Frank en Lieselot zijn smoorverliefd en hebben een prachtige zaak: Frankie en Olive

Twee jaar geleden leerde Frank en Lieselot elkaar kennen op Lepeltje Lepeltje en nu hebben ze samen een gloednieuwe zaak: Frankie en Olive. Het klikte meteen tussen de twee. “De timing was onhandig voor ons allebei, maar liefde kent geen timing”, vertelt Lieselot. 

Eerder waren Frank en Lieselot elkaar al tegen het lijf gelopen in een kunstatelier van een gezamenlijke vriend, maar van een gesprek kwam het toen niet. Dat gebeurde voor het eerst op het populaire foodfestival Lepeltje Lepeltje, waar ze tot ’s avonds laat in de regen hebben gekletst, onder het genot van een portie roti. Frank: “Soms heb je dat, dat je gelijk voelt dat je een klik hebt. Vanaf toen waren we niet meer bij elkaar weg te slaan.” Binnen het jaar woonden ze samen. Frank hield zijn studentenkamer aan, maar gebruikte dat voornamelijk als atelier. Want een kunstenaar zonder plek om kunst te maken, dat kan niet.

Een combinatie van passies

Frank’s lijntekeningen en de favoriete producten van Lieselot

Frankie en Olive is een zaak die de twee passies van het verliefde stel combineert: kunst met schoonheidsbehandelingen. Boven bevindt zich het atelier van Frank, beneden de salon van Lieselot. Zij rondde binnen één jaar haar opleiding tot schoonheidsspecialiste af bij Imko. “Ik begon toen al op mijn achttiende een eigen zaak bij mijn ouders in huis, die spoorden me aan om voor mezelf te beginnen. Ik ben daar ontzettend blij mee, want ik heb nu al ontzettend veel ervaring.” De laatste jaren kreeg ze er nog een interesse bij: gezonde, pure voeding. “Toen dacht ik, ik kan wel puur eten en drinken, maar als ik cosmetica gebruik waar troep in zit, dan wordt dat uiteindelijk ook opgenomen in mijn bloed. Die gedachte stond me heel erg tegen. Je huid is een orgaan, dat moet je van binnenuit voeden.”

Volledig natuurlijk

“Je huid is een orgaan. Dat moet je van binnenuit voeden”

Ze begon een zoektocht naar volledig natuurlijke producten voor Frankie en Olive, wat een regelrechte uitdaging bleek te zijn. “Veel producten zijn op natuurlijke basis, maar niet volledig natuurlijk. Na lang zoeken kwam ik Phenomé en Aster&Bay tegen en daar werk ik nu mee.” Verwacht bij Lieselot geen apparaten en laserbehandelingen. Ze heeft een compleet andere kijk op schoonheidsbehandelingen. “Je huid kan zichzelf schoonhouden en herstellen, als je het ondersteunt met de juiste extracten, dat vind ik zo’n mooie gedachte. Ik analyseer voor een behandeling iemands huid, iedere keer opnieuw. Op basis daarvan geef ik een behandeling. Ik doe aan dieptereiniging, stomen, serums, eigenlijk van alles. En om de behandeling ontspannen te laten eindigen, geef ik op het laatst een massage van de nek en schouders. Ik vind het belangrijk dat iemand met een goed gevoel uit de stoel stapt.”

Frankie en Olive

Frank vult direct aan: “Ik val er altijd van in slaap, dus dat is goed.” Lieselot schiet in de lach. “Ik geef thuis ook wel eens behandelingen als ik een nieuw product wil uitproberen”, legt ze uit. “Laatst heb ik nog een groen masker gehad”, vertelt Frank. “Ik heb zelf de rust niet voor zo’n behandeling, maar als ik op de bank zit en zij komt ermee dan vind ik het hartstikke lekker. Mensen verwachten dat niet van me, maar ik schaam me daar helemaal niet voor.”

