Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Amersfoortse DJ Kriss Reeve: ‘Ik had graag weer voor Amersfoorts publiek gestaan’

Door Melt Pels 31 maart 2020

De in Amersfoort geboren dj Kriss Reeve, ook wel bekend als Robbert Vellekoop, reisde voor de uitbraak van het coronavirus de hele wereld over om op te treden. Dit jaar zou hij op het podium van het ORANJE Koningsdag Festival in Amersfoort staan, dat helaas is afgelast vanwege de coronacrisis. In plaats daarvan treedt hij  morgen al op, tijdens een gratis livestream van FLUOR. 

Normaal gesproken vliegt de in Amersfoort wonende Kriss de hele wereld over. Zo trad hij al op in Griekenland, Spanje, Midden-Amerika en ook in Amersfoort. Maar door het coronavirus zijn bijna al zijn optredens afgezegd, zo ook die op Koningsdag 2020 in Amersfoort. “Ik baal er wel van; ik had graag weer voor Amersfoorts publiek gestaan. Door al die afgezegde evenementen lijkt het erop dat het festivalseizoen in de soep loopt. Ik had meer dan tien optredens op de planning staan, maar die zijn bijna allemaal afgezegd.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Eastcamp/Eelke Oosterkamp

Internationaal publiek

Voor Robbert kennismaakte met het internationale publiek, trad hij al op in de Maassilo in Rotterdam en Harders Plaza vlakbij Harderwijk. “Ik denk dat de Maassilo, de Matrixx en Harders Plaza wel de grootste en bekendste plekken zijn in Nederland waar ik heb mogen draaien”, vertelt Robbert. Toch blijft Amersfoort een van Robberts favoriete plekken om op te treden: “Daar zie ik veel bekenden, en daar voel ik me het meest trots.”

Festifoort & FLUOR

En woensdag staat Kriss weer achter zijn draaitafel, ditmaal digitaal. Van 16.00 en 17.00 uur streamt hij zijn liveoptreden via de Facebookpagina van FLUOR. Zo kunnen mensen thuis genieten van de optredens én zich tegelijkertijd houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Festifoort, de organisatie die dit jaar het programma van Koningsdag verzorgde, belde Kriss op of hij een livestream optreden zag zitten. “Ik draai eigenlijk elk jaar wel bij Festifoort, want daar ben ik ooit eens op de local-hero-stage begonnen. Twee jaar geleden stond ik voor het eerst op de main stage. Ze vroegen of ik dit jaar bij Koningsdag opnieuw het podium wilde beklimmen, maar dat gaat nu dus niet door. Dan is een livestream een leuk alternatief.”

Wat kan je verwachten?

“Ik ga een uurtje draaien. Ik speel een aantal nieuwe nummers van mezelf, maar ook tracks van collega’s die nog niet uit zijn. Het wordt een leuke set met bekende nummers en nummers die nog nergens op het internet te vinden zijn.”

De tekst gaat hieronder door

Studio werk

Nu veel optredens niet doorgaan, heeft Kriss meer tijd om de studio in te duiken. “Het geeft wel ruimte om nieuwe nummers te maken. Ik ben nu bezig met het maken van tutorials waarin ik laat zien hoe ik mijn muziek maak. Omdat veel mensen nu extra tijd hebben en het misschien leuk vinden om thuis te oefenen. Iedereen probeert wat nieuws te leren.”

Voor het verlies van zijn inkomen is Kriss niet bang. “Ik heb nog een aantal betaalde studio projecten die gewoon door lopen waar ik nog wat extra mee verdien. Dingen zoals het afmaken van  nummers voor andere mensen of instrumentale verzorgen voor zangers en zangeressen.”

Lees meer: 

Afgelast: Koningsdag Amersfoort 2020

Op veel verschillende plekken in het centrum van Amersfoort is er veel te beleven tijdens Koningdag....

Healthy and Joy is net open en de avocadospread is nu al niet aan te slepen

Het blijft genieten: 10 x de mooiste Amersfoortse foto’s van deze week

Oranje boven! De eerste feesten voor koningsnacht en Koningsdag in Amersfoort zijn bekend

Deze drie Amersfoortse uitjes zijn in de race voor leukste uitje van het jaar


Meer over FLUOR ontdekken?

FLUOR poppodia

Op aanvraag

Oliemolenhof 22, Amersfoort

Bekijk meer:poppodia

adv.