Beste ondernemer van Amersfoort: dit zijn de drie genomineerden

Foto: indebuurt Amersfoort

Wie is de beste ondernemer van Amersfoort? Daar zijn we naar op zoek in de nieuwe indebuurtverkiezing. Veel ondernemers zijn genomineerd en de stemmen zijn geteld. We stellen je graag voor aan de drie meest genoemde ondernemers die nog in de race zitten voor de verkiezing ‘beste ondernemer van Amersfoort’.

Je hebt tot en met zondag 21 maart de tijd om te stemmen op een van deze drie ondernemers. De ondernemer met de meeste stemmen gaat ervandoor met de titel ‘Beste ondernemer van Amersfoort’. De bekendmaking is in de week van maandag 22 maart. De ondernemers hieronder staan op willekeurige volgorde.

Edelsmederij Kircher-Schmuck

Edelsmederij Kircher Schmuck op de hoek van ’t Havik is één van de drie genomineerden. Ze zitten al meer dan tien jaar in Amersfoort. “Ik had direct het gevoel dat ik hier lang zou blijven”, vertelde eigenaresse Kerstin eerder tegen indebuurt. En dat dat gelukt is, komt door de passie waarmee zij over haar juwelen en edelstenen praat. “Wij creëren mensen hun lievelingssieraden, zo zie ik het.”

De edelsmederij reageerde enthousiast op haar nominatie: “We vinden het fantastisch dat we zijn genomineerd! We hebben speciaal een nieuwsbrief gemaakt en al onze vrienden en klanten gevraagd om op ons te stemmen. Dat is gelukt! We werken elke dag weer keihard om er het beste van te maken”

En dat blijkt ook uit de motivatie van de stemmers:

 • “Vakvrouwschap, creatief meedenken en eerlijke materialen (parels en goud maatschappelijk verantwoord). Ze is een superondernemer met respect voor maatschappij en natuur.”
 • “Kirsten maakt prachtige sieraden, geeft zeer deskundig advies, zij weet precies wat bij je past. Bovendien is zij ontzettend aardig! Neemt alle tijd voor je. Kortom, zij is mijn absolute favoriet.”
 • “Met grote belangstelling en respect heb ik nu 10 jaar lang gezien hoe de eigenaresse van deze edelsmederij met veel enthousiasme, kennis en inventiviteit haar klantenkring heeft opgebouwd. Haar winkel is een pareltje op dit mooie plekje aan het Havik in onze eeuwenoude binnenstad!”

ZUID Amersfoort

Door naar de tweede genomineerde: Misha Luyckx van ZUID Amersfoort! Aan de Leusderweg is er speciaal voor deze koffiezaak, lunchroom en cadeauwinkel in één een indrukwekkend strandpaviljoen gebouwd. Het Leusderkwartier is een van de meest populaire wijken van Amersfoort. Een plek voor goede koffie, een lekkere gezonde lunch én een zaakje waar je hippe woonaccessoires kunt kopen miste volgens ZUID-eigenaresse Misha nog in de wijk. “Bakkerij Neplenbroek heeft een koffiehoekje en de bakker verderop heeft een paar tafeltjes, maar verder is er in het Leusderkwartier geen plek waar je echt kunt lunchen of borrelen. Dan moet je echt de stad in.” Ze nam het heft in eigen handen en kwam met het plan voor conceptstore ZUID, waar je alle drie in één vindt.

ZUID Amersfoort is enorm vereerd met de nominatie. “We bestaan nog maar kort, want de deuren gingen eind 2019 pas open. Supertof om te zien dat onze bezoekers de moeite hebben genomen om op ons te stemmen. Daar doen we het voor. ZUID Amersfoort is een gezellige buurtlocatie geworden, waar gasten elkaar kunnen ontmoeten en kinderen rustig kunnen spelen.” De nominatie is voor Misha erg bemoedigend. “Het is een bevestiging dat het na de coronacrisis goed gaat komen. Het feit dat mensen zo enthousiast zijn, geeft hoop.”

