Hatsjie! Zo kun je toch met hooikoorts op het Lieve Vrouwekerkhof zitten

Aangeboden door Kruidje Roer Me Niet 21 maart 2018

Menig Amersfoortse hooikoorts-patiënt mijdt het Lieve Vrouwekerkhof als de bomen weer beginnen te bloeien. “Daar hoor ik ontzettend veel mensen over klagen”, vertelt Elizabeth Dijkgraaf van Kruidje-Roer-Me-Niet.

Niezen, traanogen, je vermoeid voelen, hooikoorts is geen pretje. Laat staan als je met je vriendgroep lekker op een van de terrasjes van Lieve Vrouwekerkhof wil borrelen. De Amersfoortse Jeffrey Lijffijt kan erover meepraten: “Het begint met tranende of droge ogen. En als je eenmaal bezig bent, is niezen in je net getapte biertje natuurlijk geen succes. Dan zit het schuim overal, haha.” Aangezien Amersfoort zo’n groene stad is, is het ook niet gek dat de pollenradar hier net wat roder uitslaat dan op andere plaatsen. Jip Klompenhouwer en Annemarie Degens kunnen er ook over mee praten. “Ik krijg gewoon geen adem meer op dat plein”, vertelt Annemarie. “Mijn keel gaat dicht zitten en ik moet veel niezen. Jip ziet eruit alsof hij al dagen aan het huilen is als we daar in het voorjaar op het terras zitten.” Dat Jip een tijd als barman werkte bij Marktzicht aan datzelfde plein, was dan ook niet altijd een pretje. “Ik was niet de enige werknemer met hooikoorts daar. Ik kan eigenlijk het plein niet op als die krengen in bloei staan.”

Pilletjes

Elizabeth – die zelf ook last heeft van hooikoorts – zweert bij de capsules van Golden Naturals van het merk Allersolf. “Als je zo’n twintig minuten voordat je naar buiten gaat twee capsules inneemt, heb je echt een stuk minder last van hooikoorts. En je wordt niet duf van deze pillen, in tegenstelling tot veel andere. Je mag ze ook meerdere malen per dag slikken.” Dat is goed nieuws voor alle Amersfoorters die het komende voorjaar willen genieten van het Lieve Vrouwekerkhof. En Lepeltje Lepeltje natuurlijk. “Afgelopen jaar was dat ook een drama, wat een pollen waren er toen.”

Voor € 19.95 haal je een pot met zestig capsules. Wil je er liever gelijk 180? Dan betaal je € 44.95.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kruidje Roer Me Niet. Meer over Kruidje Roer Me Niet ontdekken?

Kruidje Roer Me Niet drogisterijen

Vandaag gesloten

Zevenhuizen 5, Amersfoort

Bekijk meer:drogisterijen

adv.