Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Mieke Smit: ‘We gingen elke woensdagmiddag naar het Randenbroekerbos’

Door Sara Assarrar 8 juni 2019

“Hoe leuk de vakantie ook wel niet was, als we weer op de Arnhemseweg onder de bomen door rijden, voelt het als thuis”, vertelt Mieke Smit. De 68-jarige kunstliefhebber woont haar hele leven al in de gemeente Amersfoort en zou dat voor geen goud anders willen. Ze deelt met ons haar favoriete plekjes en goede herinneringen.

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Vermeerkwartier

V
Foto: Gemeentewerken Amersfoort / Archief Eemland /

“Vermeerkwartier is de buurt waar ik ben geboren en nu, na achtenzestig jaar, nog met heel veel plezier woon. De rust van de wijk en de leuke mensen om ons heen, maakt het een feest om hier te wonen. We hebben hele leuke initiatieven van buurtbewoners. Zo is er bijvoorbeeld hier aan de overkant een buurtbibliotheek. Ook hebben we ontzettend veel groen in de wijk. Er zijn heel veel mooie bomen en het bos ligt praktisch naast ons. Als we willen, kunnen we er zo naartoe lopen. Nergens anders voel ik me zo thuis als hier.”

Brood en Zoets

Claudia Brood en Zoets
Rechts op de foto: de nieuwe eigenaar van Brood en zoets, Claudia. Links staat haar rechterhand Ronel.

“Bij het drakennest zit een piepkleine lunchroom genaamd Brood en Zoets. Doordat het zo klein is, krijg ik er een knus gevoel bij. Het voelt dan alsof ik in een huiskamer zit en dat maakt het zo gezellig. Het eten is er vers, betaalbaar en vooral superlekker. Ik neem er het liefste een stuk hartige taart met een smoothie. Met lekker weer zit ik er graag buiten en kijk ik zo over het water in de gracht. Ook heel leuk is dat ze binnen een rek met gratis ansichtkaarten aanbieden. Ik vind het leuk om er doorheen te kijken en er eentje mee te nemen, omdat er altijd grappige en verrassende teksten op staan.”


Meer over Brood en Zoets ontdekken?

Brood en Zoets bakkers

Geopend09:00 - 17:30

Mooierstraat 3, Amersfoort

Bekijk meer:bakkers

Bibliotheek Eemhuis

Bibliotheek Eemland
Bron: Facebook Bibliotheek Eemland

“Standaard voordat ik ga slapen, lees ik een boek. Om nieuwe boeken in te slaan, ga ik naar de bibliotheek op het Eemplein. Er hangt daar voor mij een speciale sfeer, waar ik me prettig bij voel. Meestal vind ik het heerlijk om daar met een kopje cappuccino te zitten en op mijn eigen gemakje door verschillende tijdschriften heen te bladeren. In mijn tas heb ik altijd een pen en papier bij me. Die gebruik ik om alle leuke websites en ideeën die ik in de tijdschriften lees op te schrijven. Ook heel leuk vind ik het om naar de bovenste verdieping van de bieb te gaan en daar een kijkje te nemen bij de verschillende exposities van Scholen in de Kunst.”


Meer over Bibliotheek Eemland ontdekken?

Bibliotheek Eemland bibliotheken

Geopend09:00 - 21:00

Eemplein 71, Amersfoort

Bekijk meer:bibliotheken

Randenbroekerbos

parkeertarieven in Amersfoort

“Aan het Randenbroekerbos heb ik hele goede herinneringen. Toen mijn dochters nog klein waren, gingen we elke woensdagmiddag naar het bos toe. We aten een boterham en zij speelde de hele middag bij de grote speelplek met het witte zand. Toen ze groter werden en ik vier kleindochters kreeg, zette ik de traditie voort en begon ik hen mee naar het bos te nemen. Nu zij ook allemaal opgegroeid zijn, kom ik er nog steeds erg vaak met alleen mijn man. We gaan er meestal wandelen of op het bankje aan het water zitten. Eerst vond ik het verschrikkelijk dat het bos werd veranderd en er zoveel bomen werden gekapt, maar ze hebben er gelukkig echt een fantastische plek van gemaakt.”

Blueberry

Blueberry Amersfoort Noord
Foto: Bart Laarhoven

“In de binnenstad aan de hof ligt de kleine lunchroom Blueberry. Ze hebben een heerlijke kaart met allerlei leuke gerechten die je niet zo gauw op andere plekken kunt bestellen. Het is er allemaal heel erg vers en er heerst een hele leuke sfeer. Ik eet er het liefste de american pancakes met roomboter en rood fruit. Ook ben ik gek op de verschillende soorten verse sapjes die ze aanbieden. Ik probeer elke keer een andere. Ik zit graag boven met een vriendin of met mijn kleindochters. Daar is namelijk meer ruimte dan beneden. Als ik in mijn eentje ga lunchen, eet ik juist weer liever beneden, omdat daar van alles gebeurt buiten en in de keuken.”


Meer over The Blueberry ontdekken?

The Blueberry restaurants en horeca

Geopend09:00 - 17:00

Hof 21, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Verder lezen

Leuk volgens local Dirk-Jan: ‘Soms wens ik dat ik niet de eigenaar van Corazon Bakery ben’

Als je houdt van Corazon Coffee en de Corazon Bakery, dan ben je ongetwijfeld eigenaar Dirk-Jan Stip...

Leuk volgens Sara: ‘Met een bolletje ijs van San Marco waan ik me voor even in Italië’

Leuk volgens local Eva: ‘Mijn man heb ik ontmoet in de Boothill’

Wil jij ook jouw favoriete plekken delen in Amersfoort? Neem contact met ons op!

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.