Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liefde in de Keistad: Netty (55) en Frits (70) vonden de liefde in de PPM

Door Melt Pels 10 juli 2020
Foto: Netty de With

Liefde in de Keistad gaat over keientrekkers die de liefde hebben gevonden in Amersfoort. Netty leerde haar vijftien jaar oudere man kennen in de PPM, een oude discotheek/bowlingcentrum/bistro in de binnenstad van Amersfoort. Dit jaar vieren ze hun dertigste trouwdag.

We zijn nog op zoek naar verhalen over stelletjes die elkaar nét een week kennen, tot echtparen die hun gouden jubileum al aan zien komen. Wil jij je liefdesverhaal van de daken schreeuwen? Neem dan contact op met de redactie van indebuurt.

“Ik was een jaar of achttien en mijn man 33. Ja, dat is een flink verschil he? Ik ging altijd met mijn vriendinnen stappen bij PPM Bowling, gezellig dansen op de dansvloer naast het grote aquarium. Toen kwam er een keurige meneer binnen, in een mooi jasje. Ik dacht eerst ‘wat is dat voor een figuur’, maar toen hij naast me kwam zitten en we aan de praat raakten, bleek hij toch wel leuk te zijn”, vertelt Netty.

12 uur

“Ik weet nog dat ik écht stipt om 12 uur thuis moest zijn. Ik had drie oudere broers en was de enige dochter. Je kan je wel voorstellen dat mijn ouders streng waren. Dat moet nu 37 jaar geleden geweest zijn. We spraken steeds vaker met elkaar af. Toen ik het thuis vertelde aan mijn ouders, waren de poppen aan het dansen. Mijn ouders waren er niet blij mee. Ik heb best hard moeten vechten voor hem. Toen mijn ouders Frits leerde kennen, waren ze al snel om en werd hij omarmt als toekomstige schoonzoon.”

De tekst loopt door onder de afbeelding

Foto: Netty de With

Eerste date

“Tijdens onze eerste date buiten de PPM om, gingen we samen lunchen op een vliegveld. Frits was toen piloot en maakte luchtfoto’s. Hij had me meegenomen naar het vliegveld waar hij een vliegtuigje huurde om luchtfoto’s te maken en daar hebben we gepicknickt. Ik weet nog dat hij me kwam ophalen in een hele dure BMW en dat ik dacht, ik heb een goeie aan de haak geslagen. Helaas moest hij die een paar weken later weer inleveren omdat het toch niet zo goed ging met zijn bedrijfje in luchtfotografie.”

De tekst loopt door onder de afbeelding

Foto: Netty de With

Favoriete plek

“Nu zijn we een Amersfoorts gezinnetje met twee kinderen. We gaan graag met z’n vieren eten bij Hete Kolen. Daar is vooral Frits helemaal fan van. Eens in de maand gaan we uiteten, soms met en soms zonder onze zoon en dochter. Een andere plek waar we graag komen is de ijssalon van San Marco. Meestal als we door de stad lopen, halen we daar samen een ijsje. Dat is een beetje een traditie geworden.”

Liefde in de Keistad

Heb jij ook zo’n keigoed verhaal? Misschien heb jij je partner leren kennen tijdens een bezoekje aan de dierentuin of in de bioscoop. Als jij de liefde van je leven hebt gevonden in Amersfoort en daar graag iets over wilt vertellen, neem dan contact op met de redactie!

Lees ook:

Leuk volgens local Kim: ‘Het allerliefst gaan we hier elke dag een ijsje halen’

Iedere week tipt een Amersfoortse local zijn of haar tips op indebuurt. Zo ontdekken we met elkaar n...

Ooievaarsstel maakt weer liefdesnestje op kunstwerk in Vathorst

In de Amersfoortse wijk Vathorst, aan de Verbindingsweg, staat al jaren het kunstwerk Uiverhoeve. He...

Laura ging voor de liefde naar Spanje: ‘Ik was een beetje naïef toen ik vertrok’

Als Laura (26) uit haar raam kijkt, ziet ze niet langer de huizen in Zielhorst, maar de bergen in de...

 

Meer over

Amersfoorters

adv.