Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lucie is coach: ‘Soms moet je heel direct zijn naar mensen’

Aangeboden door Meer dan groen – Beauty & Lifestyle 9 mei 2019

Mensen helpen, daar wordt Lucie Schuijt blij van. In haar prachtige hooiberg in Nieuwland ziet ze allerlei mensen, van stresskippen tot mensen die gewoon toe zijn aan ontspanning. “Als beauty & lifestyle coach wil ik andere mensen helpen, zodat ze meer handvatten krijgen om ontspannen en vrolijk door het leven te gaan.” 

Geregeld ziet Lucie mensen in de stoel die veel meer van het leven kunnen genieten als ze wat meer de tijd voor zichzelf nemen. “Mensen moeten weten dat ze mooi zijn zoals ze zijn. Een groot deel van lekker in je vel zitten heeft te maken met acceptatie en naar jezelf kijken met liefde en compassie.”

Doelen stellen

Lucie begint iedere sessie of behandeling met een gesprek, zodat ze kan achterhalen waar je tegenaan loopt en wat je behoefte is. “Ik wil dat mensen in hun lijf voelen wie ze écht zijn. Hoe beter mensen weten wie ze werkelijk zijn, hoe meer zelfvertrouwen ze hebben. Dat visualiseren we in een coachingssessie eventueel op papier.” Om mensen meer te laten ervaren wat er in hun lijf gebeurt, gebruikt Lucie verschillende technieken die ze heeft geleerd tijdens haar opleiding wellnesscoaching.

Naar jezelf luisteren

Wat Lucie voornamelijk merkt tijdens haar sessies, is dat mensen (deels) zijn vergeten wie ze zijn en wat ze willen. “Veel mensen hebben het gevoel dat er veel meer inzit, maar dat het er niet uitkomt. Als je te lang jezelf hebt weggecijferd en jezelf aan de kant hebt gezet, dan weet je niet meer wie je bent. Ik merk geregeld dat mensen het lastig vinden om te vertellen wie ze zijn.” Daarom drukt Lucie iedereen op het hart om meer naar zichzelf te luisteren. “Pak op vakantie eens die dag voor jezelf of boek geregeld een behandeling zodat je kunt ontspannen. Je kunt van alles verzinnen om liever te zijn voor jezelf.”

Schop onder je hol

Het klinkt bijna alsof Lucie alles voor je wil oplossen, maar dat is te simpel gedacht. “Ik kan soms best streng zijn. Je moet wel aan jezelf en aan de situatie willen werken. Dat betekent ook dat je naar jezelf en je patronen moet durven kijken, want pas als je eerlijk tegen jezelf en anderen bent, ontstaat zelfvertrouwen. Soms hebben mensen een schop onder hun hol nodig en die geef ik dan ook.”

Om je zo goed mogelijk te helpen, boekt Lucie minstens drie sessies met je in. In de sessies combineert ze gesprekken met lichaamsgerichte oefeningen. “Ik zie dat mensen blij worden en lekker in hun vel zitten als ze de deur uitgaan. Dat vind ik belangrijk, dat mensen weer kunnen genieten van het leven.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Meer dan groen – Beauty & Lifestyle. Meer over Meer dan groen – Beauty & Lifestyle ontdekken?

Meer dan groen – Beauty & Lifestyle beauty en wellness

Vandaag gesloten

De Rode Leeuw 11a, Amersfoort

Bekijk meer:beauty en wellness

Psst, masseren kan ze ook!

De missie van Lucie Schuijt: jou helemaal laten ontstressen

Heb je ook wel eens het gevoel dat je gejaagd en gehaast de dag doorkomt? Of nog erger, dat bijna ie...

adv.