Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Meer dan Groen: ‘Je stapt hier uit je dagelijkse drukke bedoeling’

Aangeboden door Meer dan groen – Beauty & Lifestyle 17 januari 2020

Midden in de Amersfoortse wijk Nieuwland vind je de monumentale boerderij de Sneul (1891). Van oorsprong lag deze boerderij, evenwijdig aan de Sneulseweg, vrij in het groene landschap. Gelukkig hebben de boerderij en de bijbehorende hooibergen de nieuwbouw in de jaren 90 overleefd. Een klein deel van het bij de boerderij behorende land is behouden, waardoor je opeens midden in een rustige en groene omgeving staat. 

In de groene oase staat de hooiberg van Lucie Schuijt, van Meer dan Groen Beauty & Lifestyle. “Je hebt hier niet het gevoel dat je midden in een woonwijk zit. Door de rust en het groen, houd je een ontspannen gevoel langer vast”, vertelt Lucie.

Het bedrijf van Lucie is nu zo’n twee jaar gevestigd in de hooiberg, maar Meer dan Groen bestaat al 11 jaar. “Mijn bedrijfsnaam zegt het al een beetje; de kracht van de natuur is voor mij en mijn vak heel belangrijk.” Ze zocht een plek die daarbij aansluit en kwam via via terecht bij één van de hooibergen van de boerderij.

Tekst loopt door onder de foto

foto: indebuurt Amersfoort

Ontspannen behandelingen in een hooiberg

In de hooiberg voert Lucie ontspannen behandelingen uit, voor een mooie en gezonde huid. De behandelingen zijn niet alleen gericht op de huid, want ontspanning en goed voor jezelf zorgen, is volgens Lucie misschien nog wel belangrijker. Daarom kan je bij Meer dan Groen ook terecht voor veel verschillende massages, ontstressbehandelingen en wellness coaching.

“Als mensen daarvoor openstaan, help ik graag met advies over hoe ze kunnen ontspannen. Ik vraag of ze voldoende bewegen en wat ze bijvoorbeeld eten. Ik help ze graag om in verbinding met zichzelf te staan. Daar hoort een ontspannen hoofd ook bij.”

Tekst loopt door onder de foto

foto: indebuurt Amersfoort

De kracht van de natuur

“Tijdens een intake ga ik kijken wat de behoefte is van de huid en vraag ik of iemand iets wil veranderen, bijvoorbeeld onzuiverheden, of de stevigheid van je huid. Zo kijken we samen wat bij jou past. Hoeveel tijd heb je per dag? Dan passen we hier jouw beauty ritueel op aan.”

Tekst loopt door onder de foto

foto: indebuurt Amersfoort

Druk, druk, druk

“Tegenwoordig heeft bijna iedereen het druk: stress kan een huidaandoening verergeren. We kunnen vaak wel goed omgaan met korte periodes van drukte en stress, omdat je jezelf daar op voor kan bereiden. Maar juist in stressvolle periodes is het heel belangrijk om ook een momentje voor jezelf te pakken.” legt Lucie uit. Een ontspannende behandeling is dan een uitkomst, een cadeautje aan jezelf.

“Het resultaat is het mooist als iemand helemaal ontspannen is na een behandeling. Dan zie je een soort glow over iemand heen komen; de huid straalt, het hoofd is leeg en het lichaam ontspannen, dat vind ik het allermooiste”, vertelt Lucie.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: indebuurt Amersfoort

Je kunt rimpels niet wegtoveren

Lucie werkt alleen maar met natuurlijke producten. De producten waar ze mee werkt, zijn afgestemd op de verschillende seizoenen en diverse huidtypen. Ze verkoopt en gebruikt producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid, maar ook producten voor mensen die snel overprikkeld zijn.

“Er zijn verschillende onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat chemische elementen een uitwerking hebben op je hormonen en diezelfde hormonen sturen heel je lijf aan. In de producten die ik gebruik, vind je deze chemicaliën niet”, vertelt Lucie. “Ik geloof er niet in dat je rimpels kunt wegtoveren, maar je kunt wel veel aan je huid verbeteren. De ingrediënten in de natuurlijke producten helpen daar heel goed bij”, legt Lucie uit.

“Het mooie van al deze producten is, dat ze er in heel veel verschillende prijsklassen zijn. Het begint bij €24,- en eindigt bij €75,-. Zo is er altijd wel een mouw aan te passen”, vertelt Lucie. Er zijn tegenwoordig talloze natuurlijke producten te verkrijgen; lippenbalsems, crèmes, reinigingsproducten, deodorant, serums en zonnebrand producten. Lucie heeft ze allemaal.

“Tegenwoordig hebben veel merken een groene lijn, maar vaak is alleen het plantje op de verpakking groen. In sommige van deze producten zitten alsnog chemicaliën, terwijl je denkt dat je een natuurlijk product hebt gekocht”, legt Lucie uit. Bij Meer dan Groen worden alleen producten verkocht en gebruikt die met heel veel zorg zijn samengesteld en die zijn gemaakt met respect voor mens, dier en natuur.

Tekst loopt door onder de foto

foto: indebuurt Amersfoort

Wees wat liever voor jezelf

We zijn al druk genoeg, dus gun jezelf die belangrijke momenten van ontspanning, bijvoorbeeld tijdens een heerlijke ontstressbehandeling of massage. Bekijk vooral Lucie’s website eens en lees wat ze allemaal voor jou kan betekenen. Lucie behandelt je met veel aandacht, positieve energie en natuurlijke producten. Dé plek in Amersfoort om eens heerlijk te ontspannen.


Meer over Meer dan groen – Beauty & Lifestyle ontdekken?

Meer dan groen – Beauty & Lifestyle beauty en wellness

Gesloten09:00 - 15:00

Sneulseweg 4 (De Rode Leeuw 11a) , Amersfoort

Bekijk meer:beauty en wellness

Lees meer: 

Zwanger en sporten in Amersfoort: dit zijn adresjes voor jou

Verwacht jij een kleine spruit en wil je fit blijven tijdens de zwangerschap? Met een aangepast prog...

Amersfoort is top voor groene bedrijven: Natuurmonumenten komt naar onze stad

Toen in Amersfoort: toen de Kei werd begraven en weer opgegraven

 

 

adv.