Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marijse is de enige vrouwelijke kapper bij The Barber Shop: ‘Hoe hoger de kuif, hoe beter’

Door Roeliene Bos 11 oktober 2017

“Ik krijg vaak de vraag of het niet saai is om alleen maar mannen te knippen, maar juist bij herenkapsels draait het om de details”, vertelt Marijse. Bijna vier jaar geleden stapte ze het ‘mannenwereldje’ binnen en ze wil niets anders meer.

Het zaakje in de Krommestraat draait maar om een ding: mannenkapsels. Aan de muur hangen oude prenten van verschillende barber shop classics en de potjes vet staan op de wastafels. Marijse geniet ervan. “De sfeer in een mannenzaak is echt anders dan in een allround kapperszaak”, vertelt ze. “Ik heb tien jaar in die kapsalons gewerkt, maar dat was ik echt zat. De gesprekken zijn hier heel anders. Er is veel minder geroddel en gepraat over het weer. En als een man hier stil wil zijn, is dat ook helemaal prima.”

Geen vrouwen

De potjes vet

Het is niet zo vanzelfsprekend dat Marijse als vrouw een plekje in een echte barber shop heeft weten te bemachtigen, iets dat ze volledig begrijpt. “Schorem in Rotterdam is er heel duidelijk in: geen vrouwen. Ze willen een plek waar mannen onderling over voetbal en whiskey kunnen praten. Vrouwen kunnen naar de sauna, mannen kunnen naar de barber shop. En ik begrijp het gevoel heel goed.” Toch weerhield het haar er niet van om op meerdere plekken te solliciteren. “Vincent, de eigenaar van The Barber Shop, was de enige die me uitnodigde. Drie dagen later mocht ik al proefdraaien en ik werk er nog steeds. Ik ben er trots op dat het me vier jaar geleden gelukt is. Inmiddels voelt het heel natuurlijk dat ik hier als enige vrouw rondloop.”

Contrasten

Het favoriete kapsel van Marijse is een kapsel met zoveel mogelijk contrasten. “Kortgeschoren zijkantjes met een hoge kuif, dat vind ik leuk om te doen. En de gasten die zo’n kapsel krijgen, zijn daar heel blij mee. Dat zijn de types die zelf ook een uur voor de spiegel staan.” Wat dat betreft zit er volgens Marijse weinig verschil tussen mannen en vrouwen: ijdel zijn we allemaal. “Als heren eenmaal een kapsel in hun hoofd hebben, dan kunnen ze heel koppig zijn”, zegt ze lachend. Een ding is zeker, Marijse zit hier op haar plek. “Het werk in een barber shop blijft prikkelen. Ik ga niet meer voor minder.”


Meer over The Barber Shop ontdekken?

The Barber Shop kappers

Geopend10:00 - 16:00

Krommestraat 23, Amersfoort

Bekijk meer:kappers

Meer over

De Koopman

adv.