Meer dan designer voor Snoop Dogg

Een paar jaar geleden blufte Frank een van zijn kunstwerken de kleedkamer van Snoop Dogg – zijn jeugdheld – in tijdens een concert. “Ik had er een briefje bij gedaan waar op stond of hij een jointje wilde roken met me. Toen ik weer vooraan stond bij het podium werd ik gebeld door een vrouw die zei dat er iemand een jointje wilde doen met mij. Ik dacht dat mijn vrienden me in de zeik namen en ik hing weer op. Achteraf bleek dat toch Snoop Dogg.” Frank baalde natuurlijk als een stekker, maar er rolde toch iets moois uit zijn gewaagde poging. “Een paar maanden later kreeg ik een mailtje, of ik de merchandising wilde doen voor hem. Toen heb ik een jaar lang leggings en laptophoezen enzo gemaakt. Ik vond het een prachtige kans, maar ik doe het nooit meer. Mijn creativiteit verdween.”

Alle schilderijen aan de muur komen van Franks hand

Dat die weer helemaal terug, is gelijk te merken. Bij binnenkomst van de zaak vallen de schilderijen gelijk op. Kleurrijke en explosieve portretten kijken je aan. “Voordat ik begin aan een portret, zorg ik dat ik de geportretteerde heel goed ken. Ik kijk uren naar interviews met die persoon of luister veel naar zijn of haar muziek. Dan komen de personen veel meer tot leven op het doek.” De geboren Limburger heeft in Amersfoort helemaal zijn creatieve draai gevonden. “Toen ik hier voor het eerst kwam om naar kamers te kijken voelde het alsof ik in een sprookje rondliep, ik vond het prachtig.” Hij kijkt verliefd naar Lieselot. “Ik ga niet meer terug naar Limburg. Er wonen hier lieve mensen.”

Frankie & Olive

5,0
(13)

Zocherpad 14, 3822TK Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Frankie & Olive

5,0
(13)

Zocherpad 14, 3822TK Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Frankie & Olive

5,0
(13)

Zocherpad 14, 3822TK Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Amersfoorters

Ga naar “Amersfoortse Chantal deelt al 10 jaar cadeaus uit: ‘Mooi en verdrietig tegelijk’”

Amersfoortse Chantal deelt al 10 jaar cadeaus uit: ‘Mooi en verdrietig tegelijk’

Ga naar “Favorieten van Nanna: ‘Bestellingen uit de buurt komen ze op de fiets bezorgen’”

Favorieten van Nanna: ‘Bestellingen uit de buurt komen ze op de fiets bezorgen’

Ga naar “Is er sprake van een corona-babyboom? Zoveel baby’s zijn geboren in Amersfoort ”

Is er sprake van een corona-babyboom? Zoveel baby’s zijn geboren in Amersfoort 

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “L’Oréal, Max Factor, Maybelline en Rimmel make-up van € 4,99 voor € 2”

L’Oréal, Max Factor, Maybelline en Rimmel make-up van € 4,99 voor € 2

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “EETKAMERSTOEL van € 69,99 voor € 39”

EETKAMERSTOEL van € 69,99 voor € 39

 • Xenos
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “Beauty verrassingsbox van € 71,67 voor € 14,99”

Beauty verrassingsbox van € 71,67 voor € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 27 november 2022

Agenda

Ga naar “De Seizoensstreekmarkten”

De Seizoensstreekmarkten

 • Winkels op Wielen
 • T/m 17 dec
Ga naar “Duurzame Wintermarkt”

Duurzame Wintermarkt

 • 27 november 2022
Ga naar “Sinterklaas Speurvaart in Amersfoort”

Sinterklaas Speurvaart in Amersfoort

 • Sinterklaasstad
 • T/m 3 dec
Ga naar “Hooglandse Wintersferen”

Hooglandse Wintersferen

 • 16 december 2022
Ga naar “Sinterklaas gaat slapen”

Sinterklaas gaat slapen

 • Sinterklaasstad
 • T/m 3 dec