Ook de nominaties zijn vol lof over ZUID:

 • “Prachtige plek op de Leusderweg. Zij maakte waar waar vele mensen in het leuderkwartier al over droomden, een ontspannen plek voor koffie en meer. Aanwinst voor de buurt.”
 • ”Een leuke koffietent in Amersfoort Zuid ontbrak nog. Daarnaast doen ze bij elke stap goed research naar wat de behoeftes zijn van de potentiële klanten. Ook in de Corona-tijd, zo vlak na hun opstarten, hebben ze veel creatieve manieren gevonden om te kunnen blijven draaien. Ik hoop dat ze snel weer open kunnen!”
 • ”Omdat zij met niet aflatend enthousiasme met ideeën komen om de buurt op een veilige manier bij elkaar te krijgen. Naast het restaurant en de winkel, organiseren ze pubquizzes en andere activiteiten. Ze schromen niet om andere lokale ondernemers mee te nemen en te noemen bij alles wat ze doen. Toppers!”

Rock City

We sluiten de nominatieronde af met de Amersfoortse bierbrouwer Rock City Brewpub! Het biercafé brouwt haar eigen Amersfoortse bieren. Middels een crowdfundcampagne openden ze hun eigen brouwerij op bedrijventerrein de Isselt. De heren zijn niet meer weg te denken van het industrieterrein. “Een gezellige toegankelijke plek waar alles om de ambacht van bier draait. Waar je kan zien, ruiken en proeven wat er gebrouwen wordt. Een plek waar je met je vrienden, je gezin of je collega’s casual kan neerploffen voor een kleine hap en vele smaakvolle bieren, direct bij de bron”, aldus eigenaar Koen.

Ook Rock City is enthousiast met hun nominatie: “Het is heel gaaf dat in deze zware tijden gezien wordt wat we allemaal doen. Ook wij worden hard geraakt door de coronacrisis. Ondanks dat we niet eens open zijn, denken veel Amersfoorters aan ons en waarderen ze wat we doen. We zijn heel blij!”

Over Rock City zeggen de stemmers:

 • “Ze zetten de Keistad nationaal en internationaal op de kaart. Daarnaast verbinden ze andere ondernemers aan hun producten en organiseren ze, zelfs in COVID-19 tijden, toffe acties om iedereen een hart onder de riem te steken!”
 • ”Afgelopen jaar hebben ze op diverse manieren laten zien dat ze creatieve oplossingen hebben om toch met hun klanten in contact te blijven. Met de buren een drive-thru gerealiseerd en een biertje gemaakt waarvan je kan aangeven naar welke onderdelen de opbrengst moet gaan. Het is een mooi bedrijf met een sociaal gezicht!”
 • ”Vlak voor corona eigen bedrijf opgestart. Ondanks de crisis houden zij het hoofd boven water met allemaal leuke en vernieuwende acties. Hebben ook Amersfoort echt weer op de kaart gezet als brouwstad.”

Stemmen maar!

Het zijn natuurlijk alle drie toppers, maar wie gun jij de titel ‘Beste ondernemer van Amersfoort’ het meest?

Solliciteren (2)

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 20 MB.

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Marija creëert de mooiste wenkbrauwen: ‘Het is mijn specialiteit geworden’”

Marija creëert de mooiste wenkbrauwen: ‘Het is mijn specialiteit geworden’

Foto: Denise Tichelaar
Ga naar “Vacature! indebuurt zoekt een tekstverwerker/eindredacteur”

Vacature! indebuurt zoekt een tekstverwerker/eindredacteur

Ga naar “Werk! indebuurt zoekt een online redacteur voor verschillende steden”

Werk! indebuurt zoekt een online redacteur voor verschillende steden

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Ugg Mini Classic € 119,99”

Ugg Mini Classic € 119,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Blazer € 29,99”

Blazer € 29,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle AH Bakkers- brood Les Pains heel van € 8,25 voor € 5,50”

Alle AH Bakkers- brood Les Pains heel van € 8,25 voor € 5,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Functioneel Beheerder Digitale Werkplek”

Functioneel Beheerder Digitale Werkplek

 • Stichting Philadelphia Zorg
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Office medewerker”

Office medewerker

 • Work-On
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023