Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kinderkleding shoppen in Kattenbroek: ‘Bij La Nada winkelen is goed voor je portemonnee en de planeet’

Door Patrick Boone 8 januari 2021

Sinds 2 december kun je terecht bij kinderkledingwinkel La Nada in winkelcentrum Emiclaer. Bij deze leuke aanwinst tegenover de Albert Heijn vind je niks nieuws. Letterlijk, La Nada. Alles wat je ziet en koopt is tweedehands. Zusjes Wendy en Tessa hebben een missie: “Wij willen laten zien dat je heel leuk kunt shoppen voor je kleine terwijl je rekening houdt met de planeet waarop we leven.”

Op zolder

“Ik heb het zelf altijd leuk gevonden om via Marktplaats en Vinted te speuren naar tweedehands kleding. Het verkopen van babykleertjes begon daarna op zolder”, vertelt Wendy Hiep in haar winkel, die vanwege de coronamaatregelen helaas gesloten is. “We merkten hoe groot het aanbod is van kinderkleertjes die nog in goede staat zijn. Tegelijkertijd zagen we aan de andere kant de behoefte om leuke kleertjes te kopen, zonder bij te dragen aan de fast fashion industrie. Mensen kwamen via Facebook bij ons terecht en konden bij ons op onze zolder langskomen om lekker rond te neuzen.”

Tekst gaat verder onder de fotogalerij

Kleding bij La Nada - Foto indebuurt Amersfoort
Kleding bij La Nada - Foto indebuurt Amersfoort
Kleding bij La Nada - Foto indebuurt Amersfoort

De missie van La Nada

“De impact van de kledingindustrie op het milieu is heel groot”, gaat Wendy verder. “Een bekend gezegde luidt: je kan aan de rivieren in Bangladesh zien, welke kleuren er in het westen in de mode zijn. Fast fashion speelt een belangrijke rol. Goedkope kleding kan je soms maar drie keer dragen, dan is het op. Wij willen een alternatief bieden met betere merken, maar mogelijk voor ieders portemonnee.”

Tekst gaat verder onder de foto

La Nada
Kleding met een boodschap – Foto: indebuurt Amersfoort

Bij La Nada vind je kleding van merken als Tommy Hillfiger en Noppies, in goede staat, maar voor een zachter prijsje. “Wij zijn wel echt kritisch. Zowel qua merken die we aannemen, als de kwaliteit van de producten. Het moet nog wel verkoopbaar zijn. En H&M of Zara, dat past simpelweg niet bij onze boodschap. Het is heel moeilijk om alles honderd procent goed te doen, maar als we een paar mensen bewuster kunnen maken dan is dat al winst.”

De winkel

“De winkel op Emiclaer is een mazzeltje”, vertelt Wendy. “Ik heb gereageerd op een Facebook bericht van de verhuurder en die heeft ons voor een redelijke prijs de ruimte beschikbaar gesteld. We zijn op 2 december geopend. Dat het land vervolgens in lockdown gaat is natuurlijk heel erg jammer. Maar een locatie als deze helpt ons om de boodschap uit te dragen, ook na corona.”

Tekst gaat verder onder de fotogalerij

De etalage van La Nada - Foto: indebuurt Amersfoort
De winkel - Foto: indebuurt Amersfoort

Bij de kassa ligt dan ook een informatiefolder, waarin dingen worden uitgelegd over vervuilde rivieren en slechte arbeidsomstandigheden. “We geven graag uitleg over het onderwerp”, gaat Wendy verder. “Tegelijkertijd zijn we een ‘gewone’ leuke winkel, dat willen we ook uitstralen. Ook dat doen we zo duurzaam mogelijk. Alles wat je ziet is tweedehands. Van de wandkasten tot de kledingrekken, we proberen ons duurzame plan overal in door te trekken.”

Je eigen babykleding verkopen: hoe dat werkt!

Bij welke groothandel koop je dan zoveel babykleding in? “Dat doen we helemaal niet! Wij nemen het van particulieren over”, legt Wendy uit. “Iedereen kan bij ons kleding en schoentjes inleveren. Als je dat wilt, dan vragen we je eerst om zelf een selectie te maken van nog goede kledingstukken. Dat breng je naar ons en wij doen een kwaliteitscheck. Wat goed is hangen we in de winkel. Wat niet meer goed genoeg is kunnen we op verzoek naar het goede doel sturen of kan de klant weer op komen halen. De winst van verkochte kleertjes wordt vervolgens gedeeld tussen ons en de klant, waarbij wij vijftig procent van de opbrengst uitbetalen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Wendy in haar winkel – Foto: indebuurt Amersfoort

Als we weer open gaan

De winkel is op dit moment gesloten, maar er zijn wel mogelijkheden. “Iedereen kan ons volgen op Facebook, daar zetten we heel veel producten op. Vervolgens zijn we bereikbaar via Whatsapp op nummer 0622685154. Zo kunnen mensen toch nog bij ons terecht. Ook het inleveren van kleding kan, van maat 44 tot 176. Daar maken we dan graag een afspraak voor. Op dit moment zijn we al bezig met het inzamelen van zomer items!”

De opening van de winkel is door de lockdown in het water gevallen. Zodra het land weer van het slot is, zijn Wendy en Tessa van plan om toch nog een feestelijke opening te organiseren. “We gaan vol goede moed verder, want we hebben nog plannen genoeg en er zijn nog zat mensen die niet weten wie echt de prijs van hun kleding betaalt.”

Ben jij de volgende uitgelichte ondernemer?

Op indebuurt zetten we graag Amersfoortse ondernemers in de spotlight. Dat doen we door nieuwtjes te delen, de favorieten van Amersfoorters op een rijtje te zetten en ondernemersverhalen te vertellen. Heb jij of ken jij een bedrijf met een mooi verhaal? Of heb je interesse om te bespreken wat er mogelijk is op indebuurt.nl? Mail dan naar [email protected] en we nemen snel contact met je op!

Lees meer:

Toilet Luie Honden

10 x Ondernemersverhalen uit 2020: Luie Honden, Erotica en de avonturen van Vicky Littlejohn

In Amersfoort barst het van de creatieve ondernemers. Ze bedenken, creëren, leren en beginnen opnieu...

Gerard van 1SAMEN1: ‘Zo’n spelletje speel je toch sneller met iemand die in de buurt woont’

Stadsgenoten op leeftijd zijn vaker onzichtbaar en eenzaam, zeker in 2020. Stichting 1SAMEN1 zet zic...
Yindi

Er viel een boom op olifantje Yindi in DierenPark Amersfoort: ‘Ze is geschrokken, maar het gaat goed’

Veel olifantenliefhebbers uit Amersfoort zijn het afgelopen weekend flink geschrokken. Op webcambeel...

adv.