’t Draeckje ontvangt al jaren veteranen: ‘We hebben een band met ze opgebouwd’

Aangeboden door Restaurant Eetcafe t Draeckje 13 maart 2018

Iedere veteraan, zowel jong als oud, wordt warm onthaald door Jan en Rini Gerritse van ’t Draeckje. Iedere laatste woensdag van de maand organiseren ze daar een veteranenavond. “Dat is gewoon hartstikke gezellig.”

Toen een veteraneninstituut in Doorn contact opnam met Jan of hij het zag zitten om een veteranenavond te organiseren, was het niet moeilijk om hem te overtuigen. “We hebben zat horeca in Amersfoort, maar niemand bood zich aan voor veteranen. Ik dacht, waarom ook niet?” De eerste avond vond plaats op dertig maart 2007. Voor de gelegenheid had Jan de kanonniers ingehuurd, die in een zeventiende-eeuws tenue aan het begin en eind van de avond een kanon afschoten in de stad. “Er stond honderdvijftig man buiten, die op allerlei verschillende plekken gediend hadden. Iedereen is welkom.” Dat geldt overigens ook voor ‘de gewone gast’, die gewoon tussen de veteranen mag gaan zitten op woensdag.

Vast clubje

Bijna elf jaar later weten de veteranen de weg naar het café in de Hellestraat nog altijd te vinden. “Het is geen emotioneel gedoe ofzo hoor”, vertelt Jan. “De ene keer praten ze wel over het verleden, de andere keer niet. Het is voornamelijk gewoon heel gezellig met een biertje en een speciaal veteranenmenu.” Het aantal veteranen dat die bewuste woensdagavond om zes uur aanschuift wisselt iedere keer, maar Jan en Rini kunnen altijd op een vast clubje rekenen. “Die komen er al zo lang, daar hebben we echt een band mee opgebouwd.”

Restaurant Eetcafe t Draeckje restaurants en horeca

Nu gesloten11:00 - 00:00

Hellestraat 51, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca