Rijdes aan de Gracht is vernieuwd: ‘We gaan mee met de tijd’

Aangeboden door Rijdes aan de Gracht 1 februari 2018

“Het is even wennen hoor, de slagroom staat nu aan de andere kant, dus ik grijp er wel eens naast”, vertelt Jolanda Rijdes met een lach op haar gezicht. Het complete pand heeft een metamorfose ondergaan, waardoor het nu een stuk lichter en ruimer oogt. “We gaan mee met de tijd.”

Na veertien jaar gasten te hebben verwelkomd in dezelfde setting, was het voor Peter en Jolanda Rijdes tijd om de boel eens te vernieuwen. “We hebben veel vaste gasten die hier dagelijks koffie komen drinken en we willen wel dat zij zich thuis blijven voelen”, vertelt Jolanda. “Het ziet er nu heel anders uit, maar het is nog steeds mijn stijl.” Op de tweede verdieping staat een andere vaste gast: Dagobert Duck. Het beeld gaat overal mee naar toe. “Ik heb hem jaren geleden gekocht en ik heb hem in iedere zaak die we gehad hebben neergezet.”

Druk bezig

De vernieuwde benedenverdieping van Rijdes aan de Gracht

Al in november waren ze ’s avonds bezig met wat kleine voorbereidingen, maar voor het echte werk moesten ze de zaak een dag dichtgooien. Het harde werk leverde ze ook wat op: een veel ruimere zaak door het verplaatsen van de bar. “Verder hebben we er een nieuwe vloer in gelegd en de hele boel geschilderd. Gelukkig ging het allemaal vrij voorspoedig.” Het echtpaar Rijdes dacht nog even na over een verhuizing, maar het pand voelde toch te vertrouwd. “We weten hier wat we hebben. En met deze verbouwing kunnen we er weer even tegenaan.”

Altijd welkom

De grote kracht van Rijdes is en blijft hun gastvrijheid, ook na de verbouwing. “Hier wordt niemand de deur uitgekeken. Officieel gaan we om negen uur open, maar als de deur al eerder openstaat mag je gerust binnenkomen.” En dat ze over de gastvrijheid geen woord gelogen heeft, bewijst een van de vaste gasten die halverwege het gesprek binnenkomt. “Ze zijn hier zo aardig”, zegt hij spontaan. “Jolanda is altijd goedgemutst. En het pand is zo opgeknapt, de donkerheid is weg”, vertelt hij. Dat de gasten zo tevreden zijn, komt onder meer omdat Jolanda altijd met haar gasten bezig is. Van het overgrote merendeel weet ze precies hoe ze hun koffie drinken. “Aandacht voor je gasten, dat is zo belangrijk.”

 

Rijdes aan de Gracht lunch

Nu gesloten10:00 - 17:00

Krommestraat 10, Amersfoort

Bekijk meer:lunch

adv.