Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Kim: ‘Het allerliefst gaan we hier elke dag een ijsje halen’

Door Melt Pels 13 juni 2020
Iedere week tipt een Amersfoortse local zijn of haar tips op indebuurt. Zo ontdekken we met elkaar nóg meer leuke plekken in Amersfoort. Van leuke restaurants, tot aan verrassende winkels en andere mooie plekken in onze fijne stad. Deze week is het de beurt aan local Kim van Gijzel, om haar favoriete plekken met je te delen.
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶
Foto: Kim van Gijzel met haar kids Ruben en Jasmijn

Even voorstellen

Kim is een échte Instamama. Met twee kids struint ze door de binnenstad, op zoek naar dat éne plekje waar ze ongestoord kan genieten mét kinderen! “Met Jasmijn van vijf en Ruben van drie, is het niet altijd even makkelijk om een plek te vinden waar je rustig met je kinderen kan neerstrijken. Gelukkig hebben we over de jaren heen een aantal mooie plekjes weten te vinden, die ik graag met jullie deel”, vertelt Kim.

IJsje eten bij Josy’s Ice Cream Bar

Foto: Kim van Gijzel
“Het allerliefst gaan we elke dag een ijsje halen bij Josy’s Ice Cream Bar. Het is een hele kleine ijssalon aan de Schimmelpennickstraat. Josy’s maakt naar onze mening het lekkerste ijs dat bestaat. Jose, de eigenaressen van Josy’s, is iemand die haar passie heeft gevolgd en dat wil ik supporten. Daarna gaan we meestal langs de stadsmuur op een bankje zitten of op het schoolplein als het hek open is, om van ons ijsje te genieten.”

Meer over Josy’s Ice Cream Bar ontdekken?

Josy’s Ice Cream Bar ijssalons

Geopend11:00 - 20:00

Schimmelpenninckstraat 55B, Amersfoort

Bekijk meer:ijssalons

Speeltuin Kruiskamp

Foto: Kim van Gijzel
In de Kruiskamp in de buurt van het Neptunusplein vind je een grote, groene speeltuin. “De speeltuin in Kruiskamp is echt ideaal. Hij is namelijk afgesloten, zodat de kinderen lekker hun gang kunnen gaan. Hij wordt gerund door vrijwilligers. Ik vind het mooi om te zien dat vrijwillige jonge moeders en oudere oma’s samenwerken om te zorgen dat de kids lekker kunnen spelen.
Mijn zoontje is zelf helemaal gek van de ton waar je in kunt liggen. Ook de waterbaan en de grote zandbak zijn populair bij mijn kinderen.”

Park Randenbroek

Foto: Kim van Gijzel
Foto: Kim van Gijzel - Ruben en Jasmijn samen op de schommel

“In Park Randenbroek vind je een beeldentuin in een stuk dat een beetje op een doolhof lijkt. De kinderen vinden het prachtig om hier verstoppertje te spelen.”

“Op de plek waar eerst het oude ziekenhuis stond, is nu een mooi natuurgebied aangelegd. Er is een natuurspeeltuin met een waterpomp, een berg om te beklimmen en een tunnel om doorheen te rennen. Ook de speeltuin in het Randenbroekenpark dat er vlak naast ligt is erg leuk geworden. Dat is namelijk in de vorm van een kasteel gemaakt, waar je bovenop kan rondlopen. Voor wat oudere kinderen is er een ook een leuk interactief spel.”

Hoog Vuur

Foto: Kim van Gijzel
Foto: Kim van Gijzel

“In de Prodentfabriek zit Hoog Vuur. Vroeger waren ze alleen open met de lunch en voor het avondeten. Maar tegenwoordig hebben ze een rustig terras waar je de hele dag door langs kunt komen. Het is hier niet zo massaal, de kinderen kunnen lekker rondlopen en gaan kijken bij de kippen in het hok. Het eten is lekker fris en gezond, ook voor de kinderen. Ik houd wel van een beetje puur en dat is Hoog Vuur zeker!”


Meer over Hoog Vuur ontdekken?

Hoog Vuur biologische restaurants

Geopend08:45 - 23:00

Oude fabriekstraat 26, Amersfoort

Bekijk meer:biologische restaurants

Blur

Foto: Kim van Gijzel
Foto: Kim van Gijzel

“Op het Mooiersplein, waar ook het Drakennest zit heb je een klein gezellig winkeltje met héle lekkere koffie. Ze werken daar met biologische producten. In de winkel heb je hele leuke cadeautjes voor zowel papa’s, oma’s of vrienden. Achter bijna elk merk dat ze verkopen, zit wel een verhaal. Dit is echt een ideale combinatie om lekker koffie te drinken, te lunchen en te shoppen.”


Meer over Blur your life ontdekken?

Blur your life cafés

Geopend10:00 - 17:00

Mooierstraat 18, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Zuster Margaux

Zuster Margaux
indebuurt op de borrel bij Zuster Margaux.

“Deze is iets meer voor de volwassenen. Zuster Margaux is namelijk een wijnbar, maar wel een met een hele mooie tuin. Kinderen kunnen lekker op het gras en de binnenplaats van de Mariënhof hun gang gaan. Ze kunnen hier prima vertoeven, terwijl de ouders genieten van een lekker wijntje en een borrelplank, spelen de kids op het gras. Ideaal.”


Meer over Zuster Margaux ontdekken?

Zuster Margaux wijnbars

Gesloten17:00 - 00:00

Kleine Haag 2, Amersfoort

Bekijk meer:wijnbars

RAUW

Foto: Kim van Gijzel

“Als iemand die geboren is in een slagersgezin, kan ik niet anders dan houden van goed vlees. Ik heb zelf een tijdje bij RAUW gewerkt en kan eerlijk zeggen dat ze een van de beste vleesrestaurants in Amersfoort zijn. Niet alleen het vlees is hier super, ze schenken ook een fantastische wijn en zorgen voor entertainment aan tafel. RAUW is ook weer een beetje afgelegen, met een groot veld voor de kinderen. RAUW is echt een leuke stek om niet over te slaan.”

Hey jij! Ken jij de tofste plekken in Amersfoort? Hang jij net als Kim graag in de tofste cafés, de leukste parken en de nieuwste hot-spots? Zie jij het wel zitten om er meer over te vertellen aan jouw stadsgenoten? Mooi; want dan zoeken we jou! We zijn op zoek naar locals die willen vertellen over hun place to be in Amersfoort.

Geef je op voor de rubriek ‘Leuk volgens Local’

Lees ook

Oh nee… De parasols van ZUID Amersfoort zijn gestolen

Soms zie je minder leuke berichtjes op Facebook: "Bedankt hè... Beetje respect voor andermans spulle...
Lekker lunchen in Amersfoort op 1 januari

Hongerrr: hier haal je volgens Amersfoortse locals de beste lunch

De beste tips komen van locals, want wie in een stad woont én leeft kent vaak de leukste plekken. De...

Oud maar nog niet versleten: 7 x de tofste vintagewinkels in Amersfoort

Mooi oud is niet lelijk. Wij struinen graag langs vintagewinkeltjes op zoek naar pareltjes uit het v...
flitspaal amersfoort

Say Cheese: Hier in Amersfoort word je het vaakst geflitst

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een ...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Amersfoorters

adv.