Voor op je verlanglijstje: bijzonder fotoboek vól bekende Amersfoorters

Aangeboden door Eetkamer van Zanten 11 mei 2019

Hoe Amersfoorts wil je het hebben? Op 10 november 2017 startte er een heel bijzonder project in Kafé van Zanten: de Kafékarakters. Fotograaf Rob Acket zette menig bekende en onbekende stadsgenoot op de foto en bundelde deze in een boek, dat op 9 november 2019 uitkomt. 

Die datum is niet toevallig gekozen: het café bestaat die dag veertig jaar. Toen we fotograaf Rob en eigenaar Hilde spraken in februari 2018, waren ze net begonnen met het grootschalige project. Het doel was toen om twee jaar lang zo’n drie foto’s per week te maken. Aan het einde van de twee jaar zouden er tweehonderd foto’s in het boek staan. “Misschien worden het iets minder foto’s, maar er staan zeker tweehonderd Kafékarakters in het boek. Rob heeft namelijk veel groepen op de foto gezet”, aldus Hilde.

Echte gasten

De hond van Hilde

De ontmoetingen tussen Rob en de gasten werden afgesproken op stapels bierviltjes, briefjes en in WhatsAppberichtjes. Nadat de gasten nerveus de gang naar de fotostudio hadden gemaakt, maakte Rob zo’n vijftig foto’s van ze. Iedere keer was hij erop gebrand een foto te maken waar de gast ‘echt’ opstaat. Eerder vertelde hij al: “Kees, onze zeeman, zat onwijs te mopperen tijdens het fotomoment en dat is ook te zien. Hij maakte daar een opmerking over toen hij het resultaat zag, waarop ik tegen hem zei: ‘Ja, maar Kees. Je mopperde ook.’”

Kafékarakters bestellen

Wil jij een boek vol met typische Amersfoorters (en regiogenoten) die helemaal zichzelf zijn op de foto? Je kunt het fotoboek en gesigneerde prints bestellen via deze website. En als je onder de indruk bent van het project, kun je Van Zanten ook nog steunen door donateur of sponsor te worden. Als donateur krijg je zelfs een naamsvermelding in het boek. Voor de sponsoropties kan je contact opnemen met Tobias Bosman.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Eetkamer van Zanten. Meer over Eetkamer van Zanten ontdekken?

Eetkamer van Zanten restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 21:30

Het zand 1-b, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Rob Acket zet De Kafékarakters van Van Zanten op de foto

Rob Acket - fotograaf en tevens buurman van Kafé van Zanten - begon afgelopen november met het portr...

adv.