Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schrikkeldag komt eraan: wat heb jij te vieren op 29 februari?

Door Juliette Schmitt 5 februari 2020

Jarig of getrouwd zijn op 29 februari heeft voor- en nadelen. Voordeel: het is een unieke datum. Nadeel: het is zo bijzonder, dat deze dag maar eens in de vier jaar voorkomt. Wij zijn op zoek naar Amersfoorters die iets te vieren hebben op schrikkeldag. 

Schrikkeljaar, schrikkeldag: hoe zat het ook alweer? Een jaar heeft 365 dagen. Alleen eens in de vier jaar is het een schrikkeljaar en komt daar een extra dag bij.

365 dagen en zes uur

De maand februari telt dan geen 28, maar 29 dagen. Waarom? De aarde heeft 365 dagen en zes uur nodig om een baan rond de zon te trekken. Hierdoor hebben we elk jaar een kwart etmaal over, dit wordt eens in de vier jaar omgezet in een extra dag.

2020 is een schrikkeljaar

Dit jaar is zo’n schrikkeljaar en dat betekent dat zaterdag 29 februari 2020 op de agenda staat. Hoe ga jij deze unieke dag vieren? Ben je jarig op deze datum, ga je trouwen, heb je een jubileum of ben je uitgerekend? Wij zijn op zoek naar Amersfoorters die iets te vieren hebben op deze schrikkeldag.

Stuur jouw plannen door

Laat ons weten wat jouw plannen zijn voor zaterdag 29 februari door een mailtje te sturen naar [email protected]. Wie weet komt binnenkort jouw verhaal op indebuurt.

Lees meer: 

Cora Vonk is BABS: ‘Ik heb ook wel eens een dikke traan langs mijn bril lopen’

De kans dat jij aanwezig bent geweest, of iemand kent die is getrouwd door Cora Vonk is redelijk gro...

Kellin groeide op in New York: ‘Amersfoort is bijna intiem’

René werkt al 40 jaar voor Van Wiefferen: ‘Ik ga elke dag lachend naar mijn werk’

Meer over

Amersfoorters

adv.