Jeroen trouwde in Married At First Sight: dit is er sindsdien gebeurd

Jeroen Jansema Married at First SIght
Fotograaf: Nander de Wijk

De Amersfoortse Jeroen Jansema deed in 2019 mee aan het populaire RTL programma Married at First Sight. Hij ontmoette er zijn (inmiddels ex-)man Antoine die hij nog nooit eerder had gezien. Hoe hij nu, een paar maanden later, terugkijkt op dat hele circus vertelt hij persoonlijk aan indebuurt.

“Twee seizoenen geleden deed Richelle, een vriendin van mij, mee aan hetzelfde programma. Ik volgde het programma altijd al. Het paste gewoon heel goed bij wie ik ben. Ik ben er met het volste vertrouwen ingestapt”, legt Jeroen uit.

“Helemaal in het begin beantwoord je een paar vragen van de programmamakers. Dan hoor je na een tijdje of je door bent naar een volgende ronde. Vanaf dat moment moest ik ontzettend veel vertellen over mezelf en natuurlijk over mijn toekomstige partner; over het type waar je op valt. Dat is nog best lastig, want ik val niet echt op een specifiek iemand. Nou ja, als hij maar niet heel dik is… maar of hij blond of donker haar heeft, maakt mij niet uit”, zegt Jeroen met een glimlach op zijn gezicht.

“Persoonlijkheid is voor mij veel belangrijker. Als iemand iets zegt, weet ik vaak al vanaf het begin of er een klik is of niet.” En die klik tussen Antoine en Jeroen was er.

De experts

“De experts van Married at First Sight hebben hun werk echt heel goed gedaan. Zelf ben ik er ook heel serieus mee omgegaan. Sommigen vragen stelden ze meerdere keren, maar dan net op een andere manier. Ze komen er dan precies achter hoe je ergens over denkt.”

Na alle gesprekken en de talloze vragen is het een behoorlijke tijd stil. Er breekt een spannende periode aan voor Jeroen. Zou er een match voor hem gevonden zijn?

De match

De tijd begint te dringen en Jeroen heeft nog niks gehoord. Zijn beste vriendin Niki neemt op een dag contact met Jeroen op. “We spraken af om zondag te gaan lunchen. Die beruchte zondag, de dag van de overval, lag ik met migraine op bed. Ik heb Niki gebeld dat ik niet kon komen. Ze reageerde dat ik maar even moest gaan liggen en dat ik mij later vast weer beter voelde.”

“Ik wist toen niet dat haar hele huis vol met productiemensen zat, allemaal in de stress, natuurlijk. Gelukkig voelde ik mij na een tijdje beter. Die middag kwam Niki naar mij toe en niet veel later stond presentator Carlo Boszhard voor de deur, met de brief met mijn match”, zegt Jeroen.

In de brief staat dat de matchscore 72,3 procent is. Voor Married At First Sight-statistieken een uitstekende basis voor een goed huwelijk.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: indebuurt Amersfoort (De brief die Jeroen van Carlo Boszhard kreeg)

Het huwelijk

Opeens gaat alles snel. De trouwdatum van Jeroen is bekend. Op 9 oktober 2019 stapt hij in het huwelijksbootje met iemand die hij nog nooit heeft ontmoet. Ondertussen worden alle voorbereidingen getroffen; het passen van trouwpakken, de gesprekken met de BABS en het versturen van de uitnodigingen voor de gasten.

In de vroege ochtend van 9 oktober 2019, is het een drukte van jewelste in Jeroen’s Amersfoortse appartement. “Ik was helemaal niet zenuwachtig. Ik voelde mij heel goed. In een geblindeerde, maar hele dikke auto van de productie vertrok ik naar slot Zeist. De plek waar Antoine en ik later die dag trouwden.”

“Via een achteringang, een kelder en de keuken moest ik naar binnen, zodat niemand mij kon zien. Ik zat boven, Antoine zat ergens beneden. Nog steeds was ik niet gespannen, tot er een aantal dingen mis gingen. Mijn vlinderstrik ging kapot. Toen kwam het moment dat ik naar het toilet moest en de hele productie in paniek was. Ik dacht toen; waar maken jullie je druk om? Alle deuren werden dicht gedaan en er werd een beetje panisch door oortjes heen en weer geroepen. Achteraf begrijp ik waarom, want het toilet zat ergens boven in een gang, waarvandaan je vanuit een raam over de hele binnenplaats uitkijkt. En daar zag ik een man staan. Hij was behoorlijk fors gebouwd en rond de veertig jaar. Ik wist inmiddels dat mijn verloofde veertig was. Ik raakte in paniek en werd bloednerveus. Ik stond letterlijk te trillen op mijn benen”, zegt Jeroen.

Het productieteam en zijn beste vriendin Niki moeten op hem inpraten, want de tijd begint te dringen. Jeroen moet de zaal in. “Ik was zo vreselijk zenuwachtig en zat ondertussen te denken waar ik als eerste naar zou kijken. Toen heb ik besloten dat ik naar mijn familie en vrienden wilde kijken, en pas later, als ik echt naast Antoine stond, naar hém.”

