In dit Amersfoortse café kun je binnenkort in gesprek over LHBT’ers in de kerk

Door Roeliene Bos 26 maart 2019

Homo én christen zijn, dat lijkt voor veel mensen een ingewikkelde combinatie. Naar aanleiding van het televisieprogramma NieuwLicht over LHBT’ers en de kerk organiseert de EO op maandagavond 1 april een NieuwLicht Café over dit onderwerp in stadscafé de Observant.

Veilig in de kerk

NieuwLicht – een platform van de EO – maakte de afgelopen maanden een televisieprogramma waarin Tijs van den Brink christelijke homo’s opzoekt, die op hun eigen manier hun geloof en geaardheid een plek geven in hun leven. In De Observant worden maandagavond een aantal fragmenten vertoond en daarna zal presentator Kefah Allush in gesprek gaan met het publiek. ‘Het doel van de avond is om voorbij de verschillen te kijken en ons te richten op meer eenheid binnen de kerken’, lezen we in het persbericht van de EO. ‘Hoe zorgen we dat LHBT’ers zich veilig voelen in de kerk?’.

100 dagen na Nashville

Een andere aanleiding voor het evenement is de Nashville-verklaring die begin dit jaar veel stof deed opwaaien in Nederland. Een aantal behoudende christenen ondertekenden de verklaring waarin onder andere een homoseksuele levensstijl wordt afgekeurd. Het thema van de NieuwLicht avond luidt dan ook ‘100 dagen na Nashville: homo’s en de kerk’.

Deze avond is onderdeel van een serie meetups van opinieplatform NieuwLicht, waar experts en NieuwLichters in gesprek gaan over actuele thema’s. Wil je erbij zijn? Het programma begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Aanmelden kan via Facebook.

Lees ook:

Er stond een roze kerk op de Hof en zo zag dat eruit

Als protest tegen de Nashville-verklaring, zette stichting Keiroze op zondagmiddag 13 januari een gr...

Keiroze plaatst zondag een roze kerk op de Hof om diversiteit te vieren

Getest: worden homo’s geaccepteerd in Amersfoort?Meer over De Observant ontdekken?

De Observant

cafés

Nu open08:00 - 17:00

Stadhuisplein 7, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

adv.