Advertentie wordt geladen…

Lintjesregen 2021: deze 11 Amersfoorters krijgen een lintje

Foto: Wil Groenhuijsen

Elf inwoners van de gemeente Amersfoort zijn maandagochtend in het zonnetje gezet. Zij kregen een koninklijke onderscheiding (een lintje) in de traditionele lintjesregen. De gelukkigen werden dit jaar op de dag voor Koningsdag naar het stadhuis gelokt voor de feestelijke uitreiking.

Advertentie wordt geladen…
Foto: Wil Groenhuijsen

Burgemeester Lucas Bolsius: “Voor mij gaat het bij de Lintjesregen om ontmoeting. Ontmoetingen die het afgelopen jaar lastiger waren vanwege de maatregelen. Daarom vind ik het extra speciaal dat ik in dit bijzondere jaar van de vrijwilliger, deze elf stadsgenoten toch persoonlijk heb kunnen feliciteren met de onderscheiding en hen te bedanken voor hun geweldige inzet voor Amersfoort.”

In totaal zijn er zeven inwoners benoemd tot Lid -, twee personen tot Ridder – en twee personen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

C. (Ina) Prinsen – Pieneman, 79 jaar

Ina Prinse-Pieneman (79) zette zich vanaf 1993 in als secretaris, penningmeester en vrijwilliger bij de oecumenische maaltijdgroep Het Klokhuis in Randenbroek-Schuilenburg en verzorgt maaltijden voor ouderen. Ze was ook nauw betrokken bij de Protestantse Gemeente Amersfoort. Ook is ze vrijwilliger en gastvrouw voor nabestaanden bij de stichting Sovjet Ereveld. Voor de stichting Schuldhulpmaatje Amersfoort is zij sinds 2011 actief als vrijwilliger en begeleidt ze mensen met financiële problemen.

H. (Hilbert) Knul, adjudant b.d., 74 jaar

Hilbert Knul, adjudant b.d. (74) was jarenlang betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Dodenherdenking in de wijk Rustenburg. Voor de stichting Cavalerie Ere-escorte (St. CEE) was hij van 1990 – 2008 bestuurslid en belast met de portefeuille Materieel. Daarbij was hij verantwoordelijk voor de juiste uniformen en paardenuitrustingen bij onder meer Prinsjesdag. Hij is ook betrokken bij de Protestantse wijkgemeente De Brug.

M.(Max) A. Cramer, 67 jaar

Max Cramer (67) heeft grote verdiensten voor monumentenzorg in Amersfoort. Hij legde onder meer de basis voor verbreding en modernisering van de erfgoedzorg. Hij is auteur van diverse publicaties en boeken en actief voor de stichting Open Monumentendagen en Lud’Arte, bureau voor Kunst, Cultuur en Educatie. Ook is hij vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Hilversum en was hij gastdocent bij de Erfgoed Academie te Amersfoort. Hij is bestuurslid van het Luther Museum Amsterdam en betrokken bij de restauratie en verbouwing van het historische en monumentale gebouwencomplex tot een nationaal museum.

P. (Paul) H.M.J. Out, 79 jaar

Paul Out (79) is sinds 1988 verbonden aan tennisvereniging LTV Randenbroek in verschillende functies: vier jaar als lid van de commissie Veteranentoernooi en zes jaar als penningmeester. Hij was betrokken bij diverse verbouwingen en verduurzamingen en realiseerde met anderen de aanleg van all weather banen. Daarnaast was hij vijftien jaar vrijwilliger bij de Bridge Sociëteit Amersfoort (BSA).

A.(Anita) C.S. Hokken – Koelega, 67 jaar

Kinderarts-endocrinoloog en hoogleraar kinder-endocrinologie bij het Erasmus MC te Rotterdam Anita Hokken-Koelega (67) zette zich in voor de belangen van kinderen met een groeistoornis en zeldzame aandoeningen. Ze stond aan de wieg van het Prader-Willi Expertise Centrum in het Erasmus MC. Ook richtte zij het Silver-Russel Expertise Centrum op. Daarnaast is ze directeur van de stichting Kind en Groei, een landelijk kenniscentrum op het gebied van groei en ontwikkeling bij kinderen. Ook bij andere instellingen voor kinderen met groeistoornissen zet(te) ze zich in.

A.(Ada) S.M. Kok-van de Pol, 60 jaar

Ada Kok-van de Pol (60) was actief voor de Muziekvereniging Animato Hooglanderveen en voor de carnavalsvereniging De Keuters. Ze verrichtte ook vrijwilligerswerk voor tennisvereniging Hooglanderveen, Welkomst-werk Hooglanderveen/Vathorst en de jaarlijkse motortoertocht in Hooglanderveen. Daarnaast is zij secretaris van de nationale vereniging De Zonnebloem en gastvrouw bij zorgcentrum Sint Jozef. Tevens is zij voorzitter van de Vereniging voor dames te Hooglanderveen.

R. (Rob) E.F.W. Lampe, 68 jaar

Rob Lampe alias Sjef Bode (68) sloeg een brug tussen burgers en de lokale politiek. Hij was docent op de basisschool voor speciaal onderwijs de Dr. A. van Voorthuyzenschool, en bestuurslid van de Stichting Stadsboerderij De Vosheuvel. Hij was medeorganisator van de sleuteluitreiking tijdens het carnaval en nam tien jaar de mantelzorg op zich voor een overbuurvrouw. Hij is medeoprichter en beheerder van het mediaplatform AmersfoortGezien en is nu freelance camjo.