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Nander de Wijk (Jeroen onderweg naar zijn bruiloft)

Een knipoog

Daar liep Jeroen, met knikkende knieën naar voren. “Antoine gaf mij een knipoog en dat zei eigenlijk zoveel. Ik voelde me gelijk op mijn gemak. Er viel een last van mijn schouders. Ondertussen verdronk ik in zijn mooie ogen; dat was het eerste dat mij opviel. Ze hadden een hele bijzondere kleur”, zegt Jeroen.

“De BABS vertelde tijdens de ceremonie over mij en over Antoine. Soms wisten we gewoon niet over wie ze het had; er waren heel veel raakvlakken. Dat gaf ons beiden een vertrouwd gevoel.”

Tekst loopt door onder de foto

foto: Nander de Wijk

Samenwonen

Na het officiële jawoord vertrekken de newlyweds voor vijf dagen naar Marbella op huwelijksreis. Tijdens die vakantie komen ze erachter dat het in de communicatie niet altijd helemaal lekker loopt. “Antoine is coach en ik had moeite met die manier van communiceren. Ik wist niet altijd wat ik moest zeggen en daardoor kwam het op hem weer over alsof ik er niet volledig voor ging, terwijl dat niet zo was. Dat was best heel lastig. We hebben er wel goed over gesproken en hebben ook ontzettend veel lol gehad. Er was veel wederzijds respect en ook wel een bepaalde vorm van liefde, ondanks dat er geen echte verliefdheid was”, legt Jeroen uit.

Eenmaal in Nederland gaat het pasgetrouwde stel samenwonen in Utrecht. Nog steeds gevolgd door de camera’s en het productieteam. “We hadden wel wat meer privacy dan voor het samenwonen. Antoine ging die week gewoon werken. Ik was nog een week vrij. Die woensdag ben ik naar huis gegaan en pas in de avond weer teruggegaan. Ik had even tijd voor mijzelf nodig.”

Afscheid nemen

Als de vijf dagen samenwonen officieel voorbij zijn, moeten Antoine en Jeroen afscheid nemen. “Dat viel mij zwaar. We hebben elkaar omhelsd en ik heb gehuild toen ik hem zag vertrekken. Ondanks dat we al wel besproken hadden dat we niet getrouwd wilden blijven, was het toch een moeilijk moment”, legt Jeroen uit.

Officieel moeten de twee heren op dat moment nog even wachten om aan het Nederlandse publiek te melden dat zij van elkaar gaan scheiden. Het productieteam en de camera’s komen voor de laatste keer langs. Er volgt een innige omhelzing; het productieteam kijkt met betraande ogen toe. Jeroen legt zijn ring op een schaaltje, op de ring van Antoine. “Voor mij was dat toch een vorm van verbintenis tussen ons twee.”

Hoe gaat het nu?

Momenteel hebben Jeroen en Antoine nog contact met elkaar; ze spreken elkaar regelmatig over de app en laatst is Antoine bij Jeroen komen eten. “Het was heel gezellig en er is zeker een bepaalde vorm van liefde voor elkaar, alleen zijn we in communicatie te verschillend en wonen we ook té ver van elkaar weg om er echt iets van te maken. Ik ben achteraf heel blij dat ik dit alles heb mogen beleven en heb zeker geen spijt dat ik mee heb gedaan aan het programma.”

Lees meer: 

Welke Amersfoorter verdient een mooi kerstgeschenk?

indebuurt Amersfoort is op zoek naar Amersfoorters die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden.

Nomineren maar! Welke Amersfoorter verdient een mooi kerstgeschenk?

Meer in deze categorie

Amersfoorters

Ga naar “DierenPark Amersfoort is op zoek: ‘iemand die het park al heel lang bezoekt’”

DierenPark Amersfoort is op zoek: ‘iemand die het park al heel lang bezoekt’

Ga naar “Tof! Kinderen leren elkaar kennen via een vriendenboekje in Amersfoortse minibieb”

Tof! Kinderen leren elkaar kennen via een vriendenboekje in Amersfoortse minibieb

Ga naar “Amersfoortse Chantal deelt al 10 jaar cadeaus uit: ‘Mooi en verdrietig tegelijk’”

Amersfoortse Chantal deelt al 10 jaar cadeaus uit: ‘Mooi en verdrietig tegelijk’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Kerstbrunch Centraal Ketelhuis”

Kerstbrunch Centraal Ketelhuis

 • Centraal Ketelhuis
 • Geldig t/m 26 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Onesie € 12,99”

Onesie € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Crediteurenmedewerker”

Crediteurenmedewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “De Seizoensstreekmarkten”

De Seizoensstreekmarkten

 • Winkels op Wielen
 • T/m 17 dec
Ga naar “Hooglandse Wintersferen”

Hooglandse Wintersferen

 • 16 december 2022
Ga naar “Kerstmarkt bij Brinkhorst”

Kerstmarkt bij Brinkhorst

 • Natuurboerderij De Brinkhorst
 • 21 december 2022
Ga naar “Kunstkerstmarkt in de Mannenzaal”

Kunstkerstmarkt in de Mannenzaal

 • De Mannenzaal
 • Van 23 dec t/m 24 dec
Ga naar “3FM Serious Request Amersfoort”

3FM Serious Request Amersfoort

 • Gemeente Amersfoort
 • Van 18 dec t/m 24 dec