Feestje: Emiel en Maarten runnen vandaag drie jaar Gaudi’s

Aangeboden door Tapas Restaurant Gaudi’s 2 februari 2018

Een eigen restaurant beginnen terwijl je nog studeert of net afgestudeerd bent? Maarten Michon en Emiel Spanjersberg zagen het wel zitten. “We hebben de afgelopen jaren steeds meer vaste gasten gekregen. Dat is kicken.” 

Toen Maarten op zijn achttiende Gaudi’s binnenkwam, was het niet per se de bedoeling om de tent negen jaar later over te nemen. Sterker nog, hij zat midden in zijn master psychologie toen Emiel – destijds de bedrijfsleider – hem vroeg samen de zaak te gaan runnen. “Ik was gelijk enthousiast toen Emiel naar me toe kwam. Ik moest eigenlijk nog een jaar studeren, maar ik kon het niet allebei. Ik ben toen vol voor de zaak gegaan”, vertelt Maarten. Het jonge duo had een hoop te leren. Van je niet laten intimideren door vertegenwoordigers met een mooi verhaal tot leiding geven aan je personeel. “Van je fouten leer je”, aldus Emiel. Maarten klinkt instemmend. “We zijn in die drie jaar echt gegroeid als ondernemers.”

Five minutes of fame

Na een succesvolle crowdfunding en een bank die wilde investeren in het pand, was het tijd om het restaurant op te knappen. “We zijn een week dichtgegaan om alle oude spullen eruit te gooien, schoon te maken, dat soort dingen”, vertelt Emiel. Maarten vult aan: “Gaudi’s mocht wel stijlvoller worden. We zijn met kwalitatief betere producten gaan koken en we hebben een nieuw logo bedacht.” Maar als je aan het tweetal vraagt wat er de afgelopen drie jaar uitsprong, krijg je een eenstemmig antwoord: het ontstaan van hun gigantische terras. “Dat was een happening hoor”, vertelt Maarten trots. “Ineens stonden er grote bomen en loungesets op De Hof. Daar is bij de gemeente goed over gesproken, het ging echt even viral.”

Nieuwe plannen


De twee kunnen niet wachten tot het zover is: het terrasseizoen. “Dan maak je twaalf uur op een dag, maar dat maakt niet uit. Iedereen is vrolijk.” En om het nóg leuker te maken, gaan ze bij Gaudi’s in april ook beginnen met het aanbieden van een lunch- en borrelkaart. Maarten: “We gaan voor de lunch brood serveren op een plank, met eromheen verschillende soorten beleg. Dan kun je er zelf opleggen wat je lekker vindt.” De keuken blijft vanaf april ook na tien uur ’s avonds open, zodat je in de avondzon nog kunt genieten van een sangria met een hapje. De twee barsten al sinds de overname van de ideeën, die ze ze langzaam maar zeker beginnen uit te rollen. “We richten ons ook steeds meer op de vegetarische en veganistische gasten, dan maken we gewoon iets buiten de kaart om. En door die service blijven mensen terugkomen, dat is echt kicken.” Emiel: “We zijn gewoon hartstikke gezellig.”

 

Tapas Restaurant Gaudi’s restaurants en horeca

Nu open17:00 - 00:00

Hof 36, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.