Sociale Gasten uit Amersfoort maken kans op ‘Appeltje van Oranje’

Door Charella Hulsbosch 12 januari 2018

De Amersfoortse stichting Sociale Gasten maakt kans op het ‘Appeltje van Oranje’ voor hun inzet om jongeren iets te laten doen voor een ander. Ze zitten bij de laatste veertig kanshebbers waar tot en met 17 januari op gestemd kan worden.

Johan Timmer en Rick Schoen doen er alles aan om jongeren te helpen om iets te doen voor een ander. “Voor mij is mensen helpen een levensstijl”, vertelde Johan eerder al op indebuurt. Om dat over te dragen op anderen bedacht hij samen met Rick een plan waarbij ze meer jongeren enthousiast konden krijgen zich belangeloos in te zetten voor een ander. De nominatie voor hun werk is een geweldig compliment: “We zijn superblij dat Netwerk Sociale Gasten Amersfoort genomineerd is voor een “Appeltje van Oranje”. Het is een enorm compliment voor al die jongeren die zich hebben aangesloten bij de beweging. We zijn pas een jaar bezig, maar blijkbaar valt ons initiatief op. En we hebben ook al heel veel jongeren en hulpvragen kunnen matchen. Daar zijn we zelf van onder de indruk en hopelijk anderen ook waardoor ze op ons gaan stemmen”, aldus de mannen.

Appeltje van Oranje

De jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds gaat naar succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij de samenleving. Dit jaar is het thema jong en sociaal ondernemend. Uit de aanmeldingen zijn veertig initiatieven gekozen die strijden om drie hoofdprijzen: 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix. Stemmen op deze Amersfoorters kan hier.

Meer over

Amersfoorters