R. (Riemer) Poortstra, 63 jaar

Riemer Poortstra (63) is directeur van de stichting Samenwerkingsverband (SWV) VSO Eemland, een bovenschoolse organisatie voor besturen van 24 scholen voor voortgezet onderwijs (VO) en zes scholen voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Hij leverde belangrijke bijdragen aan de verbetering van het passend onderwijs voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. Daarnaast is hij betrokken bij de Sint Aegtenkapel en de Johanneskerk, de Oratoriumvereniging SoliAmersfoort en het Herman van Veen Arts Center.

E. (Ellen) M. Hazekamp, 68 jaar

Ellen Hazekamp (68) was onder meer betrokken bij de Cliëntenraad Werk en Inkomen en zat in de redactieraad van Kansz, de krant voor de cliënten van Amersfoort en Leusden. Al jarenlang is zij mantelzorger voor haar zoon en zorgt zij regelmatig voor haar broer en moeder.

Th. (Dick) J.M. Stalenhoef, 75 jaar

Dick Stalenhoef (75) is werkzaam als vicevoorzitter van de Raad van bestuur bij Envipco Holding N.V. (statiegeldmachines). Maatschappelijk zette hij zich in voor de VVD, De Waterlijn Rondvaarten en het kerkkoor Soli Deo Gloria te Amersfoort. Met zijn grote expertise op financieel terrein begeleidde hij de feestcommissie terrein en trad hij op tijdens rouw- en trouwdiensten. Hij was secretaris en is tot op heden penningmeester van de parochie Onze Lieve Vrouw te Amersfoort.

A. (Lex) F.R. van der Heijden, 64 jaar.

Lex van der Heijden (64) is sinds 1997 president en voorzitter van het CMTC-OVM, een patiëntenorganisatie van en voor mensen met vasculaire malformaties (bloedvatafwijkingen). De organisatie is uitgegroeid tot een internationaal kennisuitwisselingsplatform. Sinds 2004 zet hij zich tevens in voor betere zorg en begeleiding van mensen met een zeldzame aandoening voor de internationale organisatie Eurordis (Rare Diseases Europe). Daarnaast is hij lid van diverse commissies van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en adviseert hij over de inrichting van de landelijke gezondheidszorg.

Meer in deze categorie

Amersfoorters

Ga naar “Favorieten van Daniel: ‘Dit is een charmant café op een mooie plek met fijne mensen’”

Favorieten van Daniel: ‘Dit is een charmant café op een mooie plek met fijne mensen’

Ga naar “Finn is vrijwilliger bij het dierenasiel in Amersfoort: ‘Je moet wel een beetje tegen smerigheid kunnen’”

Finn is vrijwilliger bij het dierenasiel in Amersfoort: ‘Je moet wel een beetje tegen smerigheid kunnen’

Ga naar “Alle rozen verzamelen: deze Amersfoorter doet mee aan het nieuwe seizoen van The Bachelor”

Alle rozen verzamelen: deze Amersfoorter doet mee aan het nieuwe seizoen van The Bachelor

In onze gids

Ga naar “Liberty Lifestyle”

Liberty Lifestyle

 • Kortegracht 5
 • Winkelen
 • 10:00 - 18:00

Nu geopend

Ga naar “Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz”

Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz

 • Landgoed De Paltz 1
 • Musea
 • 10:00 - 17:00

Nu geopend

Ga naar “De Pindakaaswinkel”

De Pindakaaswinkel

 • Langestraat 8
 • Speciaalzaken
 • 10:00 - 18:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “10% extra korting op alle proefpakketten”

10% extra korting op alle proefpakketten

 • Aware Pet Products
 • Geldig t/m 6 juli 2021

Topper

Ga naar “Damesrok € 8,99”

Damesrok € 8,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 27 juni 2021
Ga naar “Grolsch, Amstel of Warsteiner pils krat van € 17,29 voor € 8,99”

Grolsch, Amstel of Warsteiner pils krat van € 17,29 voor € 8,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 27 juni 2021
Ga naar “AH Kersen 500 gram € 2,49”

AH Kersen 500 gram € 2,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 27 juni 2021
Ga naar “Keter opbergbox comfy van € 44,99 voor € 37,99”

Keter opbergbox comfy van € 44,99 voor € 37,99

 • Praxis
 • Geldig t/m 27 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Zelfstandig ondernemend vakman/-vrouw”

Zelfstandig ondernemend vakman/-vrouw

 • De Keukenvernieuwers Amersfoort
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Vyssotski zoekt versterking”

Vyssotski zoekt versterking

 • Grand Café Vyssotski
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Lazy Louis zoekt een medewerker voor in de bediening”

Lazy Louis zoekt een medewerker voor in de bediening

 • Lazy Louis Jazzcafé & Eethuys
 • Parttime

Topper

Ga naar “Assistent Storemanager (M/V) Erotica Amersfoort”

Assistent Storemanager (M/V) Erotica Amersfoort

 • Erotica Amersfoort
 • Fulltime
Ga naar “Verkoopmedewerker Banketbakkerij De Jong”

Verkoopmedewerker Banketbakkerij De Jong

 • Banketbakkerij de Jong
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Willems Wondere Weiland (2022)”

Willems Wondere Weiland (2022)

 • 2 juli 2022
Ga naar “Spoffin”

Spoffin

 • 27 augustus 2021
Ga naar “Het Nieuwe Stadsterras”

Het Nieuwe Stadsterras

 • Het Lokaal
 • 1 juli 2021
Ga naar “Amersfoort World Jazz Festival”

Amersfoort World Jazz Festival

 • 12 augustus 2021
Ga naar “Dias Latinos”

Dias Latinos

 • 2 juli 2021