moet nu dus meestal zelf uitzoeken hoe het allemaal werkt.”

Richard vult aan: “De afgelopen twee jaar zijn daar ook online vergaderprogramma’s bijgekomen, dus de vraag om scholing hierin is behoorlijk toegenomen. Hoe fijn is het dan wanneer er trainingen zijn zoals de onze waarbij je die kennis in een paar bijeenkomsten kunt opdoen. Ook onze cursus Website Bouwen voor Beginners is handig. Zo kun je als startende ondernemer zelf een eenvoudige website maken én beheren. Dat scheelt een hoop geld.

Online of live bijwonen

De bijeenkomsten bij IT-randsteden zijn zowel online als live in Amersfoort bij te wonen. “Daarin maken we geen onderscheid in aandacht en betrokkenheid voor en van cursisten”, zegt Cees -Jan “We hopen zelfs dat degenen die online meedoen vergeten dat ze thuis zijn en niet hier.”

Persoonlijke benadering

“Onze kracht zit ‘m in de persoonlijke benadering”, zegt Richard. “Wie je ook bent, iedereen is welkom en we helpen je door het hele proces; van inschrijving, het volgen van trainingen tot het halen van het certificaat en eventuele vragen daarna.”

Vraag nu al het aanmeldbewijs aan

Omdat het sneller 1 november is dan je denkt, raden Cees-Jan en Richard geïnteresseerden aan om nu al een aanmeldbewijs aan te vragen. “Ook helpen we je graag met het beantwoorden van al je vragen over de trainingen die we aanbieden”, legt Richard uit. “Het STAP-budget is een mooie en leuke manier om aan je eigen ontwikkeling te werken. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.”

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Dirkje van de Wimperfabriek: ‘Ik begon ooit in mijn eigen woonkamer’”

Dirkje van de Wimperfabriek: ‘Ik begon ooit in mijn eigen woonkamer’

Foto: De Wimperfabriek
Ga naar “Goede zorg én je omgeving dichtbij houden: deze partners maken het mogelijk”

Goede zorg én je omgeving dichtbij houden: deze partners maken het mogelijk

Aangeboden door Q Care

Ga naar “Marija creëert de mooiste wenkbrauwen: ‘Het is mijn specialiteit geworden’”

Marija creëert de mooiste wenkbrauwen: ‘Het is mijn specialiteit geworden’

Foto: Denise Tichelaar

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023