Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dít is het gezicht achter al die hartenvlaggen in Amersfoort (en de rest van het land)

Door Melt Pels 30 maart 2020

Wie tijdens het uitlaten van de hond over straat wandelt, kan ze zien hangen; door heel Nederland hangen vlaggen met harten erop. Ze zijn een initiatief van Caroline Denijs uit Amersfoort. “Hoe kan je, als alles dicht is, toch laten zien dat je betrokken en verbonden bent? Dat doen we met een vlag.”

“Twee weken geleden stond ik, net als veel andere Nederlanders, buiten in het donker te applaudisseren voor de mensen in de zorg. Twee minuten later hield het applaudisseren eigenlijk al op. Toen dacht ik, wauw, dat is best wel kort”, vertelt Caroline aan de telefoon. Die avond bedacht Caroline het initiatief van de #hartenvlag: “Een applaus is te kort voor wat er werkelijk toe doet. Wél kunnen we onze steun en verbinding laten zien met een hartenvlag.”

“Een stil signaal gaat met de wind mee, zodat we allemaal verbonden zijn”, aldus Caroline Denijs op de Facebookgroep.

De vlag

“De vlag is er voor alle mensen in de zorg, maar ook de mensen met vitale beroepen, onszelf, onze naasten en buren. Hoe kan je, als alles dicht is, toch laten zien dat je betrokken en verbonden bent? Dat doen we met een vlag. Zo kunnen we elkaar eraan herinneren om de moed en vertrouwen erin te houden. Een hart komt dan het dichtste bij het gevoel dat we willen overbrengen.”

Foto: Caroline Denijs

DIY

Caroline roept iedereen op om zelf zo’n stil signaal te maken. “Niet iedereen is handig met naald en draad, maar doe je best en maak zelf een vlag. Pak je vlaggenstok en ga knutselen. Als het geen vlag is, dan wel een t-shirt of een tekening op een oud badlaken. Zo kunnen we ook onze diversiteit laten zien.”

Deel de liefde

“Met de hashtag #hartenvlag deel je je eigen creatie op social media. Zo kan je de creativiteit zien van iedereen die meedoet. Amersfoort mag wat mij betreft veel voller hangen.” Wil je ook zo’n vlag, maar heb je twee linkerhanden? Je kan er eentje bestellen bij Caroline, zij maakt persoonlijk een hartenvlag voor je.

In de Facebookgroep Hartenvlag wordt de liefde al volop getoond. Knutselwerken van heel Nederland en zélfs vanuit Spanje worden gedeeld. “Dit kan overal, iedereen die een stukje stof overheeft, kan een hart erop tekenen en achter zijn raam hangen.”

Foto: Facebook Iris van der Sar
Foto: Facebook Mariëlle Schilder
Foto: Facebook Pomme Termond
Foto: Facebook Sabine van de Drift
Foto: Facebook Caroline Denijs

Meer lezen?

Aan de slag! 4 x deze Amersfoortse organisaties kunnen jouw hulp nu hard gebruiken

Door de coronamaatregelen kunnen sommige mensen tijdelijk niet werken, bijvoorbeeld omdat het bedrij...

Boetes uitgedeeld in natuurgebieden rondom Amersfoort

VIDEO: zo ziet de verlaten binnenstad er nu uit

adv.