Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heel Holland Bakt-winnaar Anna is verloofd: ‘Waar veel mensen zich druk maken over de jurk, doe ik dat over de taart’

Door Juliette Schmitt 31 maart 2020

De Amersfoortse Anna Yilmaz werd in 2019 verkozen tot beste thuisbakker van Nederland. Ze ging er toen met de eerste prijs vandoor in het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt. Van haar hobby haar werk maken, ziet Anna wel zitten. In de nabije toekomst wil ze graag haar eigen zaakje in Amersfoort openen. “Ik wilde altijd al mijn eigen koffietentje. Een plek waar mensen komen lunchen en koffie met lekkere taart kunnen eten”, zegt Anna. Maar de Amersfoortse sterbakker heeft nog meer leuk nieuws…

“Vorige week maandag gingen mijn vriend en ik een stukje lopen door de Amersfoortse binnenstad. Het was nog vroeg en mooi weer. In deze tijd werkt iedereen vanuit huis, dus is het wel fijn om even naar buiten te kunnen”, vertelt Anna. Naast dat Anna de lekkerste zelfbedachte creaties bakt, werkt ze ook nog als Korporaal bij de Koninklijke Marine. Een baan waar ze in de nabije toekomst afscheid van neemt, om veel tijd te hebben voor haar toekomstige eigen zaak.

Een maandagochtend om nooit te vergeten

“We liepen samen door de stad en toen zei mijn vriend dat ik voor de Onze Lieve Vrouwentoren even stil moest staan, zodat hij een foto kon maken. Vanwege het coronavirus was het absurd stil op het plein. Alle terrassen waren dicht en er liep niemand op straat”, vertelt Anna. “Rico, zo heet mijn vriend, vroeg of ik een stukje naar links wilde en toen weer een stapje naar rechts. Ik dacht; wat duurt dat allemaal lang en wilde eigenlijk weer doorlopen. Maar hij wilde nog één foto maken via de zelfontspanner. Dus hij zette de camera klaar en liep op mij af. Toen ging hij door zijn knieën en vroeg of ik met hem wilde trouwen”, vertelt Anna.

Tekst loopt door onder de afbeelding 

Nooit verwacht

“Ik had het echt niet verwacht en was een beetje in shock. Eerst kon ik niet zoveel uitbrengen en toen kon ik gelukkig wel snel ‘ja’ zeggen”, vertelt Anna.

Ergens hoopte Anna stiekem wel dat ze gevraagd zou worden, maar ze liet zich er niet veel over uit. “Ik weet nog wel dat we twee jaar geleden op vakantie waren geweest naar Mexico. Toen we terug waren in Nederland ging ik bij een vriendin theedrinken. Ze keek naar mijn vinger, om te zien of er een ring omheen zat. Het gebeurde ook weleens dat we bij vrienden of familie waren en dat er dan iemand begon over ‘het toekomstige huwelijksaanzoek’. Dan dacht ik vaak; zeg maar niks, straks vraagt hij me helemaal niet meer. En ondertussen was ik er stiekem wel mee bezig. Ik dacht er weleens aan als we ergens heengingen, maar er gebeurde niks. Tot afgelopen maandag”, zegt Anna lachend.

De taart belangrijker dan de jurk

“We wachten nog wel even met trouwen. Ik denk pas ergens in 2021. Ik wil eerst mijn eigen zaak in Amersfoort openen, maar het is al wel leuk om over onze trouwdag na te denken. Het moeilijkste vind ik om de keuze te maken wie de taart mag maken. Dat is voor mij echt een ding, want ik ben heel kieskeurig. Die taart is voor mij belangrijker dan de jurk”, zegt Anna lachend.

Diep van binnen is ze bloedserieus over de taart. Zelf maakt ze namelijk ook bruidstaarten en ze weet dus precies hoe dat werkt. “Het is niet alleen belangrijk hoe de taart eruit ziet. Het gaat vooral om de smaakcombinaties. Sommige mensen om mij heen zeggen dat ik hem zelf maar moet maken. Maar ik weet niet zo goed of dat een verstandig idee is, als je een hele bruiloft aan het plannen bent. Echt waar, over die taart maak ik mij het meest zorgen.”

Lees verder: 

Jeroen Jansema Married at First SIght

Jeroen trouwde in Married At First Sight: dit is er sindsdien gebeurd

De Amersfoortse Jeroen Jansema deed in 2019 mee aan het populaire RTL programma Married at First Sig...

Cora Vonk is BABS: ‘Ik heb ook wel eens een dikke traan langs mijn bril lopen’

Amersfoortse Anneke te zien in het nieuwe RTL5 programma ‘Wie Woont Waar?’

adv.