Pop-up winkel Oud Nieuws is weer open: ‘Het is gewoon een heel gezellig snuffelwinkeltje’

Foto: indebuurt Amersfoort (Marga bij haar zelfgemaakte kaarten en kettingen in winkel Oud Nieuws)

Het is nog niet zo lang geleden dat pop-up winkel Oud Nieuws de deuren in de Arnhemsestraat moest sluiten. Voor het vintagewinkeltje niet helemaal nieuw, omdat het in de afgelopen jaren al op meerdere plekken op-popte en weer verdween. “Tijdens de coronacrisis gingen we helemaal dicht en toen moesten we op zoek naar een nieuwe locatie”, vertelt Marga, die al zo’n zeven jaar als enthousiaste vrijwilliger voor Kringloopcentrum Amersfoort werkt. 

“Ik begon ooit met naaiwerk in de grote kringloopwinkel. Ik heb de modevakschool gedaan, dus die creativiteit zat er van jongs af aan al in”, vertelt Marga. “In de grote winkel vond ik het altijd al heel leuk om de etalage en de winkel in te richten. Ik zette alles zo neer dat het er veel aantrekkelijker uitzag om te kopen.” Vanuit haar enthousiasme groeide Marga door. “Ik sta nu al een hele poos in Oud Nieuws. Ik vind het ontzettend leuk om het winkeltje leuk in te richten. We hebben hier ook een eigen koffiehoek, waar iedereen koffie en thee kan komen drinken. Het is voor de klanten natuurlijk nog leuker als het er gezellig uitziet”, vertelt Marga.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: indebuurt Amersfoort (Marga in de koffiehoek van Oud Nieuws)

Het winkeltje

Niet alleen klanten van Oud Nieuws weten de koffiehoek van Marga en haar collega’s goed te vinden. De vrijwilligers die voor de grote kringloopwinkel werken lopen vaak in en uit voor een lekker bakkie. “Het is een gezellige boel hier in het winkeltje en dat is ook precies wat het werk zo leuk maakt”, legt Marga uit.

Toen de winkel in de Arnhemsestraat dichtging, werd er ondertussen al uitgekeken naar een nieuwe locatie. Oud Nieuws is sinds half juni geopend in een loods aan de Zwaaikom op bedrijventerrein de Isselt. Vanuit het kleine winkeltje loop je eenvoudig naar de grote kringloopwinkel die gevestigd is in hetzelfde gebouw. Marga heeft de grote schuifdeur nét geopend, of de eerste klanten staan al voor de deur te wachten. Het winkeltje Oud Nieuws zit dan wel op een nieuwe plek, het is nog net zo populair.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: indebuurt Amersfoort

Oogappels

Die populariteit heeft de winkel deels te danken aan de serie Oogappels. Een aantal scenes werd in de winkel opgenomen. Medewerkster Nataly maakte van dichtbij mee hoe de filmploeg kwam draaien. “Soms hielpen wij om dingen klaar te zetten of aan te geven tijdens de opnames. Ik heb ook een aantal keren mee mogen kijken met de filmcrew. Het was hartstikke leuk om te zien hoe dat allemaal in zijn werk ging. Sommige scenes waren op tv maar heel kort, maar daar waren ze wel een hele dag mee zoet om te filmen.”

“Vooral die scene uit het tweede seizoen, waarin die jongen voor de deur van Oud Nieuws in elkaar werd geslagen duurde lang om op te nemen. Ze hadden de straat afgezet en ik weet nog dat het hartstikke koud was buiten. Toch moest het elke keer weer opnieuw. Op tv was het zo voorbij”, vertelt Nataly

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Henry Krul (Nataly vertelt over de opnames van Oogappels)

Speciale spulletjes

Dagelijks komen er gigantisch veel spullen binnen bij de Amersfoortse Kringloopwinkel. Stuk voor stuk wachten ze in de winkel op enthousiaste nieuwe eigenaren. De spulletjes die worden verkocht in Oud Nieuws zijn net wat mooier of unieker dan de spullen die verkocht worden in de grote winkel. Ze komen wel binnen bij het sorteercentrum van de grote winkel, maar worden direct al geselecteerd om in Oud Nieuws een mooi plekje te krijgen.

“De spullen die wij hier verkopen zijn vaak ook net wat duurder. Ik besteed zelf veel aandacht aan de presentatie. Op woensdagochtend kom ik altijd wat eerder. Dan gaan we na het weekend voor het eerst weer open en dan staan er soms al een heleboel mooie spullen klaar. Kijk maar naar dat hoekje daar met die lamp”, Marga wijst naar een brandende kroonluchter. Het ziet er gezellig uit en mensen zien ook nog eens dat de lamp het doet. Het is gewoon een heel gezellig snuffelwinkeltje”, zegt Marga.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: indebuurt Amersfoort

Populair

Onder Amersfoorters is de winkel populair. Waar hij ook op-popt, de klanten komen graag even rondneuzen. Stuk voor stuk zijn ze op zoek naar een speciaal item. “Je ziet hier van allerlei mensen. Mensen zoals jij en ik, maar ook handelaren. Ze kijken graag even binnen en soms zit er wel eens een heel uniek designstuk tussen”, zegt Marga.

Zelf heeft ze ook een speciaal rek in de winkel. Onder de naam ‘Gewoon Marga’, verkoopt ze eigen gemaakte kettingen en kaarten. “Ik maak alles zelf. De bloemen op de kaarten heb ik gefotografeerd onder water. Ook de kettingen in het rek zijn mijn eigen ontwerp. Soms vind ik weleens kapotte kralen. Ik smelt ze om en maak er een nieuwe ketting van. Toch iets ouds en iets nieuws”, zegt Marga trots.

Ben je zelf op zoek naar een uniek item? Oud Nieuws is van woensdag tot en met zaterdag geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

Kringloopwinkel Oud Nieuws

4,3
(6)

Zwaaikom 21 , 3812 PS Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Verder lezen:

Kringloopwinkel Oud Nieuws

4,3
(6)

Zwaaikom 21 , 3812 PS Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Amersfoorters

Ga naar “Feestje op het Amersfoortse asfalt tijdens 033 SKATE (en wij waren erbij!)”

Feestje op het Amersfoortse asfalt tijdens 033 SKATE (en wij waren erbij!)

033skate amersfoort
Ga naar “Even terugkijken: dit was de avondvierdaagse van Amersfoort!”

Even terugkijken: dit was de avondvierdaagse van Amersfoort!

avondvierdaagse
Ga naar “Favorieten van Babette: ‘Bij dit restaurant eet je de lekkerste salades van Amersfoort’”

Favorieten van Babette: ‘Bij dit restaurant eet je de lekkerste salades van Amersfoort’

In onze gids

Agenda

Ga naar “De Seizoensstreekmarkten”

De Seizoensstreekmarkten

 • Winkels op Wielen
 • T/m 16 dec
Ga naar “Marathon Amersfoort”

Marathon Amersfoort

 • 11 juni 2023
Ga naar “Obstaclerun”

Obstaclerun

 • 2 juli 2023
Ga naar “Kerstmannenloop 2023”

Kerstmannenloop 2023

 • 15 december 2023
Ga naar “Meewindkoers 2023”

Meewindkoers 2023

 • 8 oktober 2023

Vacatures

Ga naar “Data Support Medewerker”

Data Support Medewerker

 • Olympia
 • Fulltime

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50”

PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “alle bh’s”

alle bh’s

 • HEMA
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Dakraam-rolgordijn € 39,99”

Dakraam-rolgordijn € 39,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “WALKX Instappers € 12,99”

WALKX Instappers € 12,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023