Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Brenda: ‘Weer of geen weer, hier ga ik lekker buiten sporten’

Door Anne Annink 14 september 2019

Brenda Zijlstra (41) is eigenaresse van Team Kappers Amersfoort aan de Koestraat. Brenda gaat in haar vrije tijd het liefst naar buiten, lekker sporten, want overdag staat ze de hele dag al binnen. Weer of geen weer, dit zijn Brenda’s favorieten:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Den Treek

sporten
Foto: Unsplash

“Om te sporten ga ik graag naar Den Treek, daar kun je alle kanten op. Ik ga er lekker hardlopen, bootcampen en kickboksen. Vooral het outdoor sporten vind ik heerlijk. Ik ben bij Discipline Sports gestart met een 90 dagen programma. Ik was zo’n eeuwige lijner: aankomen, afvallen, aankomen, afvallen… Ik wilde van het lijnen af en meer aan beweging doen. Nu doe ik één keer in de twee weken personal training en daarnaast small group training buiten.”

Wagenwerkplaats

Soesterhof
De Wagenwerkplaats in Amersfoort. Foto: Saskia Berdenis van Berlekom

“Als het straks weer vroeg donker wordt, dan zie je in Den Treek natuurlijk niets meer. Dan gaan we naar de Wagenwerkplaats. Ik ga hier verder niet zoveel naar toe, maar er is best veel te doen op de Wagenwerkplaats. Verschillende feestlocaties en ook een restaurant met lokale producten. Superleuk!”


Meer over Wagenwerkplaats ontdekken?

Wagenwerkplaats indoor speeltuinen

Piet Mondriaanplein 61, Amersfoort

Bekijk meer:indoor speeltuinen

Henschotermeer

Stand van zaken henschotermeer Zwemmen in natuurwater in Amersfoort
Foto: AD Amersfoortse Courant

“Soms train ik voor iets speciaals. Ik doe ook mee aan evenementen, vooral omdat ik het leuk vind. Ik heb op 8 september bijvoorbeeld meegedaan aan Swim to Fight Cancer, in de Eem. Voor die tijd deed ik mee aan een sprint triatlon, dan zwommen we ook een stukje in de Eem. De vuurdoop hadden we dus alvast gehad. Laatst ben ik op zondagochtend om kwart voor negen ’s ochtends nog in het Hens gedoken. Lekker hoor. Vooral als het fris is, dan is er echt helemaal niemand. Je kunt hier trouwens ook goed hardlopen.”

Randenbroekerpark

“Het Randenbroekepark is een fijne plek om gewoon even met de hond te gaan lopen. Het is er altijd gezellig druk. Ik ga er ook wel eens hardlopen of ik spreek af voor de training op het grasveldje daar bij het witte huis. Dan doe ik oefeningen op de bankjes bijvoorbeeld. Het zou leuk zijn als hier een horecagelegenheid komt in de toekomst!”

Lieve Vrouwekerkhof

Foto: Ietse Horneman

“Voor de gezelligheid vind ik het Lieve Vrouwekerkhof superleuk. Even wat eten of drinken. En de Onze Lieve Vrouwetoren vind ik wel echt Amersfoort. Als je op vakantie bent geweest en je komt de stad binnen rijden zie je de toren staan en dan denk ik: ik ben weer thuis. Ik heb geen favoriet café op dit plein, het is overal wel leuk. Het is meer de sfeer van het plein. Ik zit er graag in het weekend of met de meiden even na het werk. Of even een ijsje eten na het eten. Dan bestel ik gewoon een dessert van de kaart.”

Leuk volgens jou?

Wil jij ook jouw favoriete plekken in Amersfoort delen? Neem dan contact met ons op!

Leuk volgens local Lotte: ‘Ik werk graag buiten, aan een tafel met uitzicht op de aapjes’

Lotte Geusebroek (24) is geboren en opgegroeid in Amersfoort en woont er nu nog steeds. Ze start met...

Leuk volgens local Wendy: ‘Als ik mensen van buiten de stad op bezoek heb, laat ik ze deze plek zien’

Leuk volgens local Eva: ‘Je kinderen even los kunnen laten, dat is heerlijk’

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.