Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Livia doet mee aan een hardloopevent: ‘Eindelijk iets om voor de trainen’

Aangeboden door NN Running Day 30 september 2020

Van NN Marathon Rotterdam tot de Marathon van Amersfoort, er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaar. Superjammer als je wél keihard hebt getraind. Maar er is goed nieuws! Er is een nieuw hardloopevent dat sowieso doorgaat: NN Running Day. Op zondag 11 oktober kun je in Amersfoort meedoen aan een van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden die zijn afgelast dit jaar. Via een app ervaar je de run alsof je er écht bent. Livia van der Horst loopt in Amersfoort mee en gaat voor de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam: “Toen het voorbij kwam, heb ik me gelijk opgegeven!”

Dat Livia meedoet is niet zo gek; ze is een fanatieke hardloopster. “Ik heb een drukke baan als jurist en hardlopen helpt me om mijn hoofd leeg te maken”, legt ze uit. “Ik moet veel nadenken en zit de hele dag stil. Als ik dan ’s avonds ga lopen, dan word ik helemaal rustig. Ik zet een podcast of een muziekje aan en vergeet alles. Heerlijk.”

Tekst gaat verder onder de foto

NN Running day actiefoto
Foto: indebuurt Amersfoort

Stok achter de deur

Livia loopt ongeveer drie keer in de week hard. Ze merkt dat het lastiger vol te houden is omdat er geen wedstrijden op de agenda staan. “De uitdaging van een marathon is juist een stok achter de deur om vaak te trainen. Door de opzet van de NN Running Day krijg ik dat gevoel weer een beetje terug. Gelukkig werd het door het vele thuiswerken van de laatste maanden wel iets makkelijker om tijd te vinden voor een rondje. Je stapt achter je computer vandaan, gelijk je hardloopschoenen in”, voegt ze daar lachend aan toe.  

Vathorst of toch een rondje Stadsring?

Livia moet nog een rondje gaan bepalen voor 11 oktober, maar gelukkig heeft ze genoeg favoriete routes waaruit ze kan kiezen. “Ik loop graag helemaal naar Vathorst en terug, maar vind het ook heerlijk om in het Waterwingebied of  een rondje Stadsring te lopen. Dat wordt nog lastig kiezen!” Via de app kun je de marathon zo natuurgetrouw mogelijk beleven. Onderweg hoor je aanmoedigingen van het publiek, word je op de hoogte gehouden van je tussentijd en hoor je waar je je zou bevinden op het originele parcours. Na afloop zie je alle informatie en je eindtijd in een persoonlijke tijdlijn.

“Ik ben blij met dit event, want ik mis het wel. De sfeer en het hebben van een écht doel. Ik had een klein dipje toen alles net was afgelast, maar gelukkig ben ik alweer volop aan het trainen”, voegt de strijdlustige Livia toe. “Kom maar op met die run!”

Doe ook mee!

Lijkt het je wel wat om – net als Livia – op zondag 11 oktober mee te doen aan NN Running Day? Dat kan! Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je de 11gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.