Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lange mensen slapen als roosjes in Hotel de Tabaksplant

Door Roeliene Bos 19 oktober 2017

Voordat Hotel de Tabaksplant in 2012 begon met de renovatie, vroegen ze aan hun gasten wat ze zouden veranderen als het hún hotel was. “Een man van twee meter lang zei dat hij graag in een lang bed zou willen slapen. Dus dat hebben we geregeld”, aldus eigenaar Petra Egbring.

In de meeste hotels zijn de bedden 2.10. Daardoor ligt iemand van twee meter lang alsnog met zijn enkels over de rand, maar niet in Hotel de Tabaksplant. “Het was even zoeken, maar we vonden een fabrikant die speciaal voor ons een bed van 2.20 heeft gemaakt. Inmiddels zit het standaard in zijn collectie”, vertelt Petra. Het is een gouden greep, want veel lange mensen weten de kamer – waar ook een privésauna inzit – inmiddels te vinden. “Lange gasten kiezen deze kamer echt voor het bed en vinden het fijn dat er een sauna bij zit. Anderen kiezen hem juist voor de sauna, en vinden het grote bed weer mooi meegenomen.”

Oude kaarten

Hotel de Tabaksplant
Foto: Hotel de Tabaksplant

Een ander leuk detail in de kamer, is de collage met oude Amersfoortse ansichtkaarten boven het bed. Petra vertelt trots: “Die hebben we gekregen van het Bergpaviljoen. De kaarten zijn allemaal echt. Ze komen bijvoorbeeld van soldaten die hier gestationeerd zaten of mensen die vanuit Amersfoort kaartjes naar hun familieleden en vrienden stuurden. Er zitten nog postzegels op van twee cent.”

Buiten ontbijten

Hotel de Tabaksplant

Zodra de lange mensen zijn uitgeslapen omdat hun enkels eindelijk eens warm in bed konden blijven liggen, kunnen ze ontbijten in de tuin. “Als het weer het toelaat, kunnen gasten het hele jaar door buiten zitten. We serveren het ontbijt ook uit, we maken niet gebruik van een buffet. We zijn oldskool, wij dragen zorg voor de gasten en bij een buffet zorgt de gast voor zichzelf.”

Nachtje slapen?

Wil je het zelf een keertje proberen of gun je je lange vrienden een comfortabel nachtje Amersfoort? Vanaf € 110 per nacht slaap je in deze kamer.

Meer over

De Koopman

adv.