Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 5 projecten laten de diversiteit van Florissant Design zien

Aangeboden door Florissant Design 25 september 2020

Een mooi ingerichte woonkamer of een bijzonder gestileerde werkplek maakt je leven leuker en vrolijker. Daar weet Cynthia van Florissant Design alles van. Haar bedrijf richt zich op interieurontwerp, styling en andere projecten die de wereld een stukje mooier maken. Cynthia neemt ons mee langs vijf van haar projecten: “Dit lijstje laat de diversiteit van mijn werk zien”.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Van brandweerbus tot coach cabin

Foto: Florissant Design
Foto: Florissant Design
Foto: Florissant Design

Een coach sessie in een brandweerwagen. Dat is nog eens een bijzondere ervaring! Cynthia ging samen met coach Jaantje aan de slag en bouwde een brandweerbus om tot een prachtige coachruimte. Het mooiste aan dit project is: Jaantje kan coachen waar ze maar wilt. Middenin de stad, of heerlijk in de natuur.

“Bij deze opdracht was het de uitdaging om de bus zo functioneel mogelijk in te richten”, legt Cynthia uit. “Er zit een keukentje in, een koelkastje en een zitruimte die je om kan bouwen zodat je er ook kan slapen. Er zit zelfs een openhaardje in, in de vorm van een koker die speciaal voor campers gemaakt wordt. Dan kan je ook in de winter verwarmd zitten.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Florissant Design. Meer over Florissant Design ontdekken?

Florissant Design dienstverlening

Gesloten08:30 - 17:00

Gerrit van Stellingwerfstraat 95, Amersfoort

Bekijk meer:dienstverlening

De plek waar papa tot rust komt

Foto: Florissant Design (het eindresultaat van de verbouwing in de serre)
Foto: Florissant Design
Foto: Florissant Design (de verbouwing van de serre in Papa's Bar)

Een plek creëren waar je na een lange werkdag in comfort kan genieten van een goed glas whiskey. Ter ere van hun vader wilden vier broers een horecapand opnieuw laten stylen door Cynthia. Het resultaat mag er zijn!

“Ik heb gekozen voor stoelen waar je een goeie rug hebt en ronde vormen voor de toegankelijkheid. De ruimte op de foto’s is de serre, waar ik door het pauwenbehang ook echt een buitengevoel heb geprobeerd te creëren. De lambrisering is handgemaakt en die sluit weer aan op de bar in de volgende ruimte. De broers wilden dat elke ruimte een eigen look en feel had, maar dat ze wel bij elkaar pasten. Door te kiezen voor passende materialen en goed na te denken over het kleurgebruik staan de ruimtes toch met elkaar in verbinding.”

Het terugbrengen van authentieke details

Foto: Slaapkamer na - Florissant Design
Foto: De slaapkamer voor - Florissant Design
Foto: Cynthia op de ladder - Florissant Design

Je werk mee naar huis nemen is niet altijd een goed idee. Als het je werk is om huizen mooier te maken, dan geldt dat even niet. In haar eigen slaapkamer zag Cynthia kansen om de authentieke details van het huis weer terug te brengen. “Zodra je iets weg gaat halen, kan er heel veel moois tevoorschijn komen.”

“Het is echt leuk om te kijken wat een huis te bieden heeft en de mooie details uit te lichten. Hier heb ik de authentieke bakstenen muur weer tot z’n recht laten komen. Toen de latjes van het plafond werden gehaald kwamen de balken weer in het zicht. Die heb ik in ere hersteld. De houten vloer kwam ook onder het tapijt vandaan. We hebben alle oude elementen weer tot leven laten komen. En nog een leuk detail: het bed is zelfgemaakt!”

Een natuurlijke kamer met meer dan één functie

Foto: After Florissant Design
Foto: After Florissant Design
Foto: Before Florissant Design

Deze kamer heeft Cynthia uit een ‘totaal project’ gekozen, zoals ze het zelf noemt. Het hele huis is met behulp van Florissant Design ingericht, maar deze kamer was eigenlijk ‘over’. “Het moest een kamer worden waar je gezellig een drankje kan doen, maar waar je ook je yogamatje uit kan rollen.”

“De kamer had nog niet echt een functie. Dus de sfeer moest vooral prettig zijn, met veel natuurlijke elementen. Ik heb ervoor gekozen om veel planten neer te zetten. Nu is het een mooie, rustige ruimte. Ook heerlijk om gewoon lekker een boekje te lezen. Heel multifunctioneel dus. Deze staat vooral in het lijstje vanwege de inrichting en de styling. Die bank vind ik bijvoorbeeld helemaal de bom”, voegt Cynthia er nog aan toe.

Van rommelzolder tot droomslaapkamer

Foto: Zolder na Florissant Design
Foto's: Cynthia aan het klussen Florissant Design
Foto: Zolder voor Florissant Design

“Bij dit project gaat het om een totaalverbouwing. Van de begane grond tot de rommelzolder”, vertelt Cynthia. Ook hier heeft ze veel details naar voren laten komen. Zo maakte ze van de rommelzolder een droomzolder voor de bewoners.

“Ik heb een inloopkast gebouwd en er zit zelfs een badkamer op de verdieping. De vliering die erin zat heb ik eruit laten halen. Soms moet je dan eerst iets slopen, maar toen ik had gespiekt wat voor balken het waren, was ik verkocht. We konden dat allemaal openmaken, zodat die mooie balken tevoorschijn kwamen. Die brengen de levendigheid op de verdieping. Fantastisch!”

Lees meer: 

Laat je inspireren door de bijzondere tuinverbouwing van Florissant Design

Toen Cynthia, eigenaresse van Florissant Design, vorig jaar door hartje Parijs liep, stuitte ze tijd...

Verhuizen, of toch verbouwen? Zo ziet je huis eruit na een verbouwing door Florissant Design

Ken je dat gevoel? Je hebt eigenlijk het perfecte huis, met alles erop en eraan. Een fijne wijk in A...

Hé, da’s mooi! Deze Amersfoortse plekken zijn gestyled door Florissant

Cynthia Vastenburg van Florissant Design doet zoveel meer dan alleen huizen stylen. Op verschillende...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.