Goed advies en roze cava: dat vind je in deze nieuwe salon in de Koestraat

foto: indebuurt Amersfoort

“Ik ben gek op roze. Vandaar de roze cava”, zegt Cindy van der Ree. Sinds twee weken is haar salon l’Entourage in de Koestraat open. “Als kapper ben je niet alleen aan het knippen, je bent eigenlijk ook een vriendin. Je moet creatief zijn, je geeft advies en soms ben je zelfs een beetje psycholoog. Ik vind dat het kappersvak wordt onderschat en het woord kapsalon klinkt voor mij dan ook saai en misschien zelfs wel een beetje neerbuigend. Daarom heb ik gekozen om mijn nieuwe zaak een Boutique Salon te noemen”, vertelt Cindy. 

Salonhond Moon

Haar negen maanden oude labradoodle Moon, dartelt vrolijk in het rond. “Het is nu een salonhond en iedereen vindt hem leuk”. Tot drie jaar geleden had Cindy nooit verwacht een eigen zaak te openen. Ze werkte toen nog als kapster voor Rob Peetoom en voor diverse media producties. “Ik wilde altijd al met bekende mensen werken, maar ik hou er niet van om zelf in de spotlights te staan. Toen die droom uitkwam, dacht ik is dit het nou? En toen ging het eigenlijk allemaal heel snel, nu heb ik mijn eigen salon”.

Tekst loopt door na foto

foto: indebuurt Amersfoort (Moon en Cindy) 

Blurring

In Amsterdam is het concept blurring mega populair. “Blurring is het mixen van verschillende concepten in één winkel. In Amsterdam heb je bijvoorbeeld een kapperszaak, waar ook een tattoo-artist bij in zit. Of een combinatie van een supergezellige bar, waar je ook je haren kunt laten knippen, of je nagels kunt doen. Dat is wat ik hier ook wil”, vertelt Cindy. Alleen een combinatie met een bar mag in Amersfoort nog niet, vanwege de vergunningen. Wel mag Cindy cava schenken, als ze er maar geen geld voor vraagt. “Het liefst roze, want daar ben ik gek op”. Kom je in de ochtend en heb je geen zin in cava, dan heeft Cindy ook lekkere koffie en thee. “Het is hier net een huiskamer, er lopen veel mensen in en uit, sommigen alleen voor een kopje koffie en om even te kletsen”.

Meer dan een kapperszaak

“Ik wil meer dan alleen een kapperszaak. Ik ben op zoek naar een nagelstylist, of iemand die met make-up bezig is. Eigenlijk maakt het niet uit wat je doet, als je maar creatief bent en het leuk vindt om hier een plekje te huren. Als jij iets met kunst doet en dat hier wil exposeren, dan ben je ook van harte welkom”, zegt Cindy. Ze wil dan ook heel graag met andere freelancers samenwerken. “Ik werk nu nog zestig uur in de week en wil hier als ik klaar ben ook eigenlijk niet meer weg. Het voelt een beetje als thuis, maar het zou wel supergezellig zijn als ik dit met iemand met dezelfde passie kan delen”.

Tekst loopt door na foto

foto: indebuurt Amersfoort

Vegan producten

De salon van Cindy zit in de Koestraat. Daar zitten behoorlijk veel kapperszaken. Cindy ziet ze niet als een bedreiging. “Het is fijn om van elkaar te leren en de één heeft weer iets anders dan de ander. Je kunt elkaar ook helpen, door klanten naar elkaar door te verwijzen. Ik gebruik bijvoorbeeld alleen vegan producten en dat maakt mijn zaak bijvoorbeeld uniek”.

Millenials en jonge moeders

Bij Cindy in de salon komen veel millenials, jonge moeders en net afgestudeerde meiden, die het heel belangrijk vinden om met hun uiterlijk bezig te zijn. “Wie laat nu tegenwoordig niet haar nagels doen? Iedereen toch wel! Ik vind het belangrijk dat mijn klanten bij zichzelf blijven en accepteren dat iedereen uniek is. Ik vind het fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan jonge meiden die zichzelf meer gaan waarderen”. Cindy heeft klanten die precies weten wat ze willen, maar er komen ook wel eens mensen binnen die het niet zo goed weten. “Ik kijk naar de kleding die je draagt, naar de vorm van je gezicht en vraag naar wat je thuis allemaal aan je haar doet. Daar pas ik een kapsel op aan, zodat iedereen helemaal blij de deur uitgaat. Mannen knip ik ook, maar die zijn vaak gestuurd door hun vrouw of vriendin en gaan daarna nooit meer weg”, zegt Cindy lachend.

Op 29 november geeft Cindy een klein openingsfeestje. “Niks heel fancy’s, gewoon klein met vrienden, familie en klanten, dat is al spannend genoeg”. En natuurlijk is Moon er ook bij!

foto: indebuurt Amersfoort

Boutique Salon L’Entourage

5,0
(3)

Koestraat 16 , 3811 HK Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie
 • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

Boutique Salon L’Entourage

5,0
(3)

Koestraat 16 , 3811 HK Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Beauty & wellness

Ga naar “Dirkje van de Wimperfabriek: ‘Ik begon ooit in mijn eigen woonkamer’”

Dirkje van de Wimperfabriek: ‘Ik begon ooit in mijn eigen woonkamer’

Foto: De Wimperfabriek
Ga naar “Marija creëert de mooiste wenkbrauwen: ‘Het is mijn specialiteit geworden’”

Marija creëert de mooiste wenkbrauwen: ‘Het is mijn specialiteit geworden’

Foto: Denise Tichelaar
Ga naar “Deze zaken geven gratis behandelingen voor wie een oppepper kan gebruiken”

Deze zaken geven gratis behandelingen voor wie een oppepper kan gebruiken

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb