Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een op zeven Amersfoorters houdt zich niet aan coronarichtlijnen: ‘Ik houd me niet aan 1,5 meter afstand’

Door Carin van der Meij 20 mei 2020
De een besluit om zijn verjaardag toch te vieren, of met een vriendengroep te chillen, een ander zoekt het contact liever nog niet op. Amersfoorters staan dagelijks voor sociale dilemma’s. Voor sommigen wordt het steeds moeilijker om zich aan de regels en adviezen van de overheid te houden. Een op de zeven mensen die in onze provincie wonen, houdt zich minder goed aan de coronamaatregelen dan aan het begin van de lockdown.

Dat blijkt uit een enquête van LocalFocus en Kieskompas. In het onderzoek is aan zo’n 17.000 Nederlanders gevraagd hoe zij nu met de coronamaatregelen omgaan.

Opvallend is dat in de open antwoorden vaak wordt genoemd dat we vaker onnodig naar buiten gaan voor een ijsje of een wandeling door de natuur.

Dit vinden Amersfoorters

De reacties vanuit de Amersfoorters liggen ver uit elkaar. We spraken met lokale paardencoach Caroline Denijs en oud AD columnist Guido de Wijs over hoe zij met de coronamaatregelen omgaan.

“Er komen bij mij niet meer dan drie mensen binnen, maar ik houd me niet perse aan de afstand van 1,5 meter. Daar geloof ik niet in. Ik geloof niet dat die regel bijdraagt aan hoe we preventief met het virus moeten omgaan. Als ik verkouden ben, ga ik juist naar buiten. De frisse lucht en de natuur in. Ik vind dat de maatregel te ver gaat. Mensen worden beperkt in hun bewegingsvrijheid”, vertelt Caroline Denijs.

“Ik kom nauwelijks de deur uit als dat niet nodig is en als ik buiten de deur ben houd ik me heel goed aan de 1,5 meter afstand. Ik ga niet bij mensen op visite en krijg heel af en toe één goede vriend op bezoek. Dan zitten we in de tuin op 1,5 meter afstand. Ik denk dat ik zeker wel tien keer per dag mijn handen was. Ik snap dat mensen moeite hebben met het de richtlijnen, zeker als ze niet tot de kwetsbare groepen behoren”, vertelt Guido de Wijs.

Meer lezen

Nieuwe service: je kunt bij deze opticien privé shoppen

Ben je toe aan een nieuwe bril, of is je huidige montuur aan vervanging toe? Dan kan het zijn dat je...

Dit zijn de nieuwe regels voor de Amersfoortse markten

Alle Amersfoortse winkels mogen open op Eerste en Tweede Pinksterdag

 

